Sport

Galerie foto. Caroline Wozniacki, maratonista care pozează nud

Caroline Wozniacki, adversara lui Simona Halep în finala Australian Open, este o jucătoare care nu a câştigat, ca şi românca, niciodată un Grand Slam.
25.01.2018 | 11:43

Adversara Simonei Halep din finala de la Australian Open este o polisportivă. Dar ceea ce au în comun cele două finaliste este faptul că nici una dintre ele nu a reuşit să câştige vreodată un Grand Slam, dar au ocupat poziţia de lider mondial: Wozniacki în 2010, Halep în 2017, fiind şi la această oră pe această poziţie, ameninţată însă chiar de adversara de la Melbourne, care ocupă locul secund. CLICK PENTRU GALERIE FOTO

Şi pentru ca această similitudine să fie perfectă, Wozniacki a pierdut de două ori finale de Grand Slam, la US Open, Simona la Rolland Garros. Daneza de origine poloneză are 27 de ani, e născută la Odense, are 27 de titluri WTA , exact numărul anilor şi a câştigat din tenis până acum tot 27 de milioane de dolari. Provine dintr-o familie de imigranţi polonezi, în care toată lumea a făcut sport şi nu doar de plăcere.

Toţi din familia lui Caroline Wozniacki au făcut sport

Mama, Anna, a jucat în naţionala de volei feminin a Poloniei, tatăl, Piotr a fost fotbalist, mai are un frate care joacă fotbal într-o ligă inferioară în Danemarca. Interesant este că antrenorul ei din 2004 până astăzi, cu mici pauze, nu este nimeni altul decât tatăl său, Piotr, deşi acesta nu a jucat tenis în viaţa sa, ci doar fotbal.

Caroline este polisportivă. Îi place la fel de mult ca tenisul fotbalul, voleiul, handbalul, înnotul, dar cel mai mult se destinde atunci când ascultă sau se aşează chiar ea să cânte la pian. A uluit lumea tenisului, când s-a aflat că în noiembrie 2014 a luat startul la celebrul maraton de la New York şi nu numai că a terminat cursa, dar timpul obţinut, 3 h şi 26 minute îi dădea dreptul să participe ulterior şi la maratonul de la Boston, dar nu a mai făcut-o.

E fan Liverpool şi are tricou de la Gerrard

Din acest punct de vedere Simona va avea o misiune grea, pentru că Wozniacki este obişnuită să alerge enorm şi are o rezistenţă fizică ieşită din comun. Este mare fan al echipei Liverpool, primind de la însuşi Steven Gerrard un tricou al cormoranilor cu autograf, pe care l-a şi purtat în cadrul unei turneu în Qatar. Este foarte sociabilă, prietenele ei din circuitul WTA fiind Serena Williams, Agnieska Radwanska şi Angelique Kerber.

Deşi spune că îi place să facă modelling numai ocazional, daneza a pozat în mai multe rânduri, ba chiar a făcut-o pentru Sports Illustrated şi mai ales, anul trecut, pentru ESPN Body Issue goală complet, atitudine care spune că nu a deranjat-o deloc, pentru că nici un moment nu-şi face probleme legate de cum arată sau de greutatea pe care o are. Având ca recuzită doar o rachetă, Wozniacki s-a descurcat de minune în faţa aparatului foto, afişând o naturaleţe de invidiat şi de către fotmodelele profesioniste. Ea spune că niciodată nu ţine cont de părerea altora, ci numai de a ei, fapt care îi permite să nu aibă nici o presiune.

A fost părăsită de viitorul soţ puţin înaintea nunţii

Cel mai greu moment din viaţa Carolinei s-a petrecut în 2014. Trăise o frumoasă poveste de dragoste cu jucătorul de golf irlandez Rory McIllroy şi fuseseră stabilite toate detaliile nunţii şi ale căsătoriei. Cu puţin timp înainte de a se consuma ceea ce Wozniacki îşi dorea din suflet să fie cel mai frumos moment din viaţa ei, a primit o scrisoare de la irlandez, care o anunţa că nu se simte pregătit pentru un asemenea pas în viaţă: “Problema e la mine. Văzând invitaţiile de nuntă am realizat că nu sunt pur şi simplu pregătit pentru acest pas important şi e mai bine să mă opresc aici. Îi doresc Carolinei tot binele din lume şi îi mulţumesc pentru toate clipele minunate petrecute împreună”.

Evident, a fost un mare şoc pentru Wozniacki, dar aceasta este puternică mental şi şi-a revenit mai repede decât s-ar fi crezut. Acum e din nou logodită, alesul inimii fiind un fost star din NBA, David Lee, dar deocamdată nu se vorbeşte nimic despre nuntă, poate de teamă ca istoria să nu se repete. Caroline a declarat că nu poţi avea rezultate în nimic decât atunci când simţi că eşti fericită şi împlinită sufleteşte.