Fotbal intern

Cârţu, ATACAT! “El m-a dat AFARĂ. Eram singurul oltean ADEVĂRAT!”

Ovidiu Dănănae, fotbalistul pentru care CS U Craiova s-a ales cu interdicţie la transferuri, pentru un an de zile, a ales să vorbească pentru FANATIK.RO despre modul în care a fost dat afară...
13.01.2016 | 13:36
Cartu ATACAT El ma dat AFARA Eram singurul oltean ADEVARAT

Ovidiu Dănănae, fotbalistul pentru care CS U Craiova s-a ales cu interdicţie la transferuri, pentru un an de zile, a ales să vorbească pentru FANATIK.RO despre modul în care a fost dat afară de la echipă din Bănie,.

Fundaşul afirmă că Sorin Cârţu este cel care a băgat clubul în acest scandal după ce l-a executat fără milă.

Salut Ovidiu, care mai este situaţia ta în legătură cu litigiul pe care îl ai cu CS U Craiova?

– Vă mulţumesc că imi acordaţi posibilitatea să spun lucrurilor pe nume, deoarece în ultimul timp au început din nou să apară informaţii despre mine şi despre conflictul meu cu CS U care sînt sută la sută neadevărate.

La ce te referi?

– În primul rînd au apărut informaţii că eu am discutat cu cei din conducerea clubului să mi se dea nişte bani, iar eu să revin la echipă. Total neadevărat! Una e să îţi doreşti să te întorci la echipă, să stingem litigiul pe cale amiabilă, iar alta este să se şi întîmple acest lucru.

“Mai am de recuperat doar trei-patru salarii”

Să înţeleg că ai început să îţi recuperezi din bani?

– Da! Am început să primesc din salariile restante prin viramente bancare care s-au făcut către mine înainte de sărbători. Acum mai am de recuperat doar trei – patru salarii. Însă te rog să înţelegi că niciodată, dar niciodată în viaţa mea, nu mi-am dorit ca CS U Craiova să se aleagă cu interdicţie de transferuri, în urma scandalului cu mine

După ce ai cîştigat litigiul în România ce s-a întîmplat?

– Cei de la club au mers mai departe la TAS acolo unde au vrut să suspende decizia primită în favoarea mea la comisiile din România. Însă le-a fost respinsă această doleanţă. Mai mult, chiar vreau să cunoşti faptul că li s-a pus în vedere celor de la CS U Craiova că pînă pe 15 decembrie trebuie să mai achite şi vreo 12 mii de franci eleveţieni, bani care se strînseseră din nişte cheltuieli de judecată, dar nu au mai făcut acest lucru. Atunci, în condiţiile respective, după ce eu mi-am plătit partea de judecată, iar ei nu, dosarul s-a închis. Probabil că intenţionat nu au mai dorit să achite acei bani că să se rămînă cu interdicţia la transferuri. Altă explicaţie eu nu găsesc.

“Sorin Cârţu a fost antrenorul care m-a dat afară”

Din ce cauză s-a ajuns la acest conflict şi la interdicţia la transferuri?

– Îţi repet: eu nu am vrut sub nici o formă să se ajungă pînă aici. Eu tot am sperat şi am visat că ne vom împăca. Însă niciodată nu s-a dorit lucrul asta. Apoi l-am văzut pe Sorin Cârţu la televizor că a declarat că nu prea mai sînt olteni în echipa asta. Dar, pe mine, Ovidiu Dănănae, născut şi crescut în Craiova cine m-a dat afară? Eram singurul oltean adevărat, get-beget cum se spune, pe care Sorin Cârţu l-a dat afară. De ce a făcut lucrul asta? Acum vine şi scoate în evidenţă că nu mai sînt olteni în echipă, nu? Cu ce i-a greşt eu lui? Ce a avut cu mine?

Şi totuşi CS U Craiova s-a ales cu interdicţie pentru un an la transferuri, ai vreo explicaţie?

– Da! Una pe care o ştie toată lumea. S-a ajuns aici din cauza incompetenţei celor din conducere. Nu poţi să îţi baţi joc de un fotbalist timp de zece luni, să îi interzici dreptul la munca, să-l pui să se antreneze prin condiţii de toată jena fără să nu plăteşti înt-o zi. Peste tot în viaţa asta vine ziua judecăţii.