Sport

Casa Pariurilor Liga 1, play-off etapa a 10-a. Liviu Ciobotariu continuă la FC Voluntari după ce a terminat sezonul pe locul 4. Cum arată clasamentul final

FANATIK vă oferă detalii despre partidele din etapa a 10-a, ultima, a play-off-ului Casei Pariurilor Liga 1, care au avut loc în perioada 20-23 mai, dar FCSB - CFR Cluj nu a mai fost finala la titlu.
23.05.2022 | 22:11
Casa Pariurilor Liga 1 playoff etapa a 10a Liviu Ciobotariu continua la FC Voluntari dupa ce a terminat sezonul pe locul 4 Cum arata clasamentul final
Liviu Ciobotariu va continua la FC Voluntari și în sezonul viitor. FOTO: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
23-05-2022
20:13

Andrei Prepeliță, după o nouă înfrângere a lui FC Argeș: „Ne ajută să definitivăm lotul pentru sezonul următor”

După o nouă înfrângere la zero suferită de FC Argeș în play-off, antrenorul Andrei Prepeliță a vorbit despre ce așteaptă de la sezonul viitor și despre o reconstrucție a lotului.

„Am arătat altfel până la play-off. Apoi, am văzut și punctele mai slabe ale unor jucători și asta ne ajută în a definitiva lotul pentru sezonul următor. Eu îmi propun mai mult, la începutul sezonului acesta eu am spus că vreau în play-off. Multă lume n-a crezut, și pe bună dreptate, pentru că n-am avut statistic cei mai buni jucători. Am scos maximul de la ei însă și ne-am îndeplinit obiectivul. 

Acum, începe munca, pentru că de la anul ne dorim mai mult. Sunt mulți jucători la final de contract, am început să ne interesăm de anumiți jucători și vom vedea ce vom reuși să aducem”, a declarat Prepeliță la finalul partidei.

23-05-2022
20:06

Liviu Ciobotariu e gata să semneze un nou contract cu FC Voluntari: „E doar o formalitate”

La finalul meciului câștigat la Pitești cu 1-0, care a consolidat locul 4 pentru FC Voluntari în clasamentul din play-off-ul Ligii 1, antrenorul Liviu Ciobotariu a anunțat că va continua la gruparea ilfoveană, semnarea unui nou contract fiind doar o formalitate.

„Noi am venit pregătiți atât mental, cât și fizic. Am venit să câștigăm acest joc, chiar dacă ne era de ajuns și un punct. A fost un sezon foarte greu pentru noi, sunt bucuros că am reușit să terminăm pe locul 4, îmi felicit jucătorii și vreau să le transmit că sunt mândru de ei și de realizarea pe care am avut-o în acest sezon. Dacă stau bine să mă gândesc, anul trecut, în această perioadă, ne pregăteam de baraj pentru a fi sau a nu fi în prima ligă, cu Dunărea Călărași. Iată că acum am terminat pe locul 4. A fost un sezon greu, cu multă încărcătură, dar ne-am autodepășit și e meritul întregului grup. 

Jucătorii au fost foarte concentrați, n-am avut nicio emoție că se vor gândi la vacanță. Erau conștienți că era momentul potrivit să terminăm pe locul 4, așa că a ieșit foarte bine. În mod normal, da, trebuie să primească bonusuri. Cei care au în contract bonusuri pentru performanță vor primi bonusuri. Același lucru îl am și eu în contract, deci așteptăm.

Mâine o să mă văd cu domnul Bălănescu și vom discuta. Am discutat, am vorbit, le-am transmis și jucătorilor că, în mare parte, lucrurile sunt în regulă. Am anunțat și programul pentru sezonul următor, deci mai este doar o formalitate. Suntem obligați acum să ne gândim la cel puțin ce am realizat în acest sezon. Trebuie să rămânem realiști, a fost un sezon greu, iar în următorul, dacă nu suntem atenți, este posibil să nu accedem iar în play-off”, a declarat LIviu Ciobotariu.

 

23-05-2022
19:25

Casa Pariurilor Liga 1, play-off etapa a 10-a: programul, rezultatele și clasamentul

Vineri, 20 mai

  • Universitatea Craiova – Farul 4-1 (Roguljic 20, Vlădoiu 23, Baiaram 54, A. Ivan 90+2 / Jefte 27) – VIDEO

Duminică, 22 mai

  • FCSB .- CFR Cluj 3-1 (Oct. Popescu 30, Şut 64, 88 / Dimitrov 45+1) – VIDEO

Luni, 23 mai

  • FC Argeş – FC Voluntari 0-1 (Rață 1)

23-05-2022
17:00

FC Argeș - FC Voluntari 0-1 (Rață 1)

Vezi aici cele mai importante faze.

Min. 85: Merloi îl deschide perfect pe Golan, care rămâne singur cu portarul, dar nu-l poate învinge.

Min. 75: Croitoru reține șutul lui Cristi Costin.

Min. 34: Mingea șutată de Honciu din lovitură liberă trece pe lângă poartă.

Min. 28: Scăpat singur cu Croitoru, Costin nu reușește să dubleze avantajul oaspeților.

Min. 11: Popa respinge de lângă bară lovitura de cap a lui Dobrosavlevici.

Min. 3: Fatai îl deschide bine pe Ișfan, dar acesta nu reușește să-l învingă pe Popa.

Min. 1: GOOOL FC VOLUNTARI! Marcelo Lopes pătrunde pe stânga, centrează pe 6 metri, de unde Rață reia cu capul în plasă. Trecuseră doar 20 de secunde de la fluierul de start.

A început partida.

  • FC Argeș: Croitoru – Tofan, Turda, Dobrosavlevici, Mușat – Șerban, Honciu – Ișfan, Ganea, Dumitru – Fatai. Rezerve: Micle, Arias, Moisie, Crivac, Dumitrașcu, Dinoci, Oprescu, Boldor, Palic. Antrenor: Andrei Prepeliță
  • FC Voluntari: Popa – Meleke, Tamaș, Armaș(cpt), Vlad – Miranda, Droppa, Rață – Costin, L. Fulop, Lopes. Rezerve: Rîmniceanu, Andres, Achim, Briceag, Tavares, Ilie, Merloi, Golan, Tehe. Antrenor: Liviu Ciobotariu

În acest weekend are loc ultima etapă din play-off-ul Casei Pariurilor Liga 1, etapa a 10-a, dar care nu mai are ce lămuri, pentru că mult aşteptatul meci FCSB – CFR Cluj nu mai este marea finală pentru titlu. Bucureştenii s-au împiedicat în penultima rundă, total neaşteptat, în faţa Voluntarilor, terminând 2-2, iar victoria Clujului acasă cu Universitatea Craiova a însemnat câştigarea celui de-al cincilea titlu consecutiv de către ardeleni.

Casa Pariurilor Liga 1, programul etapei a 10-a din play-off

Vineri, 20 mai

  • ora 20:30 Universitatea Craiova – Farul

Duminică, 22 mai

  • ora 21:30 FCSB .- CFR Cluj

Luni, 23 mai

  • ora 20:30 FC Argeş – FC Voluntari

Cine transmite la tv meciurile din etapa a 10-a a play-off-ului din Casa Pariurilor Liga 1

Toate cele 3 partide programate în ultima etapă a play-off-ului din Casa Pariurilor Liga 1 vor fi transmise în direct la tv de posturile Digi Sport 1, Orange Sport și Prima Sport, dar vor putea fi urmărite în timp real și pe site-ul FANATIK.RO în format LIVE TEXT.

ADVERTISEMENT

Toată lumea aştepta cu nerbădare marea finală din ultima etapă, pentru că FCSB ar fi fost la două puncte în urma echipei lui Dan Petrescu dacă nu se împiedica de FC Voluntari. Însă un gol din ofsaid marcat de ilfoveni cu două minute înainte de final, într-un meci în care, în mod bizar, arbitru a fost un fost jucător al celor de la CFR Cluj, a distrus marele eveniment despre care s-ar fi vorbit şi s-ar fi scris toată săptămâna.

Aşa, FCSB – CFR Cluj s-a transformat într-un simplu meci de palmares şi de clasament, inflamat doar de uriaşa prostie a ardelenilor de a se fi aprins peste măsură la băutură la petrecerea de titlu, unde au scandat cuvinte urâte la adresa Stelei, ceea ce i-a făcut să se simtă lezaţi şi pe fanii FCSB-ului, nu doar pe cei ai echipei din a doua ligă.

ADVERTISEMENT

Fanii FCSB, pregătiţi să facă o atmosferă ostilă CFR-ului la Buzău

Motiv pentru care, deşi meciul se va juca la Buzău, pentru că FCSB nu a putut folosi Arena Naţională, unde are loc un concert, iar pe celelalte stadioane din Capitală nu a găsit înţelegere (Rapid) sau dreptul de folosire (Steaua şi Arcul de Triumf), fanii echipei lui Gigi Becali au promis că vor veni în număr mare la meci, pregătind ceva special pentru clujeni.

Aceste declaraţii ameninţătoare au avut darul de a alerta forţele de ordine şi Liga Profesionistă, care consideră că deşi nu mai are miză meciul de la Buzău poate deveni un nedorit focar de violenţe verbale şi chiar fizice şi prin urmare trebuie luate măsuri de menţinere a ordinii.

ADVERTISEMENT

Lista jucătorilor FCSB care vor pleca

Dan Petrescu nu va trimite pe teren echipa de bază, urmând a utiliza mai mulţi jucători de rezervă, întrucât în iunie CFR Cluj va intra în focul cupelor europene, cu turul 1 preliminar din Champions League şi e de preferat să nu existe jucători cu probleme medicale în lot. FCSB însă va arunca în lot cel mai bun unsprezece, ca cum partida ar urma să decidă titlul.

După al şaptelea an la rând în care FCSB nu a reuşit să câştige titlul, Gigi Becali a anunţat plecările sigure ale fundaşului brazilian Vinicius, ale vârfului Claudiu Keşeru şi nu este exclusă nici despărţirea de fundaşul central George Miron, cel de la lângă care a înscris pentru FC Voluntari fatidicul gol doi Cristi Costin. În schimb, s-a înţeles cu antrenorul Toni Petrea, pentru a continua şi sezonul viitor.

ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova mai are de jucat barajul pentru Conference League

Universitatea Craiova va încheia pe treapta de bronz, dar faptul că a ratat să joace şi să câştige Cupa României obligă formaţia la care nu se ştie dacă Laurenţiu Reghecampf va mai fi menţinut pe bancă de patronul Mihai Rotaru la un meci de baraj cu FC Botoșani, programat pentru vineri, 27 mai, de la ora 20:30, pe stadionul „Ion Oblemeneco” din Bănie.

FC Voluntari şi Farul Constanţa au câte 32 de puncte şi ambele joacă afară în ultima rundă. Ilfovenii la FC Argeş, pe care au stopat-o în semifinalele Cupei, dobrogenii la o Craiovă doborâtă psihic de finalul de sezon ratat şi de la care sunt pregătite câteva despărţiri acum, cea mai sonoră putând a fi portarului italian Mirko Pigliacelli.

ADVERTISEMENT