News

Cartelul Golfului şi-a cerut scuze pentru răpirea din greşeală şi moartea unor americani, în Mexic. Baronii drogurilor promit predarea vinovaţilor la poliţie

Baronii drogurilor, supăraţi pe angajaţii proprii. Un cartel important şi-a cerut scuze pentru răpirea şi uciderea unor americani, în Mexic.
10.03.2023 | 11:01
Cartelul Golfului sia cerut scuze pentru rapirea din greseala si moartea unor americani in Mexic Baronii drogurilor promit predarea vinovatilor la politie
Aceştia sunt presupuşii răpitori, care au fost lăsaţi poliţiei, pe marginea drumului
ADVERTISEMENT

Cartelul Golfului, cunoscut drept unul dintre cele mai puternice carteluri mexicane ale drogurilor și-a cerut scuze pentru moartea a doi americani care, împreună cu alți doi compatrioţi, au fost răpiți în Mexic.

Americanii mergeau în Mexic din motive medicale

Într-o scrisoare la care AP a avut acces, cartelul a condamnat violența și a anunțat că a predat autorităților membrii implicați în crimă. Un înalt oficial al poliției a declarat pentru NBC News că autoritățile americane cred că scrisoarea este autentică.

ADVERTISEMENT

„Cartelul Scorpionilor din Golf condamnă în cei mai fermi termeni posibil evenimentele de vineri, 3 martie, în care o mamă nevinovată a fost ucisă și patru americani răpiți, dintre care doi au fost uciși”, se spune în scrisoare.

De aceea, după cum adaugă cartelul, „am decis să-i predăm pe cei implicați și direct responsabili pentru aceste evenimente, care au acționat tot timpul independent și nedisciplinat și împotriva regulilor după care cartelul a funcționat întotdeauna”.

ADVERTISEMENT

Doi americani, identificați de oficialii mexicani drept Sheid Woodard și Zindel Brown, au fost găsiți morți într-o cabană din lemn la sud-est de Matamoros, orașul de graniță din statul Tamaulipas, unde patru americani au fost răpiți vineri.

Încă de la început, autoritățile au crezut că americanii plecați în Mexic din motive de sănătate au fost răpiți din greșeală, iar FBI-ul a oferit o recompensă pentru orice informaţie care ar fi ajutat la salvarea lor.

ADVERTISEMENT

Cei patru americani trecuseră frontiera la volanul unui minivan alb înmatriculat în Carolina de Nord, fiind apoi răpiţi de bărbaţi înarmaţi în oraşul de graniţă Matamoros. Autorităţile mexicane au adus rapid în discuţie ipoteza unei neînţelegeri.

Din cei patru americani răpiţi, doi au murit şi doi au fost găsiţi mai târziu, unul rănit de gloanţe şi altul nevătămat, la periferia oraşului Matamoros. O femeie aflată în zona incidentului a fost de asemenea ucisă în schimbul de focuri.

ADVERTISEMENT

Corpurile celor doi americani ucişi au fost repatriate joi în Statele Unite, au indicat autorităţile. Până în prezent, procuratura mexicană a raportat doar arestarea unui singur suspect, care stătea de pază în apropierea persoanelor răpite.

ADVERTISEMENT
Tags: