News

Carne raționalizată în Statele Unite. Român stabilit în SUA: ”Ca pe vremea lui Ceaușescu”

02.05.2020 | 17:49
Carne rationalizata in Statele Unite Roman stabilit in SUA Ca pe vremea lui Ceausescu
Carne raționalizată din cauza epidemiei/ Foto: Inquam Photos - Octav Ganea
ADVERTISEMENT

În statul american Iowa au fost introduse restricții la cantitatea de carne care poate fi cumpărată de cetățeni din supermarketuri, după ce mii de angajați de ai  abatoarelor s-au infectat cu coronavirus iar producția a crescut. Paradoxal este că unele state reduc restricțiile deși numărul morților este în creștere, a relatat un român stabilit în Statele Unite pentru Digi24.

Relaxare la vârful epidemiei

Redeschiderea se întâmplă exact în ziua cu cele mai multe cazuri. Astazi Iowa avea cele mai multe cazuri. Ei spun că e din cauză că au crescut testarile. Texas a făcut astăzi record la numărul de morți si astăzi au redeschis și ei restaurantele”, a declarat Alexandru Alexe, român stabilit în Iowa.

ADVERTISEMENT

Relaxarea are loc în contextul în care există semne clare că aglomerările au dus la îmbolnăviri pe scară largă în Statele Unite. ”Problema e reîntoarcerea asta la normal în fabrici, magazine, locuri închise, în care e foarte periculos. De exemplu, în Iowa au 5.000 de angajați în abatoare, ambalare de carne, care s-au îmbolnăvit, ceea ce a dus la scăderea producției de carne, la eutanasieri masive la ferme”, a relatat  românul.

Îmbolnăvirile din abatoare a dus la raționalizarea cărnii din cauza producției sub nivelul cererii.  ”La marile supermarketuri nu mai ai voie să iei decât un pachet de carne. Deci, au introdus rații ca pe vremea lui Ceaușescu. Trebuie să iei doar puțin. Pentru că se confruntă cu o scădere a producției și o creștere a cererii. A scăzut producția cu un sfert și a crescut cererea cu 40 %”, a mai spus Alexandru Alexe.

ADVERTISEMENT