Dani Oțil a dezvăluit ce salariu a ajuns să aibă un spălător de vase la restaurantul său. Prezentatorul consideră că acesta are un rol foarte important în bucătăria localului, iar sumele pe care le poate câștiga pe lună sunt mai mult decât decente.
Prezentatorul de la Antena 1 administrează, de mai mult timp, un restaurant în zona de nord a Bucureștiului. Localul are numeroase preparate din care clienții pot alege, însă acestea au prețuri destul de piperate, având în vedere locația, dar și faptul că mâncărurile sunt pregătite de unii dintre cei mai buni chefi.
În cadrul unui podcast, Dani Oțil a dezvăluit ce salariu câștigă un spălător de vase de la restaurantul său. Sumele sunt peste salariul mediu, iar unii angajați pot ajunge și la 10.000 de lei pe lună.
O angajată care se ocupă de spălatul vaselor a primit o mărire de salariu constantă. Suma câștigată lunar de aceasta a ajuns la 7.500 de lei pe lună. În lunile în care a fost implicată în organizarea de evenimente, a câștigat chiar și 10.000 de lei.
“Nu vreau să stric piața!”, a spus, în glumă, Dani Oțil, care s-a referit la creșterea salariilor în acest domeniu. Rolul spălătorului de vase este unul esențial, după cum a spus și prezentatorul de la matinalul difuzat la Antena 1.
“Oamenii de la vase îți blochează restaurantul. A spălat și soacra mea vase, care e manager. A spălat și asociatul vase. A fost greu. Deci… omul de la vase îți poate închide restaurantul, știu că poate pare banal, dar… Am învățat de la prietenul meu, Cristi, că îți pot pleca oamenii de la vase cu 10.000 de lei pe lună.
Avem un băiat care vinde foarte bine și face evenimente în locație și care tot crescând salariul doamnei de la vase… avem o doamnă la vase care este sigură, sinceră și nu are probleme acasă. I-a tot crescut salariul și a ajuns la un salariu de 7.500 lei. (…)
Pentru că avea nevoie de ea și la evenimente, ea a avut luni când pleca și cu 10.000 lei acasă. El a stricat piața”, a spus Dani Oțil în podcastul lui Radu Darie.