Castelul din România care îi va fascina pe cei pasionați de magie. E înconjurat de multe alte atracții turistice. Destinația se găsește la o distanță de câteva ore de București, cei care au vizitat-o spunând că se merită drumul parcurs până acolo.
Castelul din țara noastră care îi va impresiona pe iubitorii de farmace și descântece. În preajma sa sunt și alte atracții. Călătorii care doresc să ajungă în acest loc au de parcurs aproximativ 245 de kilometri, care se fac în circa 4 ore.
Turiștii interesați să descopere această destinație trebuie să ajungă în satul Poienari, din localittaea Bumbești Pitic, județul Gorj, unde de un an de zile a fost deschis un spațiu inedit. Se află aproape de cea mai înaltă șosea din România, Transalpina.
Acesta atrage vizitatori de la mic la mare datorită amenajării sale speciale. Castelul Vrăjitoarelor îmbină tradițiile locale cu mitologia și misterul vrăjitoriei. Turiștii sunt întâmpinați încă de la intrare cu sculpturi impresionante din lemn, reprezentând vrăjitoare.
Acestea depășesc doi metri înălțime, fiind realizate de un artist plastic. Sculpturile sunt un indiciu important în descoperirea tematicii, în timp ce în interior domină atmosfera care evocă magia și lumea ocultă.
Curioșii sunt atragi de acest loc, unde pot descoperi secretele unui univers aparte. Fiecare cameră are o poveste specială, dedicată unei vrăjitoare. Castelul Vrăjitoarelor percepe o taxă de intrare de 15 lei pentru copii și 20 de lei pentru adulți.
„Prima dată am ridicat gardul înalt de patru metri. Toată lumea mă întreba de ce fac gardul așa de mare, dar nu știa nimeni ce urmează. Ideea a fost că, dacă fac un castel așa de mare, trebuie să fac și o intrare impunătoare.
Am știut de la început că vreau să fac un castel al vrăjitoarelor. Una dintre cele mai mari probleme cu care m-am confruntat a fost că nu găseam ideea de a realiza acel stropan sau scursursa de pe pereți.
Nu mi-am dorit să fie drepți, ci stropiți în stâncă. Am găsit niște meseriași care au reușit să realizeze acest efect”, a declarat Alex Ducu care a conceput castelul de unul singur, conform Adevărul.
Castelul Vrăjitoarelor este o atracție în sine, care are în apropiere și alte locuri inedite. Gorjeanul care a proiectat fortăreața impresionantă a realizat și Căsuța răsturnată, care este foarte iubită de călătorii din toate colțurile țării.
Această structură e una dintre atracțiile speciale din județul Gorj. Casa e construită invers, având un design neobișnuit care este căutat de turiștii care vor locuri inedite pentru fotografii. În satul Dumbrava din comuna Baia de Fier se găsește și pădurea colorată.
Ideea îi aparține artistului vizual Mihai Țopescu și reprezintă unmanifest împotriva defrișărilor ilegale din ultima vreme din țara noastră. Cheile Oltețului și Peștera Polovragi nu trebuie trecute cu vederea, indiferent de sezon.
Cele două locuri sunt spectaculoase datorită faptului că se găsesc într-un peisaj sălbatic. În plus, abundă de legende și istorie, peștera fiind asociată cu Zamolxe, zeul dacilor. Mai mult decât atât, oamenii pot face aici drumeții și explorări.
Cheile Sohodolului și Peștera Muierii sau Peștera Muierilor sunt alte destinații din județul Gorj care nu trebuie ratate. Aceasta din urmă este situată în comuna Baia de Fier și are o lungime de aproximativ 3.600 de metri, dispusă pe 4 niveluri.