Fotbal international

Câștigătoare inedită a Cupei Mondiale în viziunea lui Samuel Eto’o. O vede triumfătoare pe Camerun, după o finală cu Maroc

Samuel Eto'o este convins că marea câștigătoare a Campionatului Mondial din Qatar va fi Camerun, după o finală surpriză cu Maroc.
17.11.2022 | 10:56
Castigatoare inedita a Cupei Mondiale in viziunea lui Samuel Etoo O vede triumfatoare pe Camerun dupa o finala cu Maroc
Samuel Eto'o o vede câștigătoare pe Camerun la Cupa Mondială din Qatar. Sursă foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Samuel Eto’o o vede pe Camerun marea câștigătoare a Cupei Mondiale din Qatar. Fostul atacant al Barcelonei a făcut traseul imaginar și este convins că țara sa natală se va impune într-o finală cu o altă echipă sud-africană, Maroc.

Camerun, triumfătoare la Cupa Mondială din Qatar în viziunea lui Samuel Eto’o

Samuel Eto’o este ambasadorul Campionatului Mondial din Qatar împreună cu Tim Cahill și Cafu. Fostul mare atacant a surprins pe toată lumea, atunci când a numit câștigătoarea Cupei Mondiale în opinia sa.

ADVERTISEMENT

Samuel Eto’o a făcut traseul virtual al Camerunului încă din grupe. În opinia fostului fotbalist de la Barcelona, Camerun va ieși din grupe, iar în drumul spre finală le va elimina pe rând pe Ghana, Belgia și Senegal.

De cealaltă parte, Maroc va ajunge în finală, după ce va trece de Spania, Portugalia și Franța, dar va ceda în ultimul act împotriva naționalei antrenate de Rigobert Song. În finala mică, Franța va pierde locul pe podium în fața Senegalului.

ADVERTISEMENT

Gianluigi Buffon o susține pe Camerun în lipsa Italiei la Campionatul Mondial din Qatar

Gianluigi Buffon, legendarul portar trecut pe la Juventus și PSG, a rostit numele naționalei Camerunului când a fost întrebat pe cine va susține la Cupa Mondială din 2022. Portarul, actualmente coleg cu Dennis Man și Valentin Mihăilă la Parma, și-a justificat alegerea.

„Ca de obicei, când Italia nu participă la o Cupă Mondială, încerc să susțin echipele în care joacă colegii sau prietenii mei și, în mod tradițional, cele care sunt outsidere.

ADVERTISEMENT

În acest caz, echipa mea favorită este Camerunul”, au fost cuvintele lui Gianluigi Buffon, citat de AS.com. Italia, campioana europeană en titre, a pierdut împotriva Macedoniei de Nord, scor 1-0 la barajul calificării la Cupa Mondială din Qatar.

Lotul Camerunului pentru Cupa Mondială din Qatar

Camerun face parte din grupa G a Campionatului Mondial din Qatar. Formația pregătită de Rigobert Song le va întâlni pe Elveția, 24 noiembrie, ora 12:00, Serbia, 28 noiembrie, ora 12:00 și Brazilia 2 decembrie, ora 21:00.

ADVERTISEMENT

Portari: Devis Epassy (Abha Club) Simon Ngapandouetnbu (Marseille) Andre Onana (Inter Milan)

Fundași: Jean-Charles Castelletto (Nantes) Enzo Ebosse (Udinese) Collins Fai (Al Tai) Olivier Mbaizo (Philadelphia Union) Nicolas Nkoulou (Aris Salonika) Tolo Nouhou (Seattle Sounders) Christopher Wooh (Stade Rennes)

Mijlocași: Martin Hongla (Verona) Pierre Kunde (Olympiakos) Olivier Ntcham (Swansea City) Gael Ondoua (Hannover 96) Samuel Oum Gouet (Mechelen) Andre-Frank Zambo Anguissa (Napoli)

Atacanți: Vincent Aboubakar (Al Nassr) Christian Bassogog (Shanghai Shenhua) Eric Maxim Choupo-Moting (Bayern Munich) Souaibou Marou (Coton Sport) Bryan Mbeumo (Brentford) Nicolas Moumi Ngamaleu (Young Boys Berna) Jerome Ngom (Colombe Sportive du Sud Officie) Georges-Kevin Nkoudou (Besiktas) Jean-Pierre Nsame (Young Boys Berna) Karl Toko Ekambi (Olympique Lyonnais).

ADVERTISEMENT