News

Câştig fabulos la o tombolă al unei femei din Italia. Cu ce a plecat acasă norocoasa

21.05.2020 | 17:52
Castig fabulos la o tombola al unei femei din Italia Cu ce a plecat acasa norocoasa
ADVERTISEMENT

O femeie din Italia a câștigat la o tombolă un tablou semnat de Pablo Picasso. Valoarea tabloului: 1 milion de euro, conform estimărilor oficiale.

O femeie din Italia a câștigat un tablou de Pablo Picasso

Femeia norocoasă a participat la o tombolă organizată de casa de licitații Christie’s din Paris. Tombola a fost organizată cu ocazia unei strângeri de fonduri pentru organizația Care.

ADVERTISEMENT

Inițial, evenimentul trebuie să aibă loc în urmă cu mai multe luni, însă a fost amânat din cauza pandemiei de coronavirus.

Tabloul oferit câștigătoarei e „Nature Morte” (1921), o lucrare de mici dimensiuni (23 cm X 45 cm). Tabloul prezintă un pahar de absinth și un ziar aflate pe o masă.

ADVERTISEMENT

Conform news.ro, tombola a generat donații de 5.1 milioane de euro, fiind vândute 51.000 de bilete la prețul de 100 de euro. 29% dintre aceste bilete au fost vândute în Franța.

Pablo Picasso a pictat acest tablou în 1921
Pablo Picasso a pictat acest tablou în 1921

Conform organizatorilor, 4.2 milioane de euro din totalul banilor strânși vor ajunge în Madagascar, Maroc și Camerun, acolo unde banii vor fi folosiși pentru a susține proiecte pentru apă curată în școli și sate.

ADVERTISEMENT

Tabloul a fost oferit de David Nahmad, un colecționar miliardar din Monaco. Bărbatul a primit 1 milion de euro pentru tablou, însă a ales să doneze 100.000 de euro către fundația Care.

Lui Picasso i-ar fi plăcut o astfel de operaţiune, pentru că era o persoană foarte interesată de cauzele umanitare şi sociale. Această criză provocată de coronavirus a evidenţiat cât de important este să ne spălăm mâinile şi asta poate fi făcut doar cu apă curată”, a explicat Peri Cochin, organizarea tombolei.

ADVERTISEMENT

Pablo Picasso s-a născut în 25 octombrie 1881 în Malaga, Spania. A fost un copil genial care se identifică cu Parisul și cu cartierul Montmartre. Este cu siguranță cea mai strălucită personalitate artistică a secolului al XX-lea, probabil cel mai cunoscut pictor al ultimului secol.  „Femeile din Alger” este tabloul pentru care în 2015 s-au plătit 180 de milioane de dolari la o licitație.

 

ADVERTISEMENT