News

Casa fostului ginere al lui Putin, spartă de susținători ruși ai Ucrainei. Au schimbat încuietorile și au oferit vila pentru cazarea refugiaților. Video

Doi susținători ruși ai Ucrainei, arestați după ce au spart casa fostului ginere al lui Putin. Au schimbat încuietorile și au oferit vila pentru cazarea refugiaților.
14.03.2022 | 17:20
Casa fostului ginere al lui Putin sparta de sustinatori rusi ai Ucrainei Au schimbat incuietorile si au oferit vila pentru cazarea refugiatilor Video
ADVERTISEMENT

Doi susținători ai Ucrainei au fost arestați după ce au spart casa fostului ginere al lui Vladimir Putin.

Doi susținători ruși ai Ucrainei, arestați după ce au spart casa fostului ginere al lui Putin. Ce voiau să facă cu vila

Este vorba despre Pierre Haffner și Sergey Saveliev, doi activiști ruși care sunt împotriva acțiunilor lui Vladimir Putin din Ucraina.

ADVERTISEMENT

Vila de lux în care cei doi au intrat prin efracție se află în Biarritz, oraș din sud-vestul Franței. Aceasta are opt dormitoare, pe care activiștii doreau să le ofere drept cazare pentru refugiații ucraineni ajunși aici.

Conform unui anunț făcut de cei doi pe rețelele de socializare, au schimbat inclusiv încuietorile pentru ca nimeni altcineva în afară de ei să nu mai poată intra și pentru a-i găzdui acolo pe cei care fug din calea războiului.

ADVERTISEMENT

De altfel, Pierre Haffner spunea că proprietatea va fi redenumită sub numele de „Vila Ucraina” și a transmis că va cere primăriei din Biarritz ca ea să fie folosită pentru a găzdui refugiați.

Cui îi aparține vila care a fost spartă

Informațiile relatate de presa internațională arată că vila din Franța îi aparține lui Kirill Shamalov, nimeni altul decât fostul soț al fiicei mai mici a lui Putin, Katerina Tikhonova.

ADVERTISEMENT

De altfel, cei doi activiști care au intrat în casa lui au spus că i-au găsit acestuia pașaportul acolo.

Cei doi activiști chiar s-au fotografiat acolo și au postat imaginile pe rețelele de socializare. Aceștia au fluturat steagul Ucrainei de la balcon, în semn de sprijin față de populația greu încercată.

ADVERTISEMENT

Sursa video: Russia Today

Un alt activist, Vladimir Osechkin, a comentat arestarea celor doi și a spus că familia lui Putin și alți oligarhi ruși au sute de vile cumpărate în zone luxoase ale lumii și a declarat că ei trebuie să plătească pentru crimele comise.

„În Europa, sute de vile au fost cumpărate de familia lui Putin și complicii lor oligarhi. Viața lor de lux burgheză trebuie să ajungă la un sfârșit logic, pentru că vor trebui să plătească pentru crimele de război și crimele regimului.

Acum nu este vorba despre petreceri pline de farmec și petreceri în vile. Este important să fii responsabil și corect în secolul 21. Noi continuăm. Războiul trebuie oprit”, a spus el, pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT