Life

Casa Regală, între foc și apă. Regele Charles, lovit de încă un mare necaz după exact 30 de ani

La exact 30 de ani de la cel mai mare incendiu care a afectat una din proprietățile Casei Regale, Regele Charles se confruntă cu o nouă situație delicată.
21.11.2022 | 15:47
Casa Regala intre foc si apa Regele Charles lovit de inca un mare necaz dupa exact 30 de ani
Regele Charles, lovit de necaz la 30 de ani de la incendiul de la Windsor. Foto: hepta.ro/ YouTube/ Twitter
ADVERTISEMENT

La 30 de ani de la incendiul care a cuprins Castelul Windsor, un alt eveniment provoacă pagube serioase Casei Regale a Marii Britanii! Castelul Balmoral, reședința familiei regale din Scoția a fost, din nefericire, afectat de recentele inundații din zonă, o recunoaște chiar administrația castelului.

Moșia Regelui Charles, afectată de inundații. Panică la Castelul Balmoral

Un mesaj postat pe contul oficial de Twitter al Castelului Balmoral îi îndeamnă pe turiști să evite pe cât posibil moșia Regelui Charles, întrucât ploile au provocat daune semnificative și, cel mai probabil, curioșii nu vor avea deloc acces la principalul obiectiv turistic din Scoția.

ADVERTISEMENT

„Vă rugăm să aveți mare grijă dacă vizitați Loch Muick. Inundațiile au provocat daune semnificative căilor de acces și podurilor noastre”, se arată în mesajul postat pe Twitter.

Pe lângă acest text, pagina de Twitter a Castelului Balmoral a atașat și două imagini care arată dimensiunea dezastrului provocat de furia naturii pe moșia Regelui Charles al III-lea.

ADVERTISEMENT

Balmoral, locul unde Regina Elisabeta s-a retras

În imagini se poate observa cum tot terenul e sub ape și un pod de lemn este parțial scufundat.

Moșia a fost un refugiu pentru regretata Regină Elisabeta a II-a, care a petrecut o perioadă semnificativă a vieții ei, locul unde s-a stins la începutul toamnei.
Regele Charles și regina consoartă Camilla au, de asemenea, o casă pe moșie, unde s-au retras după înmormântarea Elisabetei a II-a. Monarhul a făcut câteva modificări în decorul Castelului Balmoral, după ce a ajuns pe tronul Regatului Unit.

Charles a avut o întâlnire cu guvernatoarea regională, Victoria Linda Dessau, cei doi afișându-se într-o bibliotecă a Castelului. Internauții cu ochi de vultur au observat că, deși o mare parte a încăperii a rămas neatinsă de la moartea Reginei, Charles a adăugat câteva note personale camerei în care s-a fotografiat cu Dessau.
Printre schimbări sunt incluse două fotolii verzi nou, acoperite cu perne colorate, un termostat și o pereche de lămpi de figurine însoțite de un ceas vechi despre care se zice că ar fi fost prețuit de Regină.

ADVERTISEMENT

Charles a scos de la naftalină și un încălzitor electric, care fusese văzut anterior în fața șemineului deschis.

20 noiembrie 1992: un incendiu a afectat Castelul Windsor

Ironia sorții face ca tot pe 20 noiembrie, anul 1992, o altă proprietate a Casei Regale să fie pusă în pericol. Este vorba despre incendiul de la Castelul Windsor, eveniment pe care publicul îl rememorează în cel de-al cincilea sezon al serialului „The Crown” de pe Netflix.

ADVERTISEMENT

Acel an a fost considerat de Regina Elisabeta unul oribil, căci pe lângă flăcările care au mistuit Castelul Windsor, monarha trebuia să gestioneze divorțurile a trei dintre copiii săi: Charles, Ana și Andrew.

Castelul Windsor a luat foc în dimineața zilei de 20 noiembrie 1992, la ora 11:37. Incendiul a izbucnit într-o încăpere privată a fostei Regine Victoria, afectând și altarul dedicat acesteia. Focul s-a propagat destul de repede, notează herladousa.com, având în vedere cantitatea uriașă a construcțiilor din lemn din interiorul respectivului salon.

Flăcările s-au extins până la turnurile principelui de Walles și Chester. În clădire se aflau angajații familiei regale, care au colaborat foarte bine cu cei peste 200 de pompieri ajunși la fața locului pentru a salva o parte din operele depozitate în interior. Este vorba despre tablouri pictate de Rubens, Rembrandt, Canaletto și Van Dyck.

Flăcările au fost stinse după aproximativ 15 ore, acestea distrugând atunci una din sălile principale, pagubele cuprinzând aproximativ 100 de camere. Coloana de fum s-a dus pe o distanță de 20 de kilometri, notează aceeași publicație amintită mai sus.

ADVERTISEMENT