News

Casă parohială, spartă în noaptea de Înviere. Ce au furat hoții

Jaf la casa parohială din localitatea clujeană Copăceni, chiar în noaptea de Înviere. Pagubele se ridică la câteva mii de lei
17.04.2023 | 08:33
Casa parohiala sparta in noaptea de Inviere Ce au furat hotii
Casa parohială a fost spartă în timp ce preotul oficial slujba de Înviere Sursa foto: hepta
ADVERTISEMENT

Casa parohială din Copăceni, comuna Săndulești, județul Cluj a fost spartă în noapte de Înviere de autori care încă nu au fost identificați, au informat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Cluj.

Casă parohială, spartă în noaptea de Înviere

Potrivit sursei citate, hoții au plecat cu bijuterii în valoare de aproximativ 4.000 de lei. Polițiștii fac în continuare cercetări în cadrul unui dosar care vizează infracțiunea de furt calificat.

ADVERTISEMENT

”La data de 16 aprilie a.c., în jurul orei 1.35, polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Turda au fost sesizați, de către un bărbat în vârstă de 57 de ani, despre faptul că, în cursul aceleiași nopți, persoane necunoscute ar fi pătruns în locuința sa situată în comuna Săndulești, de unde ar fi sustras bijuterii în valoare de aproximativ 4.000 de lei.

În cauza a fost întocmit dosar penal pentru infracțiunea de furt calificat, fiind efectuate cercetări în vederea identificării autorilor și dispunerii măsurilor legale”, a transmis IPJ Cluj.

ADVERTISEMENT

Vasile Ilea, preotul păgubit, a relatat pentru Cluj24 că hoții au mai dat o spargere și la o casă din vecini, ai căror proprietari erau și ei la slujba de Înviere și de la care s-au furat, de asemenea, sume de bani. ”Oficiam slujba de Înviere la biserică și atunci au dat spargerile. A fost o faptă premeditată, săvârșită de oameni fără frică de Dumnezeu”, a declarat preotul.

Bătaie ca-n filme pe o stradă din Cluj-Napoca

Nici în Cluj-Napoca, noaptea de Înviere nu a trecut fără incidente. Mai multe persoane s-au luat la bătaie în plină stradă, în fața unui magazin de pe strada Aurel Vlaicu.

ADVERTISEMENT

Incidentul s-a desfășurat în timp ce câteva zeci de clujeni așteptau la Aeroport sosirea ”Luminii sfinte” de la Ierusalim. Totuși, se pare că bătaia nu a fost raportată la poliție.

Altercația, care a avut loc în jurul orei 21.00, a fost surprinsă de publicația locală Făclia, potrivit căreia bătaia ar fi pornit pe fondul unei dispute între patru persoane aflate în magazin. După un schimb de replici, amenințări și înjurături, cei patru au ieșit pe trotuar și au început să se lovească.

ADVERTISEMENT

La un moment dat unul dintre participanții la bătaie este lovit puternic și cade lângă o mașină. Altercația a încetat după câteva minute și niciunul dintre cei implicați nu a suferit leziune sau vreun traumatism, mai precizează sursa citată.

 

ADVERTISEMENT