Life

Castelul din România în care a trăit stră-stră-străbunica Regelui Charles. E vizitat de mii de turiști anual

Mii de turiști vizitează anual castelul din România unde a trăit stră-stră-străbunica Regelui Charles al III-lea, al Marii Britanii.
07.02.2023 | 11:47
Castelul din Romania in care a trait strastrastrabunica Regelui Charles E vizitat de mii de turisti anual
Unde se află castelul stră-stră-străbunicii Regelui Charles al III-lea. Sursa foto: NBC
ADVERTISEMENT

Un castel din România, unde a trăit stră-stră-străbunica Regelui Charles al III-lea, este vizitat anual de mii de turiști, într-un număr chiar mai mare decât locuitorii orașului în care se află prestigioasa locație.

Castelul din România unde își are parțial originea familia regală britanică. Aici a trăit stră-stră-străbunica Regelui Charles al III-lea

Este vorba despre castelul Rhedey, din orașul Sângeorgiu de Pădure, din județul Mureș, unde a copilărit Claudia Rhedey. Cei care au auzit de el sunt fascinați să descopere o parte din originea familiei regale britanice.

ADVERTISEMENT

” (…) Şi cei din Bucureşti ne-au descoperit şi cei din Moldova ne-au descoperit. Anul trecut (2022-n.r) cred că au fost vreo 8.000 de turişti.

Nu pare o cifră prea mare, dar comparativ cu localitatea, avem undeva la 4.500 – 5.000 de locuitori… deci avem mai mulţi turişti decât localnici.

ADVERTISEMENT

Cred că e bine şi anul ăsta dacă nu se întâmplă nimic special, cred că o să fie şi mai bine. La început expoziţia noastră a fost unică, acum am văzut că acest concept a fost preluat şi de alte muzee (…)”, a declarat  Gaspar Peter, ghidul locației, potrivit Agerpres.

Castelul este deschis vizitatorilor din iunie 2000. Turiștii care pun piciorul aici cu greu se mai desprind de locul pe care-l consideră precum o poveste, mai transmite Gaspar Peter.

ADVERTISEMENT

Scurtă istorie a Castelului Rhedey

Castelul Rhedey este bogat în multă istorie. Se spune că stră-stră-străbunica Regelui Charles a dat ordin ca să fie construită o pasarelă între castel și Biserica Reformată, pentru a ajunge mai rapid aici.

Cu timpul, în cripta de sub podelele pasarelei s-au îngropat mai mulți membri ai familiei Rhedey, printre care Claudine. Aceasta era cunoscută și drept contesa Claudia Rhedey.

ADVERTISEMENT

Claudia Rhedey a decedat în 1841, iar după moartea sa cripta nu s-a mai deschis aproape un secol. Ulterior, a fost nevoie, deoarece s-au făcut în 1935 lucrări de renovare în interiorul bisericii.

ADVERTISEMENT