News

Carosabil surpat pe Șoseaua Panduri din Capitală! Traficul este restricționat

02.12.2020 | 15:24
Carosabil surpat pe Soseaua Panduri din Capitala Traficul este restrictionat
ADVERTISEMENT

Brigada Rutieră anunță că traficul auto este restricţionat temporar pe şoseaua Panduri din Capitală, segmentul de drum cuprins între strada Dr. Dumitru Bagdasar şi bulevardul Geniului. În comunicatul transmis de reprezentanții instituției se precizează că decizia a fost luată după ce o parte a carosabilului s-a surpat.

Administratorul drumului și deținătorii de rețele edilitare vor aplica restricțiile de circulație etapizat, de la blocarea unei benzi, până la blocarea în totalitate a sensului de deplasare.

ADVERTISEMENT

De asemenea, șoferii sunt îndemnați să circule cu prudenţă, respectând atât semnificaţia indicatoarelor rutiere montate temporar în zonă, cât și semnalele poliţiştilor rutieri.

Traficul pe Șoseaua Panduri din Capitală a fost restricționat

Începând cu ora 10,00, Brigada Rutieră a fost informată de administratorul drumului cu privire la faptul că pe şoseaua Panduri, segmentul de drum cuprins între strada Dr. Dumitru Bagdasar şi bulevardul Geniului, sensul de deplasare către strada Răzoare, s-a produs o surpare/tasare a părţii carosabile.

ADVERTISEMENT

Având în vedere aceste aspecte, Brigada Rutieră solicită conducătorilor de autovehicule să circule cu prudenţă, să respecte semnificaţia indicatoarelor rutiere montate temporar în zonă, precum şi semnalele poliţiştilor rutieri”, se arată în comunicatul transmis de Brigada Rutieră.

Între timp, muncitorii au adus nisip pentru a acoperi zona surpată. Potrivit Digi 24, în urma săpăturilor, aceștia au descoperit că pământul s-a lăsat mult sub asfalt. Inițial s-a crezut că este vorba doar despre o surpare la suprafață.

ADVERTISEMENT

Surparea s-a produs la 100 de metri de stația de metrou Academia Militară

Magistrala de metrou M5, secţiunea Râul Doamnei – Eroilor, a fost dată în folosinţă cu călători pe data de 15 septembrie 2020. Aceasta este finanţată din fonduri externe nerambursabile în cadrul POS-T 2007 – 2013, Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020 (85%) şi de la bugetul de stat (15%).

Potrivit datelor furnizate de Metrorex, traficul pe magistrala M5 Drumul Taberei este de şase ori mai mic decât pe ruta Eroilor-Preciziei din Militari, cel mai aglomerat interval fiind între orele 7 şi 9, când circula peste 1.000 de călători.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, între Eroilor şi Preciziei (n.r. metroul care leagă cartierul Militari de zona Eroilor), în acelaşi interval orar, traficul depăşeşte 3.000-4.000 de persoane.

Prin comparație, pe tronsonul Eroilor-Preciziei (Magistrala 3), media se situează undeva între 4.100 şi 8.457 de călători. Cu alte cuvinte, metrourile care circulă în Drumul Taberei transportă de circa şase-şapte ori mai puţini călători.

ADVERTISEMENT