News

Casa ridicată din banii de pe echipamentul lui David Popovici este gata. Cum arată căminul fostei campioane Florentinei Filipovici

Fosta canotoare Florentina Filipovici s-a mutat împreună cu cei trei copii ai săi în casa construită din donațiile strânse cu ajutorul lui David Popovici.
09.12.2022 | 19:05
Casa ridicata din banii de pe echipamentul lui David Popovici este gata Cum arata caminul fostei campioane Florentinei Filipovici
Dacid Popovici, gest superb pentru fosta campioană Florentina Filipovici și pentru cei trei copii ai săi / Foto: Hope and Homes For Children, Facebook David Popovici
ADVERTISEMENT

David Popovici și-a donat, în luna august, casca și ochelarii pe care i-a purtat când a câștigat primul titlu mondial la juniori, iar acum, gestul său a devenit un vis împlinit pentru o altă campioană care se se flă într-o situație dificilă.

David Popovici: ”Mă bucur că am fost de ajutor”

Vineri, 9 decembrie, Florentina Filipovici, fostă vicecampioană mondială la juniori, s-a mutat într-o casă nouă, alături de cei trei copii pe care-i crește singură. Imobilul a fost ridicat din banii obținuți din licitația pentru echipamentul lui David Popovici, organizată de fundația Hope and Homes for Children, care s-a ocupat și de construcție.

ADVERTISEMENT

Campania de donații realizată pe platforma online Galantom a adus o sumă-record, în decurs de doar o lună, timp în care s-au strâns 40.000 de euro. O companie a răspuns apelului Hope and Homes for Children și a dublat suma, iar un celebru retailer a mobilat și accesorizat întreaga casă.

„Știu că a fost terminată cu succes casa, că arată bine. Mă bucur că am putut să fiu un mic ajutor în călătoria ta și a copiilor tăi și aș vrea să vă urez Sărbători Fericite, să vă bucurați de ea, să o stăpâniți sănătoși!”, a declarat David Popovici într-un mesaj video care i l-a adresat Florentinei Filipovici.

ADVERTISEMENT

Și foștii colegi ai Florentinei i-au sărit în ajutor

De asemenea, terenul a fost achiziționat ca urmare a unei alte campanii umanitare organizate de colegii Florentinei, cu ajutorul Federației Române de Canotaj. Inițiativa a aparținut campionilor mondiali Ionela și Marius Cozmiuc, cei doi reușind să strângă 100.000 de lei.

foto exterior casa
Așa arată casa Florentinei Filipovici, construită din donațiile pentru echipamentul lui David Popovici / Foto: Hope and Homes for Children

„M-am bucurat enorm să fiu astăzi lângă Florentina și să deschidem împreună ușa casei sale. I-am fost aproape încă de la început, îi știam povestea, temerile, îngrijorările și durerea. Și mi-am dorit din tot sufletul ca acest om bun să fie răsplătit de Dumnezeu. Și a fost: cu alți oameni buni care, împreună, i-au oferit cele mai de preț daruri: siguranța unui cămin, încrederea în ziua de mâine și dorința de a merge mai departe”, spune Marius Cozmiuc, potrivit unui comunicat transmis de fundație.

ADVERTISEMENT

Florentina Filipovici suferă de o boală grea

Casa Florentinei se află în județul Suceava, acolo unde trăiește Florentina Filipovici. Fosta sportivă nu doar că își crește singură copiii, dar se și luptă cu o boală grea. Tocmai de aceea, ajutorul primit este unul foarte important pentru ea.

 „Familia Florentinei se mută azi într-un cămin primitor, călduros. Prima casă doar a lor. Primul lor Acasă sigur. Mulțumim tuturor celor care au contribuit pentru ca acest drum să fie posibil. E nevoie de mulți oameni pentru ca binele să se întâmple.

ADVERTISEMENT

Mulțumim campionilor canotori, celor peste 2.650 de donatori individuali care au pus fiecare o cărămidă la temelia acestui nou început. Mulțumim Amaliei Enache, ambasadorul nostru, prin intermediul căreia am aflat de povestea Florentinei, lui David Popovici și tuturor celor care au ales să spună #SuntAici”, a declarat Robert Ion, Director General Hope and Homes for Children România.

ADVERTISEMENT