News

”Casele abandonate de la țară din România, vândute la preț de vile de lux”. Mai mulți români, dezamăgiți de prețurile cerute pentru locuințele de la sat

Mulți români sunt dezamăgiți de prețurile cerute pentru locuințele de la sat. ”Casele abandonate de la țară din România, vândute la preț de vile de lux”, spun unii cetățeni.
06.05.2023 | 16:19
Casele abandonate de la tara din Romania vandute la pret de vile de lux Mai multi romani dezamagiti de preturile cerute pentru locuintele de la sat
Românii, dezamăgiți de prețurile cerute pentru locuințele de la sat: ”Casele abandonate de la țară din România, vândute la preț de vile de lux”. Sursa foto: Facebook / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Foarte mulți români sunt dezamăgiți de prețurile cerute pentru locuințele de la sat. ”Casele abandonate de la țară din România, vândute la preț de vile de lux”, se plâng unii pe site-urile de socializare.

Românii, dezamăgiți de prețurile cerute pentru locuințele de la sat: ”Casele abandonate de la țară din România, vândute la preț de vile de lux”

Pe grupul de Facebook ”Mutat la țară – viața fără ceas”, o femeie din Cluj-Napoca a postat un mesaj cu tentă melancolică. Aceasta mărturisește că, pentru ea, ”casa de la sat este asemeni unei guri de aer proaspăt de care, fără să realizez, am devenit dependentă”.

ADVERTISEMENT

Apoi, în aceeași postare, constată un aspect trist. Ea spune că vrea să aducă în discuție ”partea tristă a oricărui sat: casele abandonate. Fără nici un alt comentariu, imaginile vorbesc de la sine”, spune femeia. Ea atașează o serie de imagini care prezintă o realitate dureroasă a multor sate românești.

Postarea femeii de pe acest grup a atras peste 100 de reacții. Un cetățean din Arad semnalează un alt aspect de care se lovesc cei care vor să cumpere case aflate în paragină și situate în zonele rurale.

ADVERTISEMENT

Acesta scrie, despre astfel de imobile, că atunci când vrei să le cumperi ”au prețuri de zici că sunt vile de lux”. Alți membri ai acestui grup îi dau dreptate bărbatului. ”Urmărind o pagină de specialitate, asta am remarcat și eu. Pentru o casă care stă să se dărâme, doar ca are teren, moștenitorii cer prețuri exorbitante”, i se răspunde bărbatului în cauză.

Cetățean din Teleorman: ”Mai ieftin de 20.000 de euro nu găsești. Sunt niște înfundături”

Un alt internaut vine cu exemple concrete. El spune că, în Teleorman, mai jos de 20.000 de mi de euro nu găsești. El descrie aceste case ca fiind ”niște înfundături” care ”nici teren nu au și nici nu poți locui că sunt dărâmate”.

ADVERTISEMENT

”În Europa, unde vrei poți să cumperi casă la 50.000, fără muncă și fără investiții. Mă întreb astfel, cine este de vină? Românul care nu vine acasă din cauza situației sau cel / cei ce vând?”, mai spune acesta.

Există și cetățeni care spun că se găsesc case ieftine în România, la țară. Problema e că ele sunt în locuri izolate, ”unde n-ai niciun viitor, unde ești departe de civilizație”, spune un internaut. Acesta dă exemple.

ADVERTISEMENT

Și la bunica soției la țară, în Teleorman, puteai cumpăra casă cu tot cu teren generos, cu 700-1.000 de euro. Dar nu cumpără nimeni, e un loc depopulat. E departe de drum național, n-ai mai nimic în jur”, spune această persoană.

ADVERTISEMENT