News

Casa unui fost premier al Ucrainei, lovită de bombe. Bărbatul s-a adăpostit lângă România

Casa unui fost premier al Ucrainei a fost lovită de bombe în timp ce acesta era plecat din țară. Fiindcă nu mai avea unde să se întoarcă, bărbatul s-a adăpostit lângă România
29.03.2022 | 12:08
Casa unui fost premier al Ucrainei lovita de bombe Barbatul sa adapostit langa Romania
ADVERTISEMENT

Bombardamentele rușilor în Kiev l-au lăsat pe un fost premier al Ucrainei fără locuință. Vitold Fokin putea să își piardă și viața dacă era acasă în acel moment, însă nimeni nu a fost rănit. Acesta s-a adăpostit lângă România.

Casa unui fost premier al Ucrainei, lovită de bombe

În ciuda faptului că luptătorii ucraineni au început treptat să expulzeze trupele inamice din regiunea Kiev, ocupanții ruși continuă să bombardeze capitala Ucrainei. În noaptea de 28 martie, ploaia de rachete a lovit casa primului premier al Ucrainei, Vitold Fokin, situată în cartierul Darnițchi.

ADVERTISEMENT

Nepoata acestuia a declarat pe pagina sa de Instagram că fragmente dintr-o rachetă rusă, pe care apărarea antiaeriană ucraineană a reușit să o doboare, i-au lovit casa, postând mai multe fotografii și videoclipuri cu pagubele.

Tânăra a mai precizat că, în momentul bombardamentului, câinele familiei a fost ucis. Potrivit acesteia, toată familia ei se ascundea în subsol în timpul atacului.

ADVERTISEMENT

Fostul premier al Ucrainei se adăpostește în Moldova

Fostul premier al Ucrainei, Vitold Fokin, nu era acasă în timpul bombardamentelor. Acesta a mers în vizită la un prieten din Moldova, însă, când să se întoarcă acasă, și-a dat seama că nu mai are unde, deoarece nu mai există nici fațadă a casei, nici ferestre sau uși.

Da, casa mea a fost avariată. De asemenea, este regretabil că în prezent sunt în vizită la prietenul meu din Moldova.

ADVERTISEMENT

Și aveam de gând să merg acasă, dar s-a dovedit că nu mai aveam unde, pentru că geamurile și ușile erau sparte. 

Sunt convins că o vom reconstrui. Nu sunt atât de mari pagubele. Toate acestea nu pot fi comparate cu ceea ce se întâmplă acum cu celelalte orașe ale noastre.

ADVERTISEMENT

Mariupol este orașul mamei mele. Și când mă uit la el, este imposibil să-mi țin lacrimile”, a precizat bărbatul, încrezător că locuința sa va fi refăcută, scrie Radio Svoboda.

ADVERTISEMENT