Life

Casa răsturnată din România care atrage turiștii ca un magnet. Pare ireală de la distanță, iar construcția e una cu adevărat spectaculoasă

Casa răsturnată din România continuă să atragă un număr impresionant de turiști, captând atenția prin designul său neobișnuit.
27.06.2024 | 22:00
Casa rasturnata din Romania care atrage turistii ca un magnet Pare ireala de la distanta iar constructia e una cu adevarat spectaculoasa
Casa răsturnată din România. Foto: facebook.com
ADVERTISEMENT

Casa răsturnată din România este o atracție care fascinează turiștii prin conceptul său inovativ. Văzută de la distanță, pare să fie scoasă dintr-un peisaj de basm.

Casa răsturnată din România care atrage turiștii ca un magnet. Pare ireală de la distanță

Căsuțele răsturnate sunt o atracție turistică inedită care fascinează vizitatorii din întreaga lume. În România însă, avem puține locuri unde găsim aceste construcții inedite. Ele par să sfideze legile gravitației și arhitecturii tradiționale, oferind o experiență vizuală de neuitat.

ADVERTISEMENT

„Casă răsturnată” din Harghita este atracția momentului, fiind vizitată zilnic de zeci de turiști. Situată în centrul stațiunii Praid, locația oferă o experiență unică celor care îi trec pragul. Chiar și căsuța cu bilete de la intrare, afișul cu programul și tarifele de acces sunt întoarse pe dos.

În curte găsim un garaj în care sunt parcate cu susul în jos o mașină și o bicicletă. Intrarea în căsuță este complet inedită și se face prin ușa de la acoperiș.

ADVERTISEMENT

Interiorul casei este decorat în mod unic, cu mobilier de culoare roșie suspendat de tavan. Chiar și vasul de toaletă din baie este răsturnat și ascunde o surpriză în interior.

Casa răsturnată din Praid a fost adus la viață de un cuplu din localitate, Gergely Zsolt și Erika. Aceștia s-au inspirat după ce au văzut o astfel de construcție în străinătate.

ADVERTISEMENT

Taxa de intrare pentru adulți este de 20 lei, iar pentru copii este 10 lei. Copiii sub trei ani primesc intrare gratuită.

Satul răsturnat din județul Gorj

În România, aceste construcții neobișnuite pot fi găsite și la Avrig, în cadrul Complexului turistic Brambura Park, sau în comuna Bumbești-Pițic din Gorj.

ADVERTISEMENT

În județul Gorj găsim un sat răsturnat, format din 10 căsuțe cu susul în jos sau răsturnate într-o parte. Acest concept a fost adus la viață de Alex Ducu în 2021, care s-a întors în țară pentru a realiza acest proiect special pentru români.

În satul răsturnat, vizitatorii se bucură de o experiență cu nemaiîntâlnită și amuzantă. Printre căsuțele din sat, cei care ajung aici pot descoperi o sală de fitness, o căsuță inspirată din universul Strumfilor, o bancă, și o casă tradițională care este, fără îndoială, preferata turiștilor.

Fiecare căsuță din sat are o poveste unică. Este un loc unde realitatea pare distorsionată, iar fiecare colțișor ascunde o surpriză, invitându-i pe turiști să exploreze și să se distreze.

ADVERTISEMENT
L-a convins pe Becali » După 4 luni de negocieri, semnează cu FCSB:...
L-a convins pe Becali » După 4 luni de negocieri, semnează cu FCSB: „Azi i-a dat răspunsul!”
Francezii au „foame“ de bani: dovada că prețurile au explodat la Paris, cu...
Francezii au „foame“ de bani: dovada că prețurile au explodat la Paris, cu ocazia Jocurilor Olimpice
EXCLUSIV Gică Hagi nu vrea să mai vine națională! Regele, în onflict cu...
EXCLUSIV Gică Hagi nu vrea să mai vine națională! Regele, în onflict cu FRF. Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță merg în această seară la Constanța să-l convingă!
Insula din Grecia care a ajuns sufocată de mormane de gunoaie
Insula din Grecia care a ajuns sufocată de mormane de gunoaie
Denis Alibec a rupt tăcerea despre noua iubită, o campioană mondială şi europeană...
Denis Alibec a rupt tăcerea despre noua iubită, o campioană mondială şi europeană la gimnastică. Tânără arată răvăşitor
A recunoscut totul! Cătălin Botezatu, declarații despre orientarea lui sexuală, după ce a...
A recunoscut totul! Cătălin Botezatu, declarații despre orientarea lui sexuală, după ce a fost criticat că este Gay: „Și cu femei, și cu bărbați...”
Când VINE PENSIA pe luna august. Este ultima lună înainte de recalculare
Când VINE PENSIA pe luna august. Este ultima lună înainte de recalculare
Alibec, îndrăgostit până peste cap. O campioană mondială la gimnastică i-a sucit mințile...
Alibec, îndrăgostit până peste cap. O campioană mondială la gimnastică i-a sucit mințile fotbalistului
Un student i-a câștigat de clienți pe toți liderii lumii. Povestea fabuloasă a...
Un student i-a câștigat de clienți pe toți liderii lumii. Povestea fabuloasă a unei invenții
Ea este soția profesorului cu fustă de la Universitatea din București. Bridget și...
Ea este soția profesorului cu fustă de la Universitatea din București. Bridget și Andrei Nae sunt căsătoriți de ani buni
Șef de companie de stat din Romania: 76.000 de lei pe lună. Cosmin...
Șef de companie de stat din Romania: 76.000 de lei pe lună. Cosmin Ghiță a fost numit director general pe 12 februarie 2023
Nu este o pădure, ci un singur copac! Marele Banian, arborele care ocupă...
Nu este o pădure, ci un singur copac! Marele Banian, arborele care ocupă o suprafață de aproape 19.000 de metri pătrați