News

Casa lui Donald Trump din Florida, percheziționată de FBI: ”Mi-au spart seiful”. Motivul acțiunii

FBI a efectuat percheziții la complexul Mar-a-Lago al lui Donald Trump, din Florida. Fostul lider de la Casa Albă se plânge că agenții i-au spart seiful și anunță că ”națiunea americană trăieşte vremuri întunecate”.
09.08.2022 | 09:05
Casa lui Donald Trump din Florida perchezitionata de FBI Miau spart seiful Motivul actiunii
FBI, percheziții la reședința lui Donald Trump din Florida. Sursa foto: colaj Fanatik / Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Fostul președinte al SUA, Donald Trump, a anunţat luni, 8 august, că reşedinţa sa din Florida, Mar-a-Lago, a fost percheziţionată de o echipă de agenți de la poliţia federală (FBI).

FBI, percheziții la reședința lui Donald Trump din Florida: ”Naţiunea noastră trăieşte vremuri întunecate”

Politicianul republican, care aspiră în viitor la o revenire la Washington, este implicat direct sau indirect în mai multe dosare judiciare. Trump nu a precizat motivul ”vizitei” FBI-ului la casa sa.

ADVERTISEMENT

În schimb, potrivit presei internaționale, verificările ar face parte dintr-o anchetă privind proasta gestionare a unor documente clasificate care fuseseră trimise la Mar-a-Lago.

Fostul șef de la Casa Albă s-a rezumat la a spune că proprietatea sa ”este în prezent asediată, atacată şi ocupată”.

ADVERTISEMENT

Naţiunea noastră trăieşte vremuri întunecate, frumoasa mea casă, Mar-a-Lago din Palm Beach, Florida, este sub asediu şi a fost percheziţionată şi ocupată de numeroşi agenţi FBI”, a declarat Donald Trump într-un comunicat, notează The Guardian. Acesta a mai adăugat că este supus unei ”persecuţii politice”.

Sursa citată mai notează că fostul președinte nu se afla la Mar-a-Lago în momentul acțiunii FBI. Acesta era la clubul său de golf din Bedminster, New Jersey.

ADVERTISEMENT

Donald se plânge că i-a fost spart seiful în timpul verificărilor

Trump consideră inoportună această acțiune a oamenilor legii din SUA. El spune că a cooperat mereu cu instituțiile.

”După ce am lucrat şi am cooperat cu agenţiile guvernamentale implicate, această percheziţie neanunţată a casei mele nu a fost nici necesară, nici adecvată (…) Chiar mi-au spart seiful!”, s-a revoltat Trump.

ADVERTISEMENT

În ceea ce-i privește pe cei de la FBI-ul, aceștia nu au confirmat percheziţia și au refuzat să facă orice comentariu.

În fruntea FBI se află Christopher Wray, care a fost numit de Trump înainte de a-și părăsi funcția.

Trump a mai comparat demersul FBI cu ”Watergate” și a încercat să dea vina pe ”Democrații Radicali de Stânga” despre care a spus că ”nu doresc ca eu să candidez la președinție în 2024”.

ADVERTISEMENT