Sporturi

Caroline Garcia, atacată după ce a pierdut în turul 1 la WTA Sankt Petersburg: “Sper să mori”

13.02.2020 | 22:16
Caroline Garcia atacata dupa ce a pierdut in turul 1 la WTA Sankt Petersburg Sper sa mori
ADVERTISEMENT

Caroline Garcia are un start slab de 2020 şi a fost învinsă în turul 1 al turneului WTA Sankt Petersburg. La scurt timp după ce a fost eliminată de Fiona Ferro, jucătoarea de tenis din Franţa a primit o serie de mesaje de-a dreptul revoltătoare.

Ce mesaje a primit Caroline Garcia după înfrângerea din turul 1 la WTA Sankt Petersburg

Fiona Ferro, jucătoare care a intrat pe tabloul principal ca lucky loser, a învins-o pe Caroline Garcia, scor 7-5, 3-6, 6-3, în turul 1 al turneului WTA Sankt Petersburg. Sportiva care ocupă locul 46 WTA a fost blamată în termeni extrem de duri pentru această înfrângere.

ADVERTISEMENT

“Sper să mori de cancer”, “Este o pierzătoare mizerabilă, o ruşine pentru acest sport” sau “Dispari din tenis. Tu şi tatăl tău homosexual”, au fost câteva dintre mesaje pe care Caroline Garcia le-a primit după meciul cu Fiona Ferro.

Caroline Garcia a publicat mesajele private pe contul personal de Instagram, iar fanii tenisului din Franţa au fost scandalizaţi. Conform RMC, mesajele au fost trimise, cel mai probabil, de pariori care au pierdut după ce au mizat pe victoria jucătoarei de tenis de 26 de ani.

ADVERTISEMENT

În actualul sezon, Caroline Garcia a parcipat la patru turnee şi a reuşit să se califice de două ori în turul 2, la WTA Auckland şi la Australian Open. În plus, la Hobart, franţuzoaica a fost eliminată în turul 1 de Lizette Cabrera, jucătoare aflată pe locul 129 WTA.

Gael Monfils a primit mesaje rasiste în 2019

Cazul lui Caroline Garcia nu este singular în tenis. În octombrie 2019, Gael Monfils era eliminat în turul 2 de Jannik Sinner, un tenismen de 18 ani, la turneul ATP Antwerp, iar după această înfrângere a primit o serie de mesaje rasiste.

ADVERTISEMENT

Gael Monfils a postat mesajele primite şi le-a oferit răspunsuri ironice pariorilor care îl acuzau că a pierdut în mod intenţionat. Mai mult decât atât, poliţia din Franţa a investigat cazul, dar nimeni nu a fost pedepsit pentru aceste derapaje.

Mesajele pariorilor a devenit un fenomen în lumea tenisului

În decembrie 2019, Roberto Bautista Agut a oferit un interviu pentru ziarul AS şi a vorbit, printre altele, despre mesajele pe care tenismenii le primesc din partea unor pariori.

ADVERTISEMENT

“După fiecare meci pierdut apar aceste mesaje. Unii te ameninţă, alţii te insultă. Sunt şi unele care te sperie de-a dreptul. Cel mai rău lucru este că după meci ajungi în vestiar şi citeşti astfel de mesaje idioate”, spunea tenismenul spaniol.

ADVERTISEMENT