News

Casa Regală a României, în doliu. Iustin Liuba a murit de coronavirus

22.04.2020 | 09:16
Casa Regala a Romaniei in doliu Iustin Liuba a murit de coronavirus
ADVERTISEMENT

Unul dintre cei mai apreciați jurnaliști și apropiați ai Casei Regale din țara noastră, Iustin Liuba, a murit după ce a fost diagnosticat pozitiv cu noul tip de coronavirus. Familia regală a ținut să transmită un mesaj de condoleanțe fiicei sale, Arabella Justine Liuba.

Iustin Liuba, un apropiat al Casei Regale, a decedat din cauza COVID-19

Iustin Liuba (95 de ani), un apropiat al Casei Regale din România, a murit la 11 zile după ce a fost testat pozitiv la testul cu COVID-19. Anunțul trecerii în neființă a renumitului jurnalist român a fost făcut chiar de familia regală care a transmis un mesaj de condoleanțe familiei acestuia.

ADVERTISEMENT

„Majestatea Sa Custodele Coroanei a aflat cu mare tristețe vestea trecerii la Domnul a jurnalistului român Iustin Liuba.

Personalitate marcantă a postului de radio Europa Liberă, pe care l-a condus o vreme, Iustin Liuba a fost un asiduu susținător al Coroanei Române, pe care a servit-o neîncetat, mai ales după plecarea sa în exil, în anul 1952”, a transmis familia regală, relatează romaniaregala.ro. 

ADVERTISEMENT

Cine a fost jurnalistul Iustin Liuba, apropiat al Familiei Regale

De asemenea, Familia Regală a ținut să transmită condoleanțe fiicei jurnalistului, Arabella Justine Liuba, cât și regrete enorme pentru trecerea în neființă a celui care a fost cândva marele jurnalist Iustin Liuba.

„Justin Liuba a fost o figură proeminentă a exilului românesc, un eminent și influent promotor al democrației și libertății românilor, un avocat al cauzei anticomuniste în spațiul occidental.

ADVERTISEMENT

La New York, în luna aprilie 2013, în numele Regelui Mihai I, Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei a învestit pe Iustin Liuba cu Medalia Regală pentru Loialitate.

Majestatea Sa a transmis condoleanțe fiicei lui Iustin Liuba, dna Arabella Justine Liuba”, a mai transmis Familia Regală a României.

ADVERTISEMENT

Publicația „New York Magazine”, versiunea în limba română i-a adus celebrului jurnalist un omagiu la împlinirea vârstei de 95 de ani. Iustin Liuba a fost redactor șef la Europa Liberă, biroul din New York, fiind chemat la interviu de  Noel Bernard, în anul 1956.

Gazetarul român a scris vreme de trei decenii sub pseudonimul Dan Vâlcceanu știri, reportaje și interviuri cu mari personalități istorice. În paralel, Iustin Liuba a fost și Președintele  Fundației „Iuliu Maniu“, o organizație româno-americană fondată în 1951 la New York.

 

 

 

ADVERTISEMENT