Sport

Casa Pariurilor Liga 1, play-out etapa a 6-a. FC Botoșani, victorie la limită cu FC U Craiova. Cum arată clasamentul

FANATIK vă oferă detalii despre partidele care vor avea loc în perioada 22-25 aprilie în etapa a 6-a din play-out-ul Casei Pariurilor Liga 1, meciul Rapid - Sepsi fiind capul de afiș.
25.04.2022 | 17:10
Casa Pariurilor Liga 1 playout etapa a 6a FC Botosani victorie la limita cu FC U Craiova Cum arata clasamentul
Meciul de fotbal dintre FC Botosani si U Craiova 1948, contand pentru Liga 1 Play-Out Casa Pariurilor, desfasurat pe Stadionul Municipal din Botosani, luni 25 aprilie 2022. © FOTO:Ionut Tabultoc/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
25-04-2022
15:15

Nicolo Napoli, nemulțumit după înfrângerea de la Botoșani: „Am avut penalty clar”

Nicolo Napoli, antrenorul lui FC U Craiova, s-a arătat extrem de nemulțumit după înfrângerea de la Botoșani, dar nu s-a ferit nici să atace arbitrajul lui Cătălin Popa, pe care îl acuză că nu a acordat un penalty clar echipei sale.

„Am avut multe ocazii, dar am ratat. Am făcut greșeli, dar per total a fost un meci bun. Am avut penalty la Compagno, în minutul 7, am văzut pe telefon că l-a atins cu piciorul drept, a fost penalty clar. Dar arbitrii sunt în teren și ei decid.

Am încercat, se putea face mai bine, dar astăzi am pierdut. Mai avem trei meciuri, trei finale. Analizăm ce am greșit și ne gândim la meciul UTA, pe care vrem să-l câștigăm”, a declarat Nicolo Napoli la finalul partidei.

25-04-2022
14:26

Casa Pariurilor Liga 1, play-out, etapa a 6-a: program, rezultate și clasament

Vineri, 22 aprilie

  • Academica Clinceni – CS Mioveni 0-2 (Scarlatache 28, Raicea 82)
  • Gaz Metan – Dinamo 0-1 (Carp 41) – VIDEO

Sâmbătă, 23 aprilie

  • UTA Arad – Chindia Târgoviște 1-0 (Otele 69)
  • Rapid – Sepsi 1-0 (R. Ilie 80) – VIDEO

Luni, 25 aprilie

  • FC Botoșani – FC U Craiova 2-1 (Dican 39, Dawa 67 / Compagno 55 pen.)

25-04-2022
09:26

FC Botoșani - FC U Craiova 2-1 (Dican 39, Dawa 67 / Compagno 55 pen.)

Vezi aici cele mai importante faze.

Min. 90+4: Diallo vede al doilea galben pentru un fault la mijlocul terenului și este eliminat.

Min. 71: Jaja Silva vede al doilea cartonaș galben și este eliminat.

Min. 67: GOOOL FC BOTOȘANI! Corner pentru gazde bătut de Tîrcoveanu pe 6 metri, de unde Dawa reia cu capul în plasă.

Min. 57: Dawa șutează puternic de la 18 metri, Popa respinge miraculos de sub bară în corner.

Min. 55: GOOOL FC U CRAIOVA! Același Compagno tranformă cu precizie lovitura de la 11 metri.

Min. 54: Ondaan șutează de la distanță, Pap scapă balonul în față, Compagno încearcă să reia spre poartă, dar este faultat în careu de Haruț. Se dictează penalty pentru oaspeți.

Min. 43: Pap este eroul gazdelor. Portarul botoșănean intervine salvator de patru ori în decurs de numai 30 de secunde la șuturile expediate de oaspeți.

Min. 39: GOOOL FC BOTOȘANI! Lovitură liberă de la 35 de metri pentru gazde, Tîrcoveanu aruncă mingea în careu, iar Dican, nemarcat, reia din 3-4 metri cu capul în plasă.

Min. 34: Braun pătrunde pe partea dreaptă, centrează pe 6 metri, Roman luftează, însă balonul ajuge la Papa, care din 3-4 metri șutează direct în portarul Popa.

Min. 27: Compagno șutează din unghi la colțul scurt, Pap reține în doi timpi.

Min. 17: Haruț execută aproape perfect o lovitură liberă de la 20 de metri de poarta lui Popa, dar mingea a lovit transversala și apoi a fost degajată de fundașii olteni.

Min. 7: Compagno este busculat în careu de către Țigănașu, însă arbitrul Cătălin Popa lasă jocul să continue, deși se impunea acordarea unui penalty pentru oaspeți.

Min. 1: A început partida.

  • FC Botoșani: Pap – Braun, Dawa, Șeroni, Țigănașu – Papa, Dican, Haruț – Tîrcoveanu, M. Roman II, J. Silva. Rezerve: M. Contra, Patache, Dragu, E. Florescu, Petkovski, D. Croitoru, Mailat, Santos, Lupeta. Antrenor: Marius Croitoru
  • FC U Craiova: R. Popa – Negru, Kovacici, Diallo, Huyghebaert – Asamoah, Achim – Ondaan, Bauza, Van Durmen – Compagno. Rezerve: Mogoșanu, Paramatti, Bușu, V. Pop, Marquet, Sidibe, C. Albu, Dr. Albu, Cl. Bălan. Antrenor: Nicolo Napoli
23-04-2022
21:03

Cristiano Bergodi acuză oboseala după înfrângerea cu Rapid: „Avem un program încărcat”

Cristiano Bergodi, fostul antrenor al Rapidului, a vorbit pentru Digi Sport după înfrângerea împotriva alb-vișiinilor și e de părere că Sepsi merita mai mult de la acest meci: „Nu a fost ușor. Atât am putut. Nu e uşor. Am schimbat cinci jucători. În a doua repriză se vede o schimbare completă. Din punct de vedere fizic nu am putut. Cu o presiune aşa nu e uşor. Nu pot să le reprosez nimic la jucători. Am avut şi o ratare în faţa porţii. Puteam pleca cu un punct.

Mi-a plăcut cum am jucat în prima repriză. Nu e uşor să facem acum aşa. Nu trebuie să facem aroganțe cu Cupa României. Vom vedea în continuare ce face Botoşani, dar noi avem un program încărcat. Vedem, suntem şi la mâna rezultatelor”, a declarat Cristiano Bergodi, la finalul meciului cu Rapid.

23-04-2022
09:43

UTA Arad - Chindia 1-0 (Otele 69)

Vezi aici cele mai importante.

Min. 69: GOOOL UTA! Centrare în fața porții târgoviștene, Otele îi ia fața lui Căpuță și trimite în plasă din 6 metri.

Min. 68: Șutul lui Florea din unghi este respins în corner de Fl. Iacob.

Min. 48: Otele driblează bine în careu și centrează în fața porții, însă Pasaglia respinge în afara terenului.

Min. 35: Liber la marginea careului mare, Vorobjovas șutează slab dintr-o poziție ideală.

Min. 18: Fl. Iacob apără fără probleme șutul lui Șerban.

Min. 5: Șutul lui Otele este reținut de Căbuz.

Min. 1: A început partida.

  • UTA Arad: Fl. Iacob – Vukcevici, Benga, Medimorec, Șliakov – Vorobjovas, Batha, Ubbink – Laukzemis, Miculescu, Otele . Rezerve: Balauru, Pătlăgică, Dima, , Fl. Matei, Dangubici, Baravykas, Mercioiu, D. Isac. Antrenor: Ionuț Badea
  • Chindia: Căbuz – Butean, P. Iacob, Pițian, C. Dinu – Căpușă, Celea, Passaglia, Chamed – M. Șerban, D. Florea. Rezerve: D. Moldovan, Dulca, Chunchukov, Roumpoulakou, Kocici, Ad. Ioniță, Popadiuc, Sila. Antrenor: Emil Săndoi
22-04-2022
14:11

Academica Clinceni - CS Mioveni 0-2 (Scarlatache 28, Raicea 82)

Vezi aici cele mai importante faze

Final de meci – CS Mioveni învinge cu 2-0 pe terenul Academicii Clinceni și are acum 6 puncte avans față de Chindia Târgoviște prima echipă aflată pe locurile de baraj.

l1p

Min. 82 – GOOOL Mioveni!!! Raicea dublează avantajul oaspeților și închide practic partida.

Min. 28 – GOOOL Mioveni!!! Scarlatache a reluat cu capul o minge centrată din partea dreaptă, dar balonul a lovit bara porții. Tsvetkov a reușit să respingă, dar asistentul Vlad Bîrleanu a semnalizat că mingea a trecut de linia porții.

Min. 18 – Golul marcat de Balaur a fost anulat pentru o poziție de ofsaid a jucătorului de la Mioveni.

Min. 1 – A început meciul.

Academica Clinceni: Ureche – C. Ion, Tsvetkov, Ștefan – Rufati, Vrdoljak, Gogov, Florică – R. Ion, Jerdea, Obedeanu. Rezerve: Bolboașă, Massaro, Aghoul, Iana, Dumitrache, Longher, Vlăsceanu, Sterian, Dima. Antrenor: Daniel Popa.

CS Mioveni: I. Popescu – Balaur, Scarlatache, Garutti – Rădescu, Panait, Lixandru, Trif – Sanoh, Rusu, Buziuc. Rezerve: Ducan, Oancea, Toma, Șerbănică, Iaco, Vereș, Coșereanu, Raicea. Antrenor: Alexandru Pelici.

În weekend se joacă meciurile din a etapa a 6-a din play-out-ul Casei Pariurilor Liga 1. După ce Dinamo pierzând la Mioveni a pierdut orice șansă de a mai evita prezența la barajul de supraviețuire acum interesul este pentru a vedea care vor fi primele două echipe din play-out, bătălia fiind între Rapid, Sepsi și Botoșani și cea de-a doua formație care va avea emoții la baraj, între Mioveni și, cel mai probabil, Chindia.

Programul etapei a 6-a din play-out-ul Casei Pariurilor Liga 1

Vineri, 22 aprilie

ora 17:30 Academica Clinceni – Mioveni

ora 20:30 Gaz Metan – Dinamo

Sâmbătă, 23 aprilie

ora 13:30 UTA – Chindia Târgoviște

ora 21:00 Rapid – Sepsi

Luni, 25 aprilie, ora 15:30

FC Botoșani – FC U Craiova 1948

În play-out rezultatul de la Mioveni a dus la finalul speranțelor câinilor roșii, un rezultat așteptat, pentru că era o misiune aproape imposibilă pentru Dușan Uhrin să scoată pe Dinamo de pe acel loc 14, ținând cont de decalajul masiv de puncte existent.

ADVERTISEMENT

Judecând obiectiv lucrurile, nu se știe ce s-ar fi întâmplat cu Dinamo până la urmă dacă Gaz Metan Mediaș și Academica Clinceni, din motive financiare, nu și=ar fi pierdut majoritatea jucătorilor și nu ar fi suferit, mai ales medieșenii, depunctări record în istoria primei divizii.

Vineri joacă echipele cele mai slabe din campionat

Etapa a 6-a din play-out-ul Casei Pariurilor Liga 1 începe vineri, 22 aprilie, când pe teren se vor afla ultimele trei clasate. La Clinceni este clar că Mioveni nu concepe să nu ia cele trei puncte în lupta cu Chindia pentru evitarea locului 13 și are toate șansele să o facă.

ADVERTISEMENT

Seara, la Mediaș va fi rândul câinilor să intre pe teren alături de echipa care a primit etapa trecută de la Rapid eșecul fluviu al sezonului, încasând opt goluri. Nu ar fi exclus ca de acum înainte Dușan Uhrin, știind că salvarea lui Dinamo se va decide sau nu la baraj, să mai scoată din echipă din rândul jucătorilor pe care îi consideră importanți, pentru a evita accidentările.

Botoșani trebuie să bată pentru a mai spera la finala play-out-ului

Botoșani este una dintre cele trei formații care pot juca finala play-out-ului, pentru a avea apoi acces la dubla de baraj cu echipa din play-off pentru o calificare în turul 1 preliminar al Conference League. Botoșani va juca pe teren propriu cu FC U Craiova 1948, echipă aproape salvată și de pericolul locurilor de baraj.

ADVERTISEMENT

La Botoșani nu mai este însă acea atmosferă excelentă din perioada sezonului regulat, mai ales din toamna anului trecut, după ce echipa a ratat incredibil prezența în play-off chiar în ultima etapă iar scaunul lui Marius Croitoru devine tot mai șubred în perspectiva viitorului sezon.

Rapid – Sepsi, momentul adevărului pentru locul 1 în play-out

Fără discuție meciul dintre Rapid și Sepsi Sfântu Gheorghe este cel mai interesant joc de Paști din play-out, pentru că pe teren se vor afla cele mai autorizate echipe pentru a juca finala play-out-ului. Ambele au avut evoluții solide, au obținut rezultate foarte bune în etapele de până acum și din acest motiv meciul se anunță a fi foarte echilibrat.

ADVERTISEMENT

Giuleștenii, pe lângă atmosfera vulcanică din tribune, ar mai putea beneficia de un avantaj, faptul că Sepsi a jucat miercuri un meci deosebit de greu și de solicitant fizic acasă, în semifinala tur a Cupei României, cu Universitatea Craiova și ar putea exista ceva oboseală.

ADVERTISEMENT