News

Casa prinţului Charles din Viscri, deschisă pentru vizitatori. Ce proprietăți mai are britanicul în România și cât costă o noapte de cazare în casele lui

Faimoasa casă a prințului Charles din Viscri e deschisă vizitatorilor, oferindu-le acestora o șansă unică de a vedea cu ochii lor o parte a Patrimoniului Mondial UNESCO.
29.07.2022 | 16:06
Casa printului Charles din Viscri deschisa pentru vizitatori Ce proprietati mai are britanicul in Romania si cat costa o noapte de cazare in casele lui
Cât costă o noapte de cazare în casa prințului Charles. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Casa prințului de Wales găzduiește două expoziții speciale care pun accent pe conservarea florei spontane și a patrimoniului construit.

Cât costă o noapte de cazare în casa prințului Charles

Conform Brasov.net, turiștii pot vedea cu ochii lor exponatele din cadrul expoziției de artă și carte botanică ”Transylvania Florilegium” și „Zburând peste Transilvania. Biserici fortificate” a fotografului român Ionuţ Macri.

ADVERTISEMENT

Prinţul de Wales a decis în 2021 să transforme casa din Viscri într-o casă deschisă care vorbeşte despre pasiunea acestuia pentru arhitectura tradiţională, agricultura durabilă, protecţia biodiversităţii şi a valoroasei noastre moşteniri culturale – cu alte cuvinte, despre dragostea Alteţei Sale Regale Prinţul de Wales, pentru România”, a explicat Mihai Grigore, administrator Casa Prinţului de Wales din Viscri, conform sursei citate.

Casa de la Viscri 163 a fost cumpărată de prinț în 2006 și deține o gospodărie săsească simplă, tradițională, unde pot fi degustate produse locale. Mai mult, prințul Charles a implementat un proiect special de grădinărit pentru copiii din sat.

ADVERTISEMENT

Prințul Charles își vizitează des casa din Viscri, din județul Brașov, la fel cum face și cu casa din Valea Zălăuanului, din Covasna. Mai mult, casa din Covasna e deschisă turiștilor care vor să petreacă o noapte între pereții unde doarme și Charles când vine în vizită.

Aici, cinci camere pot fi închiriate, fiecare având baie proprie. O noapte de cazare aici costă 533 de lei, iar cu mic dejun prețul ajunge la 600 de lei. Cei care vor să servească și cina trebuie să scoată din buzunare aproximativ 100 de lei.

ADVERTISEMENT

Potrivit agențiilor de turism, în regim de demipensiune un sejur aici costă 795 de lei, iar în regim de pensiune completă 940 de lei.

”Restaurată de curând de prințul Charles, ce a avut grijă să păstreze toate aspectele arhitecturale specifice zonei, Casă de oaspeți Zalan este locul unde veți avea parte de cea mai frumoasă vacanță de până acum.

ADVERTISEMENT

Prințul de Wales a creat în cătunul Valea Zălanului un loc ascuns de lumea modernă, acesta fiind înconjurat de pădurile magnifice al Carpaților. Puteți descoperi aici armonia dintre natură și oameni, un alt fel de a trăi”, este descrisă pensiunea prințului de Wales.

Prințul Charles deține foarte multe fundații caritabile care au ca scop ajutorarea comunităților defavorizate, în special în zonele rurale.

ADVERTISEMENT