ADVERTISEMENT
Stiri de ultima ora

Principesa Margareta a ajuns la căpătâiul tatălui său, Regele Mihai I. Când va avea loc înmormântarea!

Întreaga Casă Regală a României se strange la căpătâiul Regelui Mihai I!
Autor: Filon Stan | 06.12.2017 | 13:45
Principesa Margareta a ajuns la căpătâiul tatălui său, Regele Mihai I. Când va avea loc înmormântarea!

Casa Regală a României se strânge la căpătâiul Majestăţii Sale Regele Mihai I! Principesa Margareta a ajuns la Aubonne, în Elveţia, la reşedinţa privată a Majestăţii Sale, unde în zilele următoare sunt aşteptaţi şi ceilalţi membri ai Familiei Regale pentru a participa la ceremoniile care vor fi organizate pentru comemorarea Regelui Mihai. De asemenea, la ceremoniile din România este aşteptă şi Irina Walker, fiica regelui aflată în Statele Unite, anunţă TVR. Potrivit Statutului Casei Regale, principesa Margareta va deveni regină.

ADVERTISEMENT

Prima slujbă pentru Regele Mihai a fost oficiată în seara de marţi, urmând să fie rostite rugăciuni în fiecare seară până duminică.

Casa Regală se strânge la căpătâiul Regelui Mihai I

ADVERTISEMENT

„Aseară, 5 decembrie 2017, la reşedinţa regală privată de la Aubonne (Elveţia), a fost rostită prima rugăciune de către IPS Mitropolitul Iosif, asistat de un preot ortodox de la Mitropolia Europei Occidentale şi de patru maici. Au fost prezenţi Margareta Custodele Coroanei, Principele Radu şi Principesa Maria. Vor fi rostite rugăciuni în fiecare seară la reşedinţa regală, până duminică, 10 decembrie 2017″, a anunţat Familia Regală pe o reţea de socializare.

În zilele următoare vor ajunge în Elveţia şi celelalte fiice ale Regelui Mihai – Principesa Elena şi Principesa Sofia, Principesa Maria aflându-se deja la Aubonne, potrivit corespondentului TVR. La funeraliile din România va participa şi fiica aflată în Statele Unite, Irina, care a fost absolvită de orice vină după ce a avut probleme în justiţie în anii trecuţi, probleme în urma cărora şi-a pierdut titlul de principesă

ADVERTISEMENT

La evenimentele din Elveţia, vor fi prezenţi şi cei care nu pot veni la funeraliile din România. Familiei Regale i-a fost dificil să găsească o biserică ortodoxă pentru că Majestatea Sa este ortodox şi a ţinut să-şi păstreze religia poporului chiar şi în exil, a precizat corespondentul TVR.

Trupul neînsufleţit al Regelui Mihai va fi adus miercurea viitoare în ţară şi transportat la Castelul Peleş, pentru două zile. Sicriul va fi adus apoi la Bucureşti. Funeraliile vor avea loc sâmbătă, pe 16 decembrie, la Curtea de Argeş. 

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!