Sporturi

Caroline Wozniacki, dezvăluiri tulburătoare despre boala sa. Ce se întâmplă cu rivala Simonei Halep

27.02.2019 | 12:52
Caroline Wozniacki dezvaluiri tulburatoare despre boala sa Ce se intampla cu rivala Simonei Halep

Caroline Wozniacki a fost diagnosticată cu o boală autoimună, artrita reumatoidă. Sportiva daneză spune că viața ei s-a schimbat după ce a fost detectată cu această boală. Cu toate acestea, adversara Simonei Halep din finala Australian Open 2018 a zis că nu se va da bătută în fața bolii.

“Sunt clipe foarte grele atât pentru corp, dar și din punct de vedere mental. În fiecare dimineață trebuie să fii pozitiv, altfel n-ai cum. Trebuie să iau lucrurile așa cum sunt. Într-o zi mă pot simți bine, dar a doua zi totul poate fi exact pe dos. Nu mai am aceeași energie și simt dureri aproape peste tot. Din acest motiv, trebuie să dorm mai mult, să mă odihnesc în loc să fac ceva pentru mine”, a spus ziare.com.

Caroline Wozniacki este una dintre cele mai de succes jucătoare de tenis din istorie
Caroline Wozniacki este una dintre cele mai de succes jucătoare de tenis din istorie

Caroline Wozniacki a vorbit despre artrita reumatoidă, boala cu care a fost diagnosticată

Chiar dacă din cauza acestei boli a ieșit din primele 10 WTA, Caroline Wozniacki nu ia în considerare retragerea: “Este clar că această boală mi-a făcut misiunea și mai grea. Totuși, am încredere că pot concura la un nivel înalt. Voi lupta până la capăt”, a mai spus sportiva daneză. Potrivit site-ului de specialitate sfatulmedicului.ro, artrita reumatoidă este o boală relativ frecventă. Printre simptome se numără inflamația membrane sinoviale care delimitează articulațiile. În timp, se produce distrugerea articulației și se produce disfuncția articulară. Boala afectează de obicei femeile cu vârsta cuprinsă între 40 și 60 de ani.

Caroline Wozniacki este un fost număr 1 mondial, care în acest moment ocupă locul 14 în clasamentul WTA. Daneza are în palmares un singur trofeu de grand slam, Australian Open 2018, câștigat chiar în urma unei finale împotriva Simonei Halep. De asemenea, Wozniacki mai are 30 de trofee WTA în portofoliu, dar și 33 de milioane de dolari câștigați în carieră.

Tags: