Află cum poți prepara castraveți murați în saramură, exact așa cum îi făcea bunica. Este perioada în care gospodinele pregătesc murăturile pentru iarnă, iar castraveții sunt printre cei mai apreciați.
FANATIK îți spune cum trebuie să prepari castraveții ca să ai parte de cele mai bune rezultate. Citește în continuare și află care sunt ingredientele de care ai nevoie și ce pași trebuie să urmezi.
Rețeta de castraveți murați în saramură este foarte ușoară, însă trebuie să urmezi câțiva pași ca să ai parte de rezultatul așteptat.
Orice gospodină poate poate pregăti castraveții murați și există numeroase metode prin care îi poți prepara. Ai nevoie doar de câteva ingrediente la îndemână și de puțină răbdare dacă vrei să prepari rețeta exact ca la bunica.
În continuare, FANATIK îți prezintă lista ingredientelor necesare pentru această rețetă, dar și pașii pe care trebuie să-i urmezi cu exactitate.
Se aleg borcanele în funcție de dimensiunile preferate. Pot și de dimensiuni mai mici, fie 2 – 3 de dimensiuni mai mari.
În fiecare borcan se pun următoarele ingrediente: câte 1 – 2 beţe de mărar, 3 căţei de usturoi, morcov feliat, jumătate de rădăcină de hrean, câteva boabe de piper, 2 frunze de dafin şi boabe de muştar.
Se aranjează castraveții bine în borcane în așa fel încât să nu rămână locuri goale între ei. Apa se fierbe cu sarea, apoi se toarnă peste castraveții din borcane. Se strâng foarte bine recipientele și se lasă într-un loc ferit de soare.
Peste o zi, se scurge apa din borcane înapoi în cratiță și se lasă la fiert timp de cinci minute. Se toarnă înapoi în borcanele cu castraveți. Opțional, poți repeta procedeul și a treia oară, dacă vrei să te asiguri că legumele nu se vor înmuia.
Se închid bine capacele, iar borcanele se pun pe un prosop, cu fundul în sus, până se răcesc. Acestea pot fi păstrate în cămară sau undeva la temperatura camerei.