News

Câștigurile Pfizer de pe urma vânzării vaccinurilor anti-Covid explodează. Suma estimată în 2021

Câștigurile companiei americane Pfizer survenite pe baza vânzării la nivel mondial a vaccinurilor anti-Covid explodează față de estimările inițiale.
02.11.2021 | 14:52
Castigurile Pfizer de pe urma vanzarii vaccinurilor antiCovid explodeaza Suma estimata in 2021
ADVERTISEMENT

În cursul zilei de marți, 2 noiembrie, compania Pfizer a rectificat prognoza veniturilor din 2021 de pe urma vânzărilor de vaccinuri anti-Covid-19.

Astfel, după ce în mai erau prognozate încasări de 26 de miliarde de dolari, iar în august de 33,5 miliarde, cele mai noi date indică o majorare a vânzărilor cu 7,5%.

ADVERTISEMENT

Asta înseamnă că la finalul anului americanii vor avea în conturi aproximativ 36 de miliarde de dolari numai din comercializarea serului împotriva noului coronavirus.

Câștigurile Pfizer din 2021 de pe urma vânzării vaccinurilor anti-Covid explodează

De departe, compania americană Pfizer, în colaborare cu partenerul său german BioNTech, se află cel mai bine situată din punct de vedere financiar în perioada pandemiei de Covid-19.

ADVERTISEMENT

În debutul acestei luni, Pfizer a informat că a majorat prognoza vânzărilor de vaccinuri contra Covid-19 cu 7,5%, până la un total de 36 de miliarde de dolari.

Noua prognoză a venit în contextul în care gigantul farmaceutic va semna mai multe contracte pentru doze booster cu mai multe țări.

ADVERTISEMENT

Tot în această perioadă, Pfizer primește tot mai multe aprobări pentru utilizarea produsului pentru segmente mai largi de vârstă, cum ar fi pentru copii, scrie CNBC.

Până la finalul acestui an, compania din SUA a spus că va livra circa 2,3 miliarde de doze de vaccin anti-Covid din cele aproximativ 3 miliarde pe care le va produce.

ADVERTISEMENT

Date fiind aceste cifre, serul contra Covid-19 al Pfizer a devenit rapid unul dintre cele mai bine vândute produse din istoria de aproximativ 172 de ani a companiei. Trebuie precizat faptul că americani împart în mod egal cheltuielile și profitul din vaccin cu partenerii germani de la BioNTech.

Vânzările de vaccin al companiei Pfizer a adus 13 miliarde de dolari în al treilea trimestru din 2021, deși analiștii se așteptau în medie la 10,88 miliarde de dolari.

Pfizer anticipa vânzări de 26 de miliarde dolari, în mai

Reamintim că în luna mai presa internațională scria că Pfizer anticipează vânzări de 26 miliarde dolari de pe urma vaccinului. Se estima atunci că Pfizer va livra 1,6 miliarde doze de vaccin în 2021. Între timp, cifra a trecut de 2,3 miliarde.

Apoi, în august, Pfizer creștea previziunile de vânzări pentru anul 2021 cu 29%, ajungând la 33,5 miliarde de dolari.

Vaccinul Pfizer, numit Comirnaty sau BNT162b2, a fost dezvoltat împreună cu compania germană BioNTech. Acesta are un preț de 39 de dolari pentru cele două doze necesare în SUA și aproximativ 30 de dolari în Uniunea Europeană, scrie The Guardian.

ADVERTISEMENT