News

Câștigătorul Eurovision 2019. Trofeul, adjudecat la Tel Aviv de Duncan Laurence din Olanda

19.05.2019 | 02:02
Castigatorul Eurovision 2019 Trofeul adjudecat la Tel Aviv de Duncan Laurence din Olanda
SCâștigătorul Eurovision 2019 ales pe 18 mai 2019. ursa foto: Hepta.ro

Duncan Laurence este câștigătorul Eurovision 2019, ales cu 492 de puncte. Trofeul a fost adjudecat la Tel Aviv după ce 26 de țări și-au prezentat cele mai bune creații. Din nefericire, România nu a participat în finala competiției muzicale de la Tel Aviv pentru că nu s-a calificat în semifinala care a avut loc joi, 16 mai. Țara noastră nu s-a încadrat în cele 10 câștigătoare ale biletului spre finală.

Câștigătorul Eurovision 2019 duce trofeul în țara sa

A fost o seară fantastică. Printre țările care au impresionat cel mai tare în finală, pe lângă câștigătorul Eurovision 2019, se numără și Elveția, Italia, Islanda și Franța, dar mai ales Australia, care au electrizat sala cu interpretările lor. Finala a putut fi urmărită atât de țările din Europa cât și de China și Australia, cea din urmă reușind să fie concurentă la Eurovision.

Câștigătorul s-a ales în felul următor: jumătate dintre puncte au fost acordate de jurații din fiecare țară, iar cealaltă jumătate de publicul care și-a votat preferata prin SMS. Europenii nu au putut vota țara lor participantă în concurs, ci oricare alta din lista de 26. Mai întâi s-au anunțat notele juraților din fiecare țară, iar apoi au fost strânse toate punctele de la 1 la 12 (cu excepția punctelor 9 și 11) și repartizate concurenților.

Spectacol australian în finala Eurovision 2019. Sursa foto: HEPTA.RO

Jurații din Belarus, interziși în marea finală

Anul acesta la Eurovision a existat și un scandal uriaș după ce reprezentanții Belarusului au publicat pe Internet cum au votat în semifinala în care a cântat Zena. EBU a decis ca Belarus să nu mai aibă dreptul să acorde puncte în această finală, și aici este vorba evident de punctele juraților pentru că au încălcat regulamentul concursului după semifinala de marți, 14 mai.

În marea finală de azi au cântat Malta, Albania, Cehia, Germania, Rusia, Danemarca, San Marino, Macedonia de Nord, Suedia, Slovenia, Cipru, Olanda, Grecia, Israel, Norvegia, Marea Britanie, Islanda, Estonia, Belarus, Azerbaidjan, Franța, Italia, Serbia, Elveția, Australia și Spania.