News

Cartierul din București în care se mută evenimentul Străzi deschise. Ce arteră devine pietonală

În ce cartier din București se mută evenimentul Străzi deschise, în acest weekend. Artera care va deveni pietonală sâmbătă și duminică.
24.05.2024 | 20:06
Cartierul din Bucuresti in care se muta evenimentul Strazi deschise Ce artera devine pietonala
Ce se poate face în locul pietonal din acest weekend. Sursa foto: Europa FM
ADVERTISEMENT

Proiectul ”Străzi deschise, București-Promenadă urbană” continuă. În weekend-ul 25-26 mai va deveni pietonală o nouă arteră din Capitală, unde se vor putea face plimbări, activități pentru copii,  se va putea asista la concerte, se vor putea vedea expoziții de pictuă sau numere de dans.

Noua arteră din Capitală care va fi accesibilă pietonilor în weekend

Strada Grigore Ionescu, din sectorul 2 al Capitalei, care se găsește între strada Maica Domnului și Strada Oteșani, din cartierul Tei, devine pietonală și găzduiește multiple activități, sâmbătă și duminică, între orele 10:00 și 21:00.

ADVERTISEMENT

Calea Victoriei este cea mai cunoscută zonă pietonală din weekend-uri, dar se alătură și alte părți ale Capitalei proiectului menționat. Acesta va dura până pe data de 13 octombrie, timp în care locuitorii din București sau turiștii vor redescoperi altfel Capitala.

Proiectul ”Străzi deschise, București-Promenadă urbană” se află la a patra ediție și s-a transformat într-un reper cultural și social al Capitalei. Drept dovadă în acest sens este faptul că a obținut locul 3, în cadrul competiției ”Destinația anului 2024, categoria atracții cultural-educative”.

ADVERTISEMENT

”Străzi deschise, Bucureşti – Promenadă urbană”, cel mai popular eveniment outdoor al Capitalei, este organizat de Primăria Capitalei, prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism, alături de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti şi PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaţionale şi Sportive al Municipiului Bucureşti – în calitate de operatori zonali, susţinut de PPC, în calitate de partener.

Până la 13 octombrie, Calea Victoriei, dar şi anumite străzi din sectoarele Capitalei devin în fiecare weekend zone pietonale ce îi încurajează pe bucureşteni şi turişti să (re)descopere unicitatea arhitecturii oraşului şi să participe la evenimente artistice şi interactive organizate pe traseele pietonale în colaborare cu teatrele, instituţiile culturale, operatorii independenţi şi artiştii Bucureştiului.

ADVERTISEMENT

(…)Recent, “Străzi deschise, Bucureşti – Promenadă urbană” a obţinut locul 3 în topul celor mai atractive destinaţii culturale în cadrul competiţiei Destinaţia anului 2024, categoria Atracţii cultural-educative”, a transmis Primăria Capitalei într-un comunicat de presă.

Cum vor circula șoferii

Brigada Rutieră promite să dispună măsuri de fluidizare a traficului, în așa fel încât șoferii să circule pe rutele accesibile lor și să evite să pătrundă în zonele pietonale indicate. De asemenea, vor fi direcționați către spațiile unde vor putea parca.

ADVERTISEMENT

Traficul va restricționat între anumite ore. Între 10:00 și 10:10 pe Aleea Privighetorilor, între 10:00 și 10:30 pe strada Vadul Moldovei și pe Aleea Padina, între orele 10:00 și 11:00 pe Aleea Teișani, iar vineri, sâmbătă și duminică, între 20:30 și 22:30 în zona Piața Unirii, de la fântâni.

ADVERTISEMENT