În supermarketuri există tot felul de tipuri de cărnuri, însă puțini știu care este cea pe care este bine s-o mănânci. Mihaela Bilic o recomandă datorită beneficiilor sale. Are numai aprecieri pentru aceasta pentru că „e mai sus decât cea de vită”.
Mihaela Bilic, supranumită nutriționistul vedetelor, a dezvăluit care este carnea ce nu trebuie evitată de oameni. Medicul susține că este vorba de porc, care nu este gras, totul depinzând de bucata pe care o alege fiecare persoană în parte.
De la vârful urechilor până la vârful cozii, totul este bun la porc. De asemenea, doctorul spune că este foarte important cum este gătită această carne astfel încât să fie sănătoasă și gustoasă pentru mesele îmbelșugate de sărbători.
„Dacă mergem mai departe la capitolul cărnuri, vreau să pun porcul mai sus decât vita. Avem în grăsimea de porc un tip de grăsime mai puțin saturată.
Din cauza asta, mai aproape de uleiul de măsline de acizii grași mononesaturați, nu întâmplător putem mânca slăninuță, cubulețe mici cu un pic de pâine. Mai greu cu grăsimea din vită.
Noi, prin definiție, românii, suntem consumatori de carne de porc. Avem chimie bună cu ea. La capitolul genetică, 98% avem similarități. Putem spune că porcul este o carne albă.
Este încadrată alături de vițel și de carnea de pui și de curcan în cărțile de nutriție. Deci, de porc, numai de bine. Da, putem să consumăm carne de porc, chiar și cu un strop de grăsime”, spune Mihaela Bilic, conform știrileprotv.ro.
Mihaela Bilic consumă frecvent carne de porc, motiv pentru care a făcut diferența dintre bucățile nobile și mai puțin nobile. Nutriționistul este de părere că cele nobile sunt cele situate în partea superioară, cum ar fi cotletul, mușchiul, mușchiulețul și pulpa.
Pe măsură ce se coboară spre burtă bucățile de carne sunt mai împănate și mai grase. Bucățile de calitatea întâi înseamnă fibră, mușchi și foarte puțină grăsime. Acestea sunt cele mai gustoase, dar și cele mai scumpe la măcelării și supermarketuri.
Vedeta are și o recomandare când vine vorba de bucățile nobile de carne de porc, precizând că acestea trebuie să fie gătite doar puțin. Tratamentul termic nu trebuie să fie unul mare pentru că proteinele din carne se întăresc în momentul în care o lăsăm prea mult la cuptor sau pe grătar.