Life

Cât a ajuns să coste astăzi o porție de hamsie cu usturoi în Vama Veche. Prețul e uriaș, deși sezonul abia a început

Ce preț are o singură porție de hamsie cu usturoi în stațiunea Vama Veche. Costul e surprinzător de mare, chiar dacă sezonul abia s-a deschis.
22.06.2024 | 10:00
Cat a ajuns sa coste astazi o portie de hamsie cu usturoi in Vama Veche Pretul e urias desi sezonul abia a inceput
Ce preț are o singură porție de hamsie cu usturoi în stațiunea Vama Veche. Costul e surprinzător de mare, chiar dacă sezonul abia s-a deschis. Sursa foto: captură video Youtube
ADVERTISEMENT

Cât a ajuns să coste astăzi o porție de hamsie cu usturoi în Vama Veche. Prețul e uriaș, deși sezonul abia a început. Litoralul românesc este mai scump decât multe destinații turistice din Bulgaria, Turcia sau Grecia.

Ce preț are o singură porție de hamsie cu usturoi în stațiunea Vama Veche. Costul e surprinzător de mare, chiar dacă sezonul abia s-a deschis

Ce preț are o singură porție de hamsie cu usturoi în stațiunea Vama Veche. Costul e surprinzător de mare, chiar dacă sezonul abia s-a deschis. Turiștii trebuie să bage mâna adânc în buzunar când vine vorba de mâncare.

ADVERTISEMENT

Prânzul are un cost piperat, în funcție de stațiune și de locația aleasă, lucru care s-ar putea să îi sperie pe călători. Și nu doar mâncarea este o cheltuială majoră vara aceasta, ci și cazările care se pare că sunt foarte mari.

O noapte de cazare pleacă de la 200 de lei și poate ajunge până la 1.000 de lei. Cu toate acestea plajele sunt pline de turiști care au venit să se răcorească și să se bucure de vară, de soare și de temperaturile ridicate.

ADVERTISEMENT

Conform dcnews.ro, în stațiunea Vama Veche, care este una dintre cele mai căutate de tineri și petrecăreți, o porție de hamsie cu usturoi costă 59 de lei. Asta înseamnă că turiștii cheltuie în medie 500 de lei pe zi.

Cum se face hamsia prăjită cu mujdei de usturoi

Hamsiile prăjite cu mujdei de usturoi se numără printre preparatele culinare adorate de turiștii care ajung la malul mării. Pe litoralul românesc se vând mii de porții, însă acest fel de mâncare se poate face simplu și acasă.

ADVERTISEMENT

Tot ce trebuie să faci este să cumperi pește și să te asiguri că ai în gospodărie făină, mălai, sare, usturoi și ulei de floarea soarelui. Așadar, este nevoie de foarte puține ingrediente pentru o porție generoasă și mai ales, delicioasă.

Făina se pune într-o tavă încăpătoare peste care se adaugă mălaiul. Se pune sare, în funcție de gustul fiecăruia și se amestecă bine toate ingredientele cu ajutorul unei tel. Hamsia se dă prin această compoziție, apoi se scoate și se scutură de exces.

ADVERTISEMENT

Hamsia se prăjește într-o tigaie, timp de 7-10 minute, cât să se rumenească bine pe toate părțile. Când este gata se scurge bine de ulei și se scoate pe un prosop de hârtie, care are rolul de a absorbi excesul de ulei de floarea sorelui.

Mujdeiul de usturoi se face extrem de simplu și rapid. Se curăță câțiva căței de usturoi, care se pisează și se amestecă cu un praf de sare și puțin ulei. Hamsiile cu mujdei de usturoi se servesc calde, alături de mămăligă.

ADVERTISEMENT