Sport

Casa Pariurilor Liga 1, etapa a 29-a. Farul Constanța – FC Botoșani 2-0. Trupa lui Gică Hagi s-a calificat în play-off. Video

FANATIK vă prezintă informații despre meciurile etapei a 29-a din Casa Pariurilor Liga 1, penultima etapă care au loc în intervalul marți, 1-joi, 3 martie
Casa Pariurilor Liga 1 etapa a 29a Farul Constanta  FC Botosani 20 Trupa lui Gica Hagi sa calificat in playoff Video
ADVERTISEMENT
03-03-2022
14:40

Farul Constanța – FC Botoșani 1-0

Cele mai importante faze video AICI.

Min. 90+4: 2-0 Farul se impune și se califică în play-off. Pentru trupa lui Marius Croitoru urmează meci decisiv în ultima etapă a sezonului regulat

Min. 90+1: 2-0 GOOOOOL Farul! De Nooijer a pătruns în flancul stâng și a șutat fără speranțe pentru Pap. Farul este calificată în play-off

Min. 75: 1-0 Moldovenii aleargădupă egalare. Un punct le-ar asigura accederea în play-off

Min. 61: 1-0 Ambii antrenori au efectuat schimbări, dar ocaziile de poartă cu adevărat importante lipsesc în repriza secundă

Min. 46: 1-0 S-a reluat jocul de pe arena din Ovidiu

Min. 45: 1-0 S-a încheiat prima repriză 

Min. 38: 1-0 Jefte cade în care și arbitrul arată punctul cu var. Penalty pentru Farul executat de golgheterul dobrogenilor care șutează slab și ratează oportunitatea de a marca al 16-lea gol în campionat

Min. 27: 1-0 Ocazie uriașă ratată de FC Botoșani. Haruț a reluat slab după o fază fixă a oaspeților

Min. 15: 1-0 GOOOOOL Farul! Nedelcu profită de o ieșire greșită a lui Pap și înscrie al doilea gol de la revenirea în Liga 1

Min. 10: 0-0 Farul are dublă ocazie. Jefte a șutat spre poarta moldovenilor, Pap a respins, iar mingea care l-a lovit pe Petre a trecut de puțin pe lângă stâlpul din dreapta

Farul Constanța:  Aioani – Dussaut, Mladen, Larie, De Nooijer – Grameni, A. Nedelcu, Artean – Ad. Petre, Betancor, Omoh. Rezerve: Brănescu, Boboc, Sali, Moldoveanu, Radaslavescu, Purece, Pitu, Buta. Antrenor: Gheorghe Hagi

FC Botoșani:  Ed. Pap – Haruț, Dawa, Șeroni, Dragu – Ed. Florescu, E. Papa – Braun, D. Croitoru, Fili – M. Roman. Rezerve: M. Contra, Patache, Tîrcoveanu, Lupeta, Dican, Mailat, Mateus Santos, Țigănașu, Tisdell. Antrenor: Marius Croitoru

02-03-2022
14:55

Casa Pariurilor Liga 1, etapa a 29-a: program, rezultate și clasament

Marți, 1 martie

  • Chindia – UTA 1-0 (Florea 87)
  • Dinamo – Sepsi Sf. Gheorghe 1-3 (Patriche 45+3 / Ștefănescu 11-pen., Ninaj 53, Askovski 90+4) – VIDEO
  • FC U Craiova – Rapid 3-2 (Baeten 72, Sidible 74, Compagno 77 / Vojtus 58, Kait 81) – VIDEO

Miercuri, 2 martie

  • Academica Clinceni – Gaz Metan 2-0 (Holzmann 40, Alghoul 88)
  • CS Mioveni – Universitatea Craiova 0-3 (Markovic 25, 33, Baiaram 78) – VIDEO
  • FC Voluntari – CFR Cluj 0-1 (Burcă 19) – VIDEO

Joi, 3 martie

  • ora 18:00 Farul – FC Botoșani
  • ora 21:00 FC Argeș – FCSB

 

02-03-2022
12:23

Academica Clinceni - Gaz Metan Mediaș 2-0 (Holzmann 40, Alghoul 88)

Vezi aici cele mai importante faze

Min. 88: GOOOL ACADEMICA! Alghoul marchează cu un șut slab din 10 metri, cu largul concurs al portarului Grosz.

Min. 40: GOOOL ACADEMICA! Holzmann pătrunde nestingherit în careu și înscrie cu un șut în forță, la colțul lung, din 10-12 metri.

Min. 19: Portarul medieșean Grosz se remarcă la șutul expediat de Luca Florică.

Min. 11: Robert Ion trece de câțiva fundași adverși, rămâne singur cu portarul, dar șutează pe lângă bară.

Min. 4: Șteau scapă singur cu Ureche, îl fentează pe portarul gazdelor, dar șutul său din 10-12 metri trece pe lângă poartă.

Min. 1: A început partida

  • Academica Clinceni: Ureche – Cmovs, C. Ion, Tsetkov – Sambeya, De Amorim, Vrdoljak, Florica, Holzmann – Dumitrache, R. Ion. Rezerve: Bolboașă, Gogov, Plazibat, Alghoul, Iana, Longher, Ștefan, Dima, Melniciuc. Antrenor: Constantin Giurescu
  • Gaz Metan: Grosz – Kanda, Mathaus, Avram, Tala – D. Iancu, Harfas – P. Costea, Ursu, Șteau – Gașpar. Rezerve: Bumbar, Maxim, Covaci, Câmpean, Domșa, Noian. Antrenor: Flavius Boroncoi
01-03-2022
12:43

Chindia - UTA 1-0 (Florea 87)

Chindia Târgoviște a învins UTA, scor 1-0, la capătul unui meci dominat autoritar de arădeni. Unicul gol a fost înscris de Florea, care a obținut o lovitură de la 11 metri și l-a învins pe Iacob, deși acesta reușise să respingă execuția inițială.

Cu doar o etapă rămasă din sezonul regular, elevii lui Emil Săndoi – care astăzi a împlinit 57 de ani – ocupă poziția a 11-a în clasament, în timp ce „Bătrâna Doamnă” se află pe 9. Aceasta a fost, de altfel, prima înfrângere sub comanda lui Ionuț Badea.

Min. 90+2: Fluier final

Min. 89: Ocazie UTA. Otele pasează excelent în interiorul careului pentru Cardoso, dar șutul acestuia este respins de Căbuz.

Min. 87: Goool Chindia! Iacob respinge execuția aceluiași Florea, dar mingea sare înapoi la el și din a doua încercare nu-l mai iartă pe goalkeeperul arădenilor.

Min. 85: Florea se prăbușește în careu după un duel cu Erico, iar Marcel Bârsan acordă penalty pentru Chindia.

Min. 83: Schimbare la Chindia: Sila intră în locul lui Chunchukov.

Min. 71: Ocazie UTA. Cardoso îl servește excelent pe Otele, dar acesta șutează peste poartă, din câțiva metri.

Min. 64: Schimbare la Chindia. Florea intră în locul lui Butean.

Min. 55: Ocazie uriașă pentru UTA. Otele centrează perfect în fața porții pentru Miculescu, dar acesta nu-l poate învinge pe Căbuz din 8 metri.

Min. 46: Începe repriza secundă.

Min. 45: Pauză pe arena „Ilie Oană” din Ploiești.

Min. 24: O nouă ocazie pentru UTA. Vukcevic centrează din partea dreaptă pentru Otele, care reia cu capul spre poartă, dar lovitura de cap a acestuia îl evidențiază din nou pe Căbuz.

Min. 18: Chindia răspunde prin Atanase, care șutează periculos de la distanță, însă Iacob reușește la rândul său se respingă balonul.

Min. 16: Ocazie UTA. Otele reia spre poartă din centrarea perfectă a lui Cardoso, dar nu-l poate învinge pe Căbuz.

Min. 12: Dulca ia o acțiune pe cont propriu, dar este blocat de apărarea oaspeților înainte să pătrundă în careu.

Min. 1: Începe meciul.

Urmărește cele mai importante faze

Chindia: Căbuz – Rrumbullaku, Iacob, Pițian, Căpușă – Popadiuc, Passaglia, Duca, Butean – Atanase, Chunchukov. Rezerve: D. Moldovan, Jipa, Celea, Corbu, Șerban, Kocic, Martac, Sila, Florea. Antrenor: Emil Săndoi.

UTA: Iacob – Vukcevic, Erico, Benga, Shlyakov – Vorobjovas, Batha, Ubbink – Cardoso, Miculescu, Otele. Rezerve: Balauru, Baravykas, Pătlăgică, Dima, Hrezdac, Laukzemis, Dangubic, Mercioiu, Ongaro. Antrenor: Ionuț Badea.

Ne apropiem cu pași repezi de încheierea sezonului regulat în Casa Pariurilor Liga 1. Mai sunt de disputat ultimele 180 de minute din cele 30 de etape, după care se va trage linie și fotbalul românesc din primul eșalon se va împărți în două grupe: locurile 1-6, care se bat la titlu și locuri de cupe europene și locurile 7-16, de unde se vor stabili, ultimele două clasate, retrogradatele direct și echipele care vor participa la baraj cu locurile 3 și 4 din play-off-ul Ligii 2.

Programul meciurilor etapei a 29-a din Casa Pariurilor Liga 1

Marți, 1 martie

ora 15:00 Chindia – UTA

ora 17:30 Dinamo – Sepsi Sf. Gheorghe

ora 19:55 FC U Craiova – Rapid

Miercuri, 2 martie

ora 15:00 Academica Clinceni – Gaz Metan

ora 17:30 Mioveni – Universitatea Craiova

ora 19:55 Voluntari – CFR Cluj

Joi, 3 martie

ora 18:00 Farul – Botoșani

ora 21:00 FC Argeș – FCSB

La acest moment doar două echipe au asigurat matematic locul în play-off. Este vorba despre ocupantele primelor două poziții, CFR Cluj, 70 de puncte și FCSB, 59 de puncte. Distanța dintre cele două a crescut în ultimele două runde, după ce bucureștenii reușiseră să reducă simțitor diferența. Dar egalul de la Mioveni și eșecul acasă cu Farul au dus la aceste 11 puncte în plus pentru CFR Cluj.

ADVERTISEMENT

Pentru următoarele patru poziții se luptă cinci formații: Universitatea Craiova, 48 de puncte, Voluntari, 47, Botoșani, 46, Farul, 45 și FC Argeș, 42. Timp de câteva ore, până luni seară când Farul a dat lovitura pe Arena Națională, învingând FCSB, piteștenii ajunseseră la același număr de puncte cu dobrogenii.

Dinamo, avalanșă de absenți la meciul cu Sepsi Sf. Gheorghe

Chindia – UTA este un meci de deschidere a penultimei etape din sezonul regulat al Casei Pariurilor Liga 1 fără implicații pentru zona înaltă a clasamentului. Următoarea partidă, Dinamo – Sepsi e foarte grea și importantă pentru câini, cărora le vor lipsi nu mai puțin de nouă jucători, ultimii trei, Ivanovski, Răuță și Cosmin Matei  accidentându-se în derby-ul bucureștean cu Rapid.

ADVERTISEMENT

Dinamo a strâns patru puncte în ultimele două etape: victorie acasă cu Mediaș și egal în derby-ul cu Rapid, dar mai important decât punctele este faptul că se remarcă o creștere calitativă a evoluțiilor alb/roșilor, în special în atac, acolo unde, însă, fără Ivanovski va fi foarte greu.

Academica Clinceni – Gaz Metan, derby-ul ultimelor clasate în Casa Pariurilor Liga 1

Ziua de Mărțișor se încheie în Bănie cu partida dintre FC U Craiova 1948 și Rapid. Pentru giuleșteni jocul nu mai are importanță, ei ratând accesul în play-off, însă asta nu înseamnă că Săpunaru și colegii lui vor face simplu act prezență pe teren, chiar dacă pentru olteni punctele sunt vitale.

ADVERTISEMENT

Ziua de miercuri debutează cu partida subsolului, între lanterna roșie Academica Clinceni și Gaz Metan în care ilfovenii, cu doar 11 puncte, speră să obțină prima victorie din acest an și să ajungă la egalitate cu medieșenii, care au fost depunctați cu zece puncte, pentru neplata obligațiilor contractuale față de fostul antrenorul Mihai Teja și de fostul jucător Ronaldo Deaconu.

Universitatea Craiova, față în față cu zidul defensivei lui Mioveni

Universitatea Craiova se deplasează la Mioveni, acolo unde nici FCSB nu a reușit să se impună în fața zidului pe trei linii excelent organizat excelent de antrenorul Alexandru Pelici. Oltenilor le-ar mai trebui un punct pentru a fi siguri de play-off, însă se pot considera cu un picior și jumătate acolo.

ADVERTISEMENT

Seara, la Voluntari vine liderul CFR Cluj. Și ilfovenii ar mai avea nevoie de un punct pentru a sărbători primul play-off din istoria unui club mic, dar care are deja în vitrină o Cupă a României și o Supercupă națională. Conform înțelegerii între cluburi Voluntari nu va avea dreptul de a-i utiliza pe Dennis Ciobotariu și pe Meleke, ambii jucători venind sub formă de împrumut, până în vară, de la CFR Cluj.

Meciurile de joi pot decide a șasea echipă din play-off

Ultimele două meciuri ale etapei intermediare au loc joi, 3 martie și sunt extrem de importante în zona locului 6. Farul va juca acasă cu Botoșani, echipă care și ea mai are nevoie de minim un punct pentru a bifa al doilea play-off consecutiv.

De un eventual pas fals al marinarilor vor căuta să profite cei de la FC Argeș, obligați să bată FCSB. Conducerea lui FC Argeș a protestat vehement pe la oficialitățile din fotbalul românesc după succesul destul de neașteptat al Farului contra FCSB la București în runda anterioară, care a permis echipei lui Gică Hagi să sară la trei puncte peste piteșteni.

ADVERTISEMENT