Carte despre blaturi, scrisă în puşcărie de Jean Pădureanu

Ajuns la varsta de 78 de ani, Jean Padureanu vrea sa lase ceva in urma lui. De pe patul unei celule a penitenciarului Rahova, fostul afacerist scrie o carte despre blaturile din fotbalul romanesc,...
29.11.2014 | 18:18
Carte despre blaturi scrisa in puscarie de Jean Padureanu

Ajuns la varsta de 78 de ani, Jean Padureanu vrea sa lase ceva in urma lui. De pe patul unei celule a penitenciarului Rahova, fostul afacerist scrie o carte despre blaturile din fotbalul romanesc, care va fi publicata dupa moartea sa.

1

Incarcerat in penitenciarul Rahova, dupa ce a fost condamnat la trei ani si o luna de inchisoare in “Dosarul Transferurilor”, Jean Padureanu se afla in stare foarte grava, in spitalul inchisorii. In varsta de 78 de ani, fostul presedinte al Gloriei Bistrita sufera de nenumarate afectiuni, printre care diabet intr-o forma agreaziva, probleme cu inima si cu tensiunea, iar mai nou a fost diagnosticat si cu Alhzeimer.

2

Constient ca zilele sale sunt numarate, avocatii lui Jean Padureanu au cerut ca acesta sa fie gratiat si lasat sa isi traiasca ultimele zile acasa, printre cei dragi. Cererea acestora a fost, insa, respinsa, asa ca omul de afaceri este nevoit sa isi ispaseasca pedeapsa.

Scrie o carte despre secretele fotbalului romanesc!

Astfel, dupa multe ore de singuratate, in care a putut sa se gandeasca pana si la cele mai ascunse lucruri, Jean Padureanu a luat o decizie-soc. S-a apucat sa scrie o carte in care sa povesteasca detalii despre toate blaturile din fotbalul romanesc, dar si momente de cumpana ale presedintilor de club, secrete detinute numai de el, astfel ca a bagat panica in randul colegilor de breasla:

3

“Scrie de zor, ajutat de un alt detinut care ii este insotitor. Este un adevarat oracol, stie orice, despre foarte multa lume. Insa, cartea va fi publicata numai dupa moartea sa, in niciun caz inainte. Asta a fost conditia lui, pe care a discutat-o cu cei aproapiati si s-a asigurat ca totul va iesi asa cum vrea dansul. Cartea scrisa de “tata Jean” este o adevarata poza cu ceas”, a declarat un apropiat al acestuia, pentru CANCAN.ro.

4

Condamnat la trei ani si patru luni de puscarie

Jean Padureanu a fost condamnat in luna martie la trei ani si patru luni de inchisoare in “Dosarul Transferurilor”, fiind gasit vinovat de evaziune fiscala.

5

Alaturi de Padureanu, in acest dosar au mai fost condamnati fratii Victor si Ioan Becali, Cristi Borcea, George Copos, Meme Stoica, Gica Popescu si Gigi Netoiu, toti aflandu-se in spatele gratiilor.