Cartofii sunt unele dintre cele mai gustoase alimente din bucătărie. Ei pot fi preparați în mai multe feluri, iar gustul lor se diversifică în funcție de rețetă.
Cartofii cu usturoi în stil țărănesc sunt unii dintre cei mai consumați de către români. Au un gust și o aromă unică, încât niciodată nu poți da greș cu o astfel de rețetă, dacă vrei să surprinzi pe cineva drag.
Ingredientele de care ai nevoie sunt unele foarte simple și la îndemâna fiecărei gospodine. De asemenea, nu sunt nici costisitoare. Iată mai jos lista lor.
Mai întâi trebuie să curățăm cartofii. Ulterior îi spălăm și tăiem ca în imaginea de mai sus. Îi lăsăm deoparte, iar într-un vas separat amestecăm o lingură de sare și o lingură de pudră de usturoi .
Peste compoziția rezultată punem cartofii tăiați și amestecăm din nou. Pasul următor este ca să punem totul la cuptor, pe o tavă.
Atenție, cuptorul se preîncălzește, după care feliile de cartofi se aliniază frumos pe o tavă cu hârtie de copt. Aceasta din urmă va ajuta ca să nu se prindă totul de tavă.
Cartofii se țin la 200 de grade, vreme de 20-30 de minute. Spre final, se scoate ușor tava încinsă, se iau cartofii cu o ustensilă specială și se pun într-o farfurie.
Deasupra cartofilor puteți presăra, dacă doriți, parmezan, cașcaval, brânză rasă sau mărar, în funcție de preferințe. De asemenea, dacă vă doriți o aromă și un gust unic, lângă puteți avea și puțină maioneză, sos de usturoi sau smântână.
Se recomandă ca această rețetă să fie mâncată caldă, deoarece va avea un gust mai intens. Cei dragi vor fi mai mult decât încântați. Vă urăm poftă bună!