Life

Cartierul din București unde erau spânzurați tâlharii. Astăzi este vizitat de foarte mulți turiști străini

Cartierul din București unde tâlharii erau spânzurați în trecut. În ziua de astăzi, foarte mulți turiști străini îl vizitează.
11.05.2024 | 20:00
Cartierul din Bucuresti unde erau spanzurati talharii Astazi este vizitat de foarte multi turisti straini
Tâlharii erau spânzurați într-un cunoscut cartier din București, vizitat astăzi de turiștii străini. Sursa foto: Facebook, Wikimapia/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cartierul din București unde tâlharii erau spânzurați cu mult timp în urmă. În prezent, locul este vizitat de mulți turiști, mai ales din străinătate.

Cartierul din București unde erau spânzurați tâlharii în trecut

Bucureștiul are numeroase cartiere, însă nu toată lumea știe de unde vin denumirile acestora. De exemplu, Obor este un cartier foarte populat și frecventat de locuitorii Capitalei.

ADVERTISEMENT

Cartierul este cunoscut mai ales pentru Piața Obor, de unde multe persoane obișnuiesc să-și facă cumpărăturile. Care este, însă, istoria acestei zone din București?

În trecut, cartierul Obor avea denumirea “Târgul de Afară” sau “Oborul de vite”. Era o zonă comercială, după care a devenit locul unde cei condamnați la moarte erau spânzurați.

ADVERTISEMENT

Practicile respective au ținut până în anul 1870, atunci când au fost interzise de către domnitorul Grigore Ghica. În anul 1877, țăranii veniți la Obor pentru a-și putea vinde produsele au ridicat “Crucea Negustorilor”, astfel încât să sfințească locul.

În 2009, crucea a fost mutată în fața Primăriei Sectorului 2 de către primarul de la acea vreme, iar numele a fost schimbat în “Crucea Independenței”, potrivit b365.ro.

ADVERTISEMENT

Turiștii străini vin aici pentru a mânca mici

În ziua de astăzi, mulți bucureșteni, dar și turiști din alte părți ale României vin în Piața Obor pentru a se bucura de renumiții mici. Toți cei care au gustat acești mici de-a lungul timpului au avut numai cuvinte de laudă.

De asemenea, și turiștii străini au ajuns să guste micii de la Obor, iar experiența a fost una satisfăcătoare pentru ei. Doi turiști din SUA, de exemplu, au gustat preparatul în toamna anului trecut.

ADVERTISEMENT

Gustul micilor i-a impresionat pe cei doi și au lăudat mâncarea într-un vlog postat pe YouTube. “Dacă te uiți, e la fel de delicios precum miroase. E foarte suculent. Trebuie să-l bagi în muștar.

Dar chiar și fără este la fel de bun. Acesta poate fi una dintre cele neobișnuite, dar mai gustoase mese pe care le-am avut. Pâinea este proaspăt coaptă”, au spus aceștia la finalul lui septembrie 2023.

Mai mult, în toamna anului 2022, jurnaliștii britanici de le The Times au fost impresionați de atracțiile turistice și felurile de mâncare din București. Au inclus în articolul lor și micii de la Obor, pe care i-au recomandat fără ezitare datorită gustului bun.

ADVERTISEMENT
Tags: