News

Casele rapide de la supermarketuri, paradis pentru hoți. O femeie a făcut circ cu agenții de pază, când fost prinsă a aruncat inclusiv portofelul cu bani

O arădeancă a încercat să fure dintr-un supermarket, profitând de casele rapide. Femeia a vrut să fugă, însă a fost oprită de paznici.
15.05.2023 | 16:28
Casele rapide de la supermarketuri paradis pentru hoti O femeie a facut circ cu agentii de paza cand fost prinsa a aruncat inclusiv portofelul cu bani
Arădeanca fură din supermaketuri. Foto: Captura YouTube.
ADVERTISEMENT

Într-o dimineață aglomerată, în jurul orei 11, în cartierul Micălaca din municipiul Arad, clienții unui supermarket au fost martori ai unor scene parcă desprinse din filme. Printre mulțimea de oameni care se perindau în jur, o femeie a profitat de haos și a umplut două plase cu tot felul de bunuri. Aceasta nu a plătit pentru achizițiile sale și a trecut rapid pe lângă casa de marcat, sperând să scape neobservată, însă escroaca a fost urmărită de la bun început de un paznic.

A plecat fără să plătească și păcălit paza unui supermarket din Arad

În momentul în care femeia a realizat că a fost descoperită, ea a abandonat plasele pline și chiar portmoneul pe care-l ținea în mână, apoi a început să fugă într-un efort disperat de a scăpa de urmăritorul său. Clienții au privit uimiți la scenele derulate sub ochii lor, în magazin.

ADVERTISEMENT

Agentul de pază a povestit  că aceasta nu era prima dată când arădeanca și-a umplut plasele fără să plătească pentru toate produsele, ci era o practică obișnuită în zona caselor rapide ale supermarketului. Oamenii care aleg să folosească această modalitate de plată pot fi tentați să selecteze un singur produs ieftin pentru scanare, în ciuda faptului că au plasele pline cu alte bunuri. În acest fel, ei primesc un bon de plată doar pentru acel produs scanat, apoi ies din magazin cu “cumpărăturile” lor neplătite.

„Este a zecea oară când femeia asta vine, se aprovizionează, pleacă fără să plătească și iese pe la casele rapide. Își umple plasele, plătește doar un iaurt, și iese după ce scanează bonul. E cea mai pricepută din Arad. Și foarte rapidă. Nu am reușit să o prind”, a afirmat agentul de pază.

ADVERTISEMENT

Agenții de pază nu mai fac fața hoțiilor din supermarketuri

Această practică  reprezintă o provocare pentru majoritatea supermarketurilor care au instalat casele rapide. În special în momentele aglomerate, personalul magazinului se confruntă cu dificultatea de a supraveghea atent toți clienții care utilizează aceste case de self-scan.

„Polițiștii Secției 2 Micălaca au fost sesizați despre o femeie, care, după ce ar fi sustras mai multe bunuri dintr-un supermarket, cu care ar fi trecut de casa de marcat, le-ar fi abandonat, când agentul de pază a interceptat-o. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru furt, pentru identificarea autoarei și luarea măsurilor legale”, au precizat oamenii legii.

ADVERTISEMENT

Casele self-scan sunt o inovație din ce în ce mai răspândită în supermarketuri din întreaga lume, deoarece acestea oferă o experiență mai rapidă și mai eficientă clienților. Aceste case permit clienților să scaneze produsele și să le plătească direct, fără a fi nevoie să treacă prin casele de marcat tradiționale. Însă, o problemă frecventă întâlnită în aceste magazine este furtul. Clienții care folosesc casele self-scan pot trece produse neplătite prin scanner, astfel încât magazinul poate pierde sume semnificative de bani.

Pentru a încerca să reducă furturile, multe magazine au încorporat camere de supraveghere și agenți de pază care patrulează prin magazin. De asemenea, unii proprietari au introdus proceduri speciale precum cântărirea produselor, astfel încât clientul trebuie să pună produsele într-un container care poate detecta dacă sunt puse produse suplimentare în el.

ADVERTISEMENT

Clienții s-au transformat în casieri

În ultima perioadă, casele de marcat digitale, numite și self-checkout, din Statele Unite solicită din ce în ce mai des bacșișuri de la clienți. Această cerere a dus la confuzii și frustrări în rândul clienților, care nu înțeleg de ce trebuie să lase bani în plus și unde se duc acești bani. La casele de marcat self-checkout, clienții efectuează toate etapele.

Aceste automate au fost deja criticate în România, după anunțul unui hypermarket că va renunța la casele de marcat tradiționale, deoarece detractorii susțin că, în aceste condiții, clienții devin practic casieri. Însă, conform presei din SUA, solicitările de bacșișuri devin tot mai frecvente la aceste case de marcat digitale, prezente în cafenele, stadioane sau aeroporturi. Cumpărătorii nu sunt încântați să ofere bani în plus acestor dispozitive, fără să aibă vreo interacțiune sau conversație cu un angajat.

 

ADVERTISEMENT