Carnea roșie poate face minuni pentru digestie. Cercetătorii au aflat ce se întâmplă când e inclusă într-o dietă echilibrată. Și se pare că rezultatele sunt unele cât se poate de optimiste.
Când vine vorba de carne avem de unde alege. Carnea de pasăre, cea de porc, ori ce de vită și chiar și peștele pot fi variante sănătoase. E important însă să nu facem abuz și să fim atenți la cantitățile pe care le consumăm.
Deși este bine cunoscut faptul că atunci când consumăm carne, procesul de digestie durează destul de mult, există și o serie de avantaje. Un studiu recent realizat de Universitatea Purdue și publicat în MDPI – Food scoate la suprafață detalii interesante.
Conform sursei citate, carnea roșie slabă face minuni pentru digestie. Mai exact, aceasta poate să îmbunătățească microbiota intestinală, dar și sănătatea inimii. În cadrul studiului, cercetătorii au vrut să afle impactul unei diete echilibrate care include zilnic trei uncii de carne roșie slabă, adică vită și porc.
În urma analizei, cercetătorii și-au dat seama că au apărut îmbunătățiri ale bacteriilor din intestin și ale sănătății inimii, inclusiv scăderea colesterolului LDL. La ce alte concluzii au mai ajuns specialiștii?
Conform rezultatelor făcute publice, atunci când este inclusă într-o dietă echilibrată și sănătoasă, carnea roșie slabă nu afectează negativ sănătatea intestinului sau a inimii, deci poate fi considerată o minune pentru digestie.
Ce alte beneficii mai oferă un consum echilibrat de carne roșie? În primul rând o stare de bine. Totodată, în funcție de cum este preparată carnea, aceasta poate fi benefică și pentru siluetă.
Ce trebuie să știe însă persoanele care consumă deja astfel de carne? Dr. Campbell precizează că cei care deja consumă carne roșie slabă într-o dietă echilibrată, trebuie să fie consecvenți când vine vorba de alegerea alimentelor pentru a menține o stare generală bună de sănătate.
Menționăm faptul că în general, carnea roșie este și bogată în fier. Totodată, aceasta conține vitamine, dar și minerale, esențiale pentru mai buna funcționare a organismului. Este însă important să o consumăm cu moderație.
Mulți români evită consumul de carne roșie tocmai pentru că se tem de efectele secundare. Odată ce este inclusă însă într-o dietă variată, beneficiile sale sunt unele cât se poate de importante.