Sport

Casa Pariurilor Liga 1, etapa 1. UTA – Farul Constanța 0-0. Egal la revenirea lui Hagi pe banca tehnică

FANATIK.RO vă oferă toate detaliile despre startul noului sezon în Liga 1, a cărui primă etapă are loc între 15-19 iulie
18.07.2021 | 20:32
Casa Pariurilor Liga 1 etapa 1 UTA  Farul Constanta 00 Egal la revenirea lui Hagi pe banca tehnica
Meciul de fotbal dintre UTA Arad si Farul Constanta, contand pentru Liga 1 Casa Pariurilor, desfasurat pe Stadionul Francisc Neuman din Arad, duminica 18 iulie 2021. © FOTO:Ciprian Petcut/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
18-07-2021
17:37

Casa Pariurilor Liga 1, etapa 1: program, rezultate, clasament

Joi, 15 iulie

  • FC Botoșani – FCSB 0-0

Vineri, 16 iulie

  • Sepsi – Academica Clinceni 2-0 (Rep 56, Mitrea 84)
  • CFR Cluj – FC U Craiova 3-2 (Deac 10, Tahiri 12, Petrila 75 / Bauza 22, Baeten 32)

Sâmbătă, 17 iulie

  • Gaz Metan – CS Mioveni 1-0 (Chamed 14 pen.)
  • Universitatea Craiova – FC Argeș 1-0 (Ivan 55)

Duminică, 18 iulie

  • UTA – Farul 0-0
  • Rapid – Chindia 1-0 (Bălan 57)

Luni, 19 iulie

  • Dinamo – FC Voluntari 3-2 (Sorescu 43, 58, 72 / Fulop 14, Rață 65)
     

18-07-2021
15:29

UTA Arad - Farul Constanța 0-0

Toate fazele importante pot fi văzute AICI

Min. 90+4 – Ocazie mare de gol a gazdelor! Tordai îl blocează însă in extremis pe Miculescu!

Min. 80 – Hagi a epuizat toate schimările și va juca cu doi oameni mai puțin până la finalul meciului, după accidentarea violentă a lui Dănuleasă.

Min. 70 – ELIMINARE Farul!! Damien Dussaut pleacă mai devreme la cabine după ce îl trage de tricou pe Roger și vede al doilea cartonaș galben în cursul aceluiași joc.

Min. 45 – A început repriza secundă!

Min. 16 – Hagi e nevoit să facă o primă schimbare. Accidentat, Mălăele e  înlocuit de către Grosu.

Min. 14 – O nouă șansă de gol a aceluiași Miculescu! Trasor al fotbalistului arădean, dar mingea se duce puțin peste poarta Farului.

Min. 1 – Meciul a început cu o ocazie în secunda 10! Miculescu trage în transversala porții lui Tordai!

18-07-2021
14:21

Echipele de start la UTA Arad - Farul Constanța

Au apărut echipele de start la UTA Arad – Farul Constanța, primul meci al zilei de duminică din Casa Pariurilor Liga 1.

UTA Arad: F. Iacob – Vukcevic, Da Silva, Medimorec, Shliakov – Batha, Passaglia – Roger, Ubbink, Miculescu – I. Hora; Rezerve: Balauru, Tomozei, Bustea, Vorobjovas, Antal, Negoescu, Baravykas, Dangubic, Mercioiu; Antrenor: Laszlo Balint

Farul Constanța: Tordai – Dussaut, Larie, Mladen, De Nooijer – Mălăele, Pires, Grameni – Chițu, Ad. Petre, Pitu; Rezerve: Dur-Bozoancă, Dănuleasa, Grosu, N. Popescu, Buta, Dobrosavlevici, Purece, Andronache, Betancor; Antrenor: Gheorghe Hagi

17-07-2021
16:55

Gaz Metan Mediaş - CS Mioveni 1-0 (Chamed 14 pen.). Gazdele câştigă un meci în care au văzut primul „roşu“ al sezonului.

Toate fazele importante pot fi văzute AICI.

Min. 90+5: Final de meci. Gaz Metan câştigă un meci în care a fost nevoită să se apere în ultimul sfert de oră, în care a jucat în inferioritate numerică.

Min. 90+3: Şut moale al lui Andrei Cristea din lovitură liberă. Vâlceanu prinde fără probleme. 

Min. 90: Blănaru nu reuşeşte să cadreze o lovitură de cap din 6 metri.

Min. 85: Şutul lui Toma este deviat de coechipierul său Scarlatache peste poarta Gazului. Şutul ar fi trecut oricum pe lângă poartă.

Min. 79: Moura, înlocuit cu Felix Mathaus.

Min. 77: Cartonaş roşu pentru Yuri după o talpă pe coapsa lui Blănaru. Gaz Metan evoluează în inferioritate numerică. Iese Rusu şi intră Massaro, la CS Mioveni.

Min. 76: Rădescu înlocuit cu Coşereanu.

Min. 64: Dumitriu şutează din afara careului, dar balonul trece mult peste poartă.

Min. 59: Morar e înlocuit cu Sarr, iar la Mioveni, Andrei Cristea şi Oancea intră în locul lui Balaur şi Panait.

Min. 54: Grădinaru încearcă un şut lobat de la 25 de metri, dar mingea nu prinde poarta.

Min. 49: Filip apreciază greşit traiectoria balonului şi este nevoit să îl faulteze pe Panait care scăpa spre poarta Gazului. Găman îi arată cartonaşul galben lui Filip.

Min. 46: Începe repriza secundă. Schimbare la Gaz Metan: Lixandru, avertizat în minutul 8, înlocuit cu Diogo Izata.

Min. 45+2: Final de repriză. CS Mioveni a forţat în ultimele minute, dar nu a reuşit să puncteze.

Min. 45: Ocazie mare pentru CS Mioveni. Acelaşi Toma şutează de la 8 metri lateral dreapta, dar Filip se interpune pe traiectoria balonului şi respinge în corner.

Min. 42: Nacer Chamed părăseşte terenul accidentat. Iancu intră în locul lui.

Min. 39: De pe linia careului de 16 metri, Toma trimite primul şut al Mioveniului spre poarta adversă. Mingea trece pe lângă stâlpul din dreapta.

Min. 34: Gaz Metan reuşeşte să construiască o fază frumoasă, dar Trif iroseşte totul cu un şut ratat de la 11 metri, central.

Min. 19: După o pasă greşită a lui Balaur, care a greşit şi la gol, Rusu recuperează şi îi trimite lui Vlad Morar, care luftează.

Min. 14: GOOOL Gaz Metan Mediaş! Chamed transformă lovitura de la 11 metri. – VEZI VIDEO!

Min. 13: Penalty pentru Gaz Metan, după un henţ al lui Iacob.

Min. 8: Galben şi pentru Lixandru. Egalitate la avertismente.

Min. 6: Prima ocazie a meciului după o lovitură liberă de pe stânga. Şutul lui Roberto Romeo este respins de Popescu până la Vlad Morar, care trage peste.

Min. 4: Balaur primeşte primul cartonaş galben al meciului, după un fault în apropierea liniei de fund.

Min. 1: Fluier de start în Gaz Metan Mediaş – CS Mioveni.

17-07-2021
14:53

Echipele de start la Gaz Metan Mediaş - CS Mioveni

Au apărut echipele de start la Gaz Metan Mediaş – CS Mioveni, primul meci al zilei de sâmbătă din Casa Pariurilor Liga 1.

Gaz Metan: Vâlceanu – Romeo, Yuri, Matricardi, Trif – Filip, Gabriel de Moura –Lixandru, Chamed, Grădinaru – Morar. Rezerve: Buzbuchi, Horj, Horşia, Felix Mathaus, Diogo Izata, Iancu, Velisar, Sarr, Ciocan. Antrenor: Mihai Teja.

CS Mioveni: Popescu – Scarlatache, Balaur, Iacob, Şerbănică – Toma, Panait, Dumitriu, Rădescu – Rusu, Blănaru. Rezerve: Ducan, Oancea, Vereş, Dat, Garutti, Burnea, Massaro, Coşereanu, A. Cristea. Antrenor: Alexandru Pelici.

16-07-2021
15:21

Sepsi Sf. Gheorghe - Academica Clinceni 2-0 (Rep 56, Mitrea 84). Victorie fără emoții a gazdelor

Vezi aici cele mai importante faze video

Min. 90+2: S-a terminat meciul, scor 2-0 în favoarea gazdelor.

Min. 84: GOOOL SEPSI! Mitrea șutează slab de la peste 25 de metri, portarul Păun prinde balonul, apoi îl scapă incredibil, printre picioare, în plasă.

Min. 56: GOOOL SEPSI! Rep execută în forță, perfect, o lovitură liberă de la 18 metri, fără speranțe pentru portarul Academicii.

Min. 46: Accidentat în finalul primei reprize, Bărbuț a fost înlocuit la pauză cu Ashkovski. Tot acum, Leo Grozavu l-a schimbat și pe Aganovic cu Rep.

Min. 45+2: S-a terminat prima repriză, dominată în totalitate de gazde, dar fără a-și crea mari ocazii de gol. Căldura și-a pus amprenta asupra calității jocului.

Min. 37: Prima ocazie de gol a meciului îi aparține lui Mitrea, care execută periculos o lovitură liberă de la 20 de meri, însă balonul se duce în plasa laterală.

Min. 4: Șutul lui Nicolae Păun din afara careului trece puțin peste poartă.

Min. 1: A început partida.

16-07-2021
12:24

Echipele de start la Sepsi Sf. Gheorghe - Academica Clinceni

Au apărut echipele de start la Sepsi Sf. Gheorghe – Academica Clinceni, primul meci al zilei de vineri din Casa Pariurilor Liga 1.

  • Sepsi: Niczuly – Dimitrov, Mitrea, Tincu, R. Ispas – Eder, Vașvari, N. Păun – Bărbuț, Chuchunkov, Aganovic. Rezerve: Began, Achahbar, I. Dumiter, Ștefănescu, Bojic, R. Pep, Ashkovski, H.Sousa. Antrenor: Leo Grozavu
  • Academica: A. Păun – Pashov, Patriche, Bilali – Fl. Achim, Cioiu, Cascini, Moulin, Vanzo – Chandarov, Gavra. Rezerve: Ș. Dobre, Vellios, Jutric, Ventura, De Amorim, Kazlauskas, Longher, I. Ștefan. Antrenor: Ilie Poenaru

Gata, începând cu joi, 15 iulie, ia startul sezonul 2021-2022 în fotbalul românesc. Se începe mai devreme ca niciodată, echipele din prima ligă având cea mai scurtâ vacanță din istorie, pentru că după maxim două săptămâni de la încheierea sezonului anterior deja jucătorii au revenit la pregătiri.

Casa Pariurilor Liga 1, etapa 1. Revin echipele de tradiție

Noul sezon ne aduce clar un mare plus de atractivitate la ceea ce aveam deja, prin faptul că au promovat Rapid și FC U Craiova 1948, echipa patronată de familia Mititelu și care se consideră a fi urmașa de drept a Craiovei Maxima. După aducerea pe bancă a lui Adrian Mutu și prin campania tare de transferuri, vom avea parte de o mare rivalitate cu Universitatea Craiova lui Mihai Rotaru.

ADVERTISEMENT

Ne mai aduce însă și imaginea unuia dintre cele mai succes cluburi din fotbalul nostru aflat în agonie și care chiar dacă va reuși să înceapă nouă ediție va fi realmente carne de tun pentru celelalte competitoare, după ce au plecat aproape toți jucătorii. Este vorba de Dinamo, a doua echipă ca număr de titluri după Steaua.

CFR Cluj, FCSB, Universitatea Craiova și Sepsi se bat la titlu

La o primă impresie, și privind tabloul operațiunilor de transfer făcute de echipele din Liga 1 în această vară, lupta la titlu ar urma să se dea între CFR Cluj, Universitatea Craiova, FCSB și Sepsi Sfântu Gheorghe, dar mare anteție la ceea ce a reușit să strângă Adi Mutu la nou promovata din Bănie, un lot care sigur nu se va bate pentru a evita retrogradarea.

ADVERTISEMENT

CFR Cluj a renunțat la o serie de jucători importanți ani de zile în Gruia, precum stâlpul apărării Vinicius și atacantul venezuelean Mario Rondon și i-a adus pe Bounhenna, Graovac și Meleke în apărare, pe Jonathan Rodriguez la mijloc, dar e clar că mai are nevoie de oameni în atac.

Liga 1 a început cu FC Botoșani – FCSB. CFR Cluj joacă acasă cu FC U Craiova

Noul sezon al Ligii 1 a debutat joi, 15 iulie, cu partida dintre FC Botoșani și FCSB. Deși toată lumea se aștepta la o victorie a oaspeților, meciul s-a încheiat remiză, 0-0, fiind un debut cu stângul al noului antrenor Dinu Todoran, care are misiunea de a readuce titlul după o pauză de 6 ani.

ADVERTISEMENT

Meciul foarte slab făcut în Bosnia, în returul din Champions League, unde doar faptul că UEFA a decis din acest sezon să nu mai conteze regula golului marcat în deplasare i-a salvat pe ardeleni de la o eliminare rușinoasă, arată că sunt probleme la CFR Cluj, care debutează acasă cu un meci nu tocmai simplu, în fața Craiovei lui Mutu.

Sepsi Sfântu Gheorghe se pregătește de debutul european, urmând a juca pe teren propriu cu o fostă colegă de play/out sezonul anterior, Academica Clinceni. Ambele echipe au decis să facă transferuri destul de multe după ce, e drept, s-au și despărțir de mulți jucători. La Clinceni au venit printre alții William de Amorim sau Holzmann, iar covăsnenii îl au în atac pe fostul jucător al ilfovenilor, bulgarul Chuchunkov.

ADVERTISEMENT

CFR Cluj – FC U Craiova va fi un meci foarte interesant și destul de dificil pentru campioni. Mutu a adus câțiva jucători străini interesanți, despre mijlocașul Asamoah vorbindu-se deja la superlativ. Clujul e clar că acuză absența unui fundaș central cum era Vinicius, iar în atac e foarte subțire cu trioul Omrani – Debeljuh – Costache.

Gică Hagi cu noul proiect al Constanței

O altă nou promovată, cu impact uriaș mediatic, Rapid, începe noul drum în Liga 1 cu un meci acasă în compania Chindiei Târgoviște. O partidă deloc ușoară în fața unui adversar redutabil defensiv și care s-a întârit cu șase jucători de la Constanța în schimbul portarului Aioanii. La Rapid au sosit Crepulja de la Astra, Albu de la UTA, Junior Morais, Săpunaru, Dragoș Grigore, jucători cu ani mulți în buletin dar foarte experimentați.

La Constanța, sunt acum planuri foarte ambițioase după ce în această vară s-a împlinit visul fanilor de la Marea Neagră, unirea dintre brandul Farul cu Viitorul lui Gică Hagi, care revine pe bancă. Nu s-au făcut multe achiziții, dar Hagi consideră că are un lot suficient de puternic pentru a se bate pentru play/off.

Dinamo e cu un picior în groapă

Universitatea Craiova a câștigat Supercupa României, dar faptul că a lucrat extrem de puțin la capitolul achiziții, cea mai importantă fiind revenirea lui Valerică Găman în Bănie, nu o plasează cu șanse foarte mari la titlu. Piteștenii pot avea un sezon dificil, după ce au pierdut foarte mulți jucători, în frunte cu golgeterul Cephas Malele.

Cea mai grea situație este la Dinamo, unde italianul Dario Bonetti i-a luat locul demisionarului Dușan Uhrin, însă va avea o echipă formată cel mai probabil numai din jucători tineri, din propria pepinieră, pentru că toate vedetele au plecat. Clubul e în insolvență și Iuliu Mureșan, cel care încearcă salvarea unui mare nume în fotbalul românesc și Dario Bonetti au o misiunea teribil de grea.

ADVERTISEMENT