Sporturi

Caroline Wozniacki, decizie surpriză înainte de Australian Open: “Tenisul la nivel înalt nu mai e grija mea”

10.01.2019 | 20:57
Caroline Wozniacki decizie surpriza inainte de Australian Open Tenisul la nivel inalt nu mai e grija mea

Caroline Wozniacki a luat o decizie surpriză înainte de Australian Open, turneu pe care l-a câştigat la ediţia de anul trecut. Jucătoarea de tenis din Danemarca a fost diagnosticată în toamna anului trecut cu artrită reumatoidă, o boală autoimună, şi a povestit prin ce momente grele a trecut. În plus, sportiva de 28 de ani a anunţat că tenisul nu va mai fi principala prioritate a ei.

“Să joc la nivel înalt pe viitor nu va fi grija mea principală. Viața se va schimba. Dar nu o să mă opresc. Asta e situația acum și trebuie doar să găsesc o soluție pentru a putea să practic sportul de performanță și la nivel înalt ca până acum. Am avut o răceală mică, iar vocea mea era foarte joasă. Nu aveam de unde să știu că erau parte din simptome, simțeam durere în mâini, picioare și genunchi. Umerii și coatele erau și mai rau, nici nu puteam să mă spăl pe dinți, să-mi spăl părul, atât de rău îmi era. Simptomele erau din ce în ce mai rău, știam că e ceva greșit și am hotărât să merg la doctor. Nu eram prea speriată pentru că știam ce ar putea fi. Dar diagnosticul m-a trezit. Să joc la nivel înalt pe viitor nu va fi grija mea principală. Viața se va schimba”, a declarat Caroline Wozniacki.

Caroline Wozniacki, decizie surpriză înainte de Australian Open. Mai puţin turnee în 2019

Caroline Wozniacki a luat o decizie surpriză înainte de Australian Open, iar jucătoarea de tenis de 28 de ani va avea un sezon diferit faţă de anii trecuţi. Martin Mortensen, un expert danez în tenisul feminin, a anunţat că sportiva va juca în mai puţine turnee în 2019.

Caroline Wozniacki, decizie surpriză înainte de Australian Open
Caroline Wozniacki, decizie surpriză înainte de Australian Open

“Caroline se va axa doar pe turneele importante în 2019. Nu va mai juca la turnee mici pentru a câștiga, ci doar se va concentra pe Marile Șlemuri și pe cele unde are de apărat puncte. Nu va mai juca la fel de multe turnee ca în anii precedenți, vom vedea o Caroline mai echilibrată, care nu va mai face mare efort în schimburi lungi”, a susţinut Martin Mortensen.