News

Casa Regală a României, zguduită de o controversă uriașă. Ce a făcut Principesa Margareta, în secret, la o lună de la moartea Regelui Mihai. S-a aflat abia acum

Autor: Daniel Șuta | 19.08.2019 | 16:02
Casa Regală a României, zguduită de o controversă uriașă. Ce a făcut Principesa Margareta, în secret, la o lună de la moartea Regelui Mihai. S-a aflat abia acum
Principesa Margareta a șters numele Regelui Mihai de pe un simbol important al Casei Regale. Sursa foto: hepta.ro

Casa Regală a României este zguduită de o nouă controversă la aproape doi ani de la moartea Regelui Mihai. Jurnalista Marilena Rotaru, specializată pe problemele monarhiei românești a publicat un document care o vizează pe fiica fostului rege, Principesa Margareta. Rotaru o acuză că la doar o lună de zile de la moartea tatălui ei a înlocuit o medalie importantă cu una generală.

Principesa Margareta, acuzată că a șters numele tatălui său de pe o medalie importantă la doar o lună de la moartea sa

Marilena Rotaru susține că Principesa Margareta a înlocuit Medalia Regelui Mihai I al României pentru Loialitate cu Medalia Regală pentru Loialitate, lucru pe care îl consideră o jignire pentru toți cei care l-au iubit pe suveran. Aceasta i-a șters, practic, numele Regelui Mihai de pe medalia instituită în luna mai a anului 2008.

Jurnalista a publicat secretul pe care Principesa Margareta l-a ținut ascuns aproape doi ani de zile. Este vorba, de fapt, de un decret care nu a fost comentat până acum în presă, un decret despre care Marilena Rotaru a scris pe pagina personală de Facebook în urmă cu câteva ore.

regele mihai, tată principesa margareta
Regele Mihai a încetat din viață la 96 de ani, pe 5 decembrie 2017. Sursa foto: hepta.ro

Decretul postat de Marilena Rotaru pe Facebook

„NOI, Margareta, Custodele Coroanei Române, În virtutea atribuţiilor cu care am fost învestită în calitate de Şef al Casei Regale a României,
Având în vedere Normele Fundamentale ale Familiei Regale a României din 30 decembrie 2007, cu modificările şi completările ulterioare,
Decid cele ce urmează:

  • Art. 1. La data de 30 decembrie 2017 se instituie Medalia Regală pentru Loialitate, continuatoare a tradiţiei Medaliei Regelui Mihai I pentru Loialitate, instituită la 10 mai 2008.
  • Art. 2. Conferirea şi portul Medaliei Regale pentru Loialitate au loc conform Regulamentului anexat, parte integrantă a prezentului Decret.
Săvârşin, 30 decembrie 2017”, se arată în decretul pe care ziarista l-a dezvăluit abia acum.
Regele Mihai I al României a încetat din viață pe 5 decembrie 2017, la vârsta de 97 de ani. În urma morții Majestății Sale, Custodele Coroanei Regale a României a devenit automat fiica lui, Principesa Margareta.
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!