Sport

Casa Pariurilor Liga 1 play-off etapa a 10-a (ultima). Sepsi încheie sezonul cu o victorie în fața lui FC Botoșani

FANATIK.RO îţi prezintă toate amănuntele privitoare la desfăşurarea etapei a 10-a, ultima, din play-off-ul Ligii 1
27.05.2021 | 16:46
Casa Pariurilor Liga 1 playoff etapa a 10a ultima Sepsi incheie sezonul cu o victorie in fata lui FC Botosani
ADVERTISEMENT
27-05-2021
13:55

Sepsi, succes dramatic cu Botoșani

Sepsi – FC Botoşani 1-0 (Safranko 90) – VIDEO AICI

Min 90: GOOOL SEPSI! Achahbar a executat o lovitură liberă din partea dreaptă și Safranko a deschis scorul cu lovitură de cap din 6 metri. Sepsi – FC Botoșani 1-0

  • Sepsi: J. Fernandez – R. Dimitrov, Ninaj, B. Mitrea, A. Dumitrescu – E. Gonzalez, Fofana (N. Păun 46), N. Tamas (Golofca 46) – C. Petrila (Aganovic 46), L. Fulop (Achahbar 46), I. Dumiter (Safranko 60). Rezerve: Niczuly – Tincu, L. Kovacs, C. Ștefănescu. Antrenor: Leo Grozavu.
  • FC Botoșani: E. Pap – Braun, Racovițan (Moescu 46), Meleke, Țigănașu – E. Papa, Florescu, Ongenda – Patache (Fili 46), D. Croitoru (M. Roman 17, Camara 76), Tîrcoveanu (Ashkovski 76). Rezerve: Hankic – Șeroni, Plămadă, Târșă. Antrenor: Marius Croitoru.

l1

Marţi, 25 mai, miercuri, 26 mai şi joi, 27 mai au loc ultimele partide din play-off-ul Casei Pariurilor Liga 1, meciurile etapei a 10-a. Nu mai este nimic de decis în această rundă, după ce CFR Cluj a câştigat etapa trecută al patrulea titlu consecutiv, iar Craiova şi-a adjudecat, cu mari emoţii, după prelungiri, Cupa României, 3-2 cu Astra Giurgiu.

Programul etapei a 10-a din Liga 1

Joi, 27 mai, ora 17:30

Sepsi – FC Botoșani

Miercuri, 26 mai

Craiova – Academica Clinceni 0-0

Marţi, 25 mai

CFR Cluj – FCSB 2-0 (Gâdea 14, Rondon 66)

Ultima rundă se deschide marţi, 25 mai, când în Gruia va avea loc partida CFR Cluj – FCSB, la care vor avea acces şi spectatori în număr limitat. Fanii CFR-ului vor putea astfel sărbători alături de favoriţi al patrulee titlu consecutiv, o performanţă excepţională pentru o reprezentantă a provinciei.

ADVERTISEMENT

Este posibil ca acest joc să fie ultimul pentru câţiva dintre echipierii Clujului. Portarul Giedrius Arlauskis, abia ce s-a reîntors şi vorbeşte din nou despre plecare, motivând că nimeni din conducere nu a venit să îi propună un nou contract. Fundaşul central Andrei Burcă a lăsat şi el de înţeles că ar dori o experienţă în afara graniţelor.

Plecări şi sosiri la CFR Cluj

Certă este reîntoarcerea lui Mihai Bordeianu în Arabia Saudită, Al Qaudisya, unde mai are un an de contract. Dar Edi Iordănescu, dacă va rămâne, pentru că nici situaţia lui nu e clară, s-a acoperit bine şi rapid cu argentianul Jonathan Rodriguez, un închizător mult mai tehnic decât Bordeianu.

ADVERTISEMENT

CFR Cluj are planuri mari pentru participarea în tururile preliminare ale Champions League. A fost transferat şi fundaşul central de la Sepsi, Rashid Bouehenna, care va acoperi plecarea lui Burcă şi există o listă destul de mare cu jucători doriţi la echipa duibn din Gruia.

Ultimul meci cu Toni Petrea pentru FCSB

FCSB va fi la ultimul meci cu Toni Petrea pe bancă. La meciul anterior, acasă cu Craiova, FCSB s-a prezentat, surprinzător, cu foarte mulţi jucători de la echipa de tineret, e drept după ce devenise certitudine faptul că titlul acestui sezon va poposi din nou pe malurile Someşului.

ADVERTISEMENT

Rămâne de văzut dacă şi acum bucureştenii vor avea aceeaşi lipsă de de respect pentru competiţie sau vor trimite împotriva campioanei ceea ce poate reprezenta cel mai bun unsprezece, în condiţiile în care infirmieria s-a umplut tot mai mult de la o etapă la alta. Din sezonul viitor FCSB îl va avea pe bancă pe Dinu Todoran, antrenor cu un CV modest.

Craiova s-a salvat câştigând Cupa României

Craiova închide acest sezon în faţa suporterilor, jucând contra Academicii Clinceni, care nu s-a făcut deloc de râs în play-off, dimpotrivă a bătut pe Craiova, Botoşani şi Sepsi şi a făcut egal cu FCSB

ADVERTISEMENT

Foarte probabil, după câştigarea Cupei, Marinos Ouzounidis va trimite pe teren linia a doua, cu fotbaliştii care au evoluat mai puţin, pentru că oltenii sunt deja siguri de prezenţa în Conference League prin intermediul Cupei. Şi în Bănie sunt aşteptate în vară schimbări de trupe, cu plecări de jucători şi sosirea altora.

Cine joacă în barajele de supravieţuire

Play-off-ul se va încheia joi cu meciul Sepsi – Botoşani. Covăsnenii nu se vor opri aici, pentru ei sezonul nu s-a încheiat, pentru că aşteaptă să vadă care va fi învingătoarea dintre Chindia şi Viitorul în barajul din play-out, pentru a cunoaşte numele adversarului pentru un loc în Conference League.

Campionatul se încheie abia după ce vor avea loc şi partidele din cadrul barajelor de supravieţuire, Mioveni – Hermannstadt şi Dunărea Călăraşi – Voluntari, învingătoarele urmând a evolua sezonul viitor în Liga 1 precum şi cele care vor stabili a patra reprezentantă a României în Conference League.

 

ADVERTISEMENT