Life

Casa Regală lămurește o controversă legată de moartea Reginei Elisabeta a II-a, în ziua înmormântării. Prințul Harry e direct vizat

Casa Regală e mâhnită de ultima controversă apărută legată de moartea Reginei Elisabeta, în care e vizat Prințul Harry, fost duce de Sussex.
19.09.2022 | 12:21
Casa Regala lamureste o controversa legata de moartea Reginei Elisabeta a IIa in ziua inmormantarii Printul Harry e direct vizat
Prințul Harry, în mijlocul unei alte controverse după moartea Reginei Elisabeta. Foto: hepta.ro/ Montaj FANATIK
ADVERTISEMENT

De când a murit Regina Elisabeta a II-a, au apărut tot felul de informații contradictorii. O serie de controverse au pendulat în spațiul public, iar una din persoanele direct vizate este Prințul Harry.

Palatul Buckingham tună și fulgeră după ce s-a scris că Harry a fost tratat diferit de ceilalți membri ai familiei

Palatul Buckingham a reacționat cu furie la ultimele informații venite dinspre cuplul Meghan Markle-Harry, fix în ajunul înmormântării Reginei Elisabeta a II-a.

ADVERTISEMENT

Publicația The Telegraph a scris că foștii duci de Sussex au aflat ultimii despre moartea Majestății Sale. Mai precis, s-a scris că Prințul Harry a fost informat cu 5 minute înainte de anunțul oficial al Casei Regale, chiar după ce fusese înștiințat și noul premier britanic, Liz Truss.

Se pare că administrația regală a fost extrem de iritată de această informație apărută înainte de înmormântare, notează Daily Mail. Într-o declarație extrem de rară făcută de Palatul Buckingham, lui Harry i s-a dat peste nas din nou. „Publicul a fost informat numai după ce fiecare membru al familiei a aflat”, se arată în reacția scurtă și contundentă a Casei Regale.

ADVERTISEMENT

De ce a aflat Harry ultimul despre moartea bunicii sale

Doar că… Adevărul e și de această dată undeva la mijloc. E adevărat că Harry a aflat ultimul. Motivul? Acesta se afla într-un zbor spre Scoția și nu putea fi contactat în timp util. Doar că de aici până la modul în care a fost întoarsă povestea există niște nuanțe care pot face rău Casei Regale, unele de neacceptat din perspectiva familiei mai ales când se pregătea de înmormântare.

Povestea originală fusese scoasă, de altfel, de pe site-ul The Telegraph și a fost publicată o versiune modificată. S-a scris apoi că Harry nu a fost tratat diferit față de ceilalți membri ai familiei.

ADVERTISEMENT

O altă confuzie a apărut cu privire la invitația pe care Meghan și Harry n-ar fi primit-o la ultimul omagiu adus Reginei, unde au fost prezenți 1.000 de lideri mondiali și alți membri ai familiei.

Uniforma militară a lui Harry, alt motiv de scandal

Apoi a urmat o altă răsturnare de situație, tot în privința lui Harry, după ce s-a zis că nu avea drept de a purta uniformă militară. Acesta a apărut, în cele din urmă, în straiele respective. Cum era de așteptat, publicul a fost din nou derutat de lucrurile care se spun într-o zi și se întâmplă cu totul diferit a doua zi.

ADVERTISEMENT

Harry a fost deranjat după ce inițialele ER ale Reginei au fost îndepărtate de pe umărul uniformei sale militare, în timp ce veghea la sicriul bunicii. De cealaltă parte, Prințul Andrew, exclus din Casa Regală, avea acele inițiale.

Cuplul hollywoodian a început să creadă că toată operațiunea parcă e menită să fie împotriva lor. Cel mai deranjat de toate aceste situații schimbate peste noapte fiind, evident, fostul duce de Sussex.

Inițialele „ER” sunt purtate, în mod tradițional, doar de persoanele care o servesc pe Regină. Ciudățenia vine din faptul că Prințul Andrew, care nu mai are nici el atribuții regale, a apărut cu acele litere, în timp ce Harry nu. Pentru mulți, discriminarea e ușor de observat.

„Are inima zdrobită. A elimina inițialele bunicii sale este intenționat. Vine pe fondul speranțelor de reconciliere după moartea Reginei”, a aflat Daily Mail de la o persoană apropiată de Harry.

ADVERTISEMENT