Life

Carnea care este mai slabă decât cea de vită sau porc. Ce beneficii are pentru sănătate

Carnea care e mai slabă decât cea de vită sau porc. Medicii nutriționiști o recomandă datorită beneficiilor pentru sănătate.
24.01.2025 | 14:29
Carnea care este mai slaba decat cea de vita sau porc Ce beneficii are pentru sanatate
Carnea care e mai slabă decât cea de vită sau porc. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Carnea mai slabă decât cea de vită sau porc, cu un conținut ridicat de proteine, pe care nu mulți o consumă. Are mai multe beneficii pentru sănătate.

Carnea mai slabă decât cea de vită sau porc. De ce o recomandă nutriționiștii

Printre alimentele pe care nutriționiștii le recomandă se numără și carnea, care este bogată în proteine și are diverse beneficii pentru organism.

ADVERTISEMENT

Consumul de carne are un rol esențial într-o dietă echilibrată, care cuprinde și legume. Există mai multe tipuri de carne, potrivite pentru preferințele fiecărei persoane.

Mulți preferă carnea de pui, care este și foarte accesibilă și există numeroase moduri în care aceasta poate fi gătită. Mai sunt, însă, și alte tipuri de carne slabă.

ADVERTISEMENT

Carnea de vită, de exemplu, reprezintă o opțiune pentru mulți datorită faptului că este bogată în proteine și are un conținut redus de calorii.

Un alt tip de carne are chiar mai puține calorii decât cea de vită. Nutriționiștii au ajuns la concluzia că este o carne cu foarte multe beneficii pentru organismul uman.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre carnea de vițel, recomandată inclusiv persoanelor care vor să scape de kilogramele în plus. Aceasta are foarte puține calorii, comparativ cu vitaminele și cu cantitatea de proteină din ea.

Mai mult, carnea de vițel conține mult zinc, calciu, fier, sodiu, magneziu, fosfor și vitamina B. Este foarte potrivită pentru dietele care sunt bogate în proteine, dar fără prea multe grăsimi.

ADVERTISEMENT

Un alt beneficiu al cărnii de vițel este faptul că are un conținut de 20 – 40 de grame de proteină, pentru o cantitate de numai 100 de grame.

Cu toate acestea, nu este un tip de carne care ar trebui consumat foarte des. Carnea de vițel este bogată în colesterol, fiind mai greu de digerat.

Cum trebuie să gătești carnea de vițel

În cazul cărnii de vițel, modul de preparare are un rol esențial, altfel poate deveni uscată, fără gust, la fel cum se poate întâmpla și cu cea de vită.

Dacă vrei să gătești carne de vițel, trebuie să știi că este un produs la care trebuie să respecți rețeta dacă vrei să ai parte de un rezultat cât mai bun.

Această carne se gătește în tigaie, cu ulei de măsline și cu ierburi aromatice, dar și cu zeamă de lămâie. Dacă îți dorești o aromă mai intensă, un alt ingredient pe care să-l adaugi este usturoiul, notează spynews.ro.

Carnea de vițel trebuie gătită până când se rumenește. Nu trebuie lăsată prea mult, altfel există riscul de a se usca, iar gustul nu va mai fi atât de puternic.

ADVERTISEMENT