Cât a ajuns să coste cazarea într-o pensiune cu ciubăr, în Maramureş. Este cea mai nouă fiță a turiștilor. Regiunea etno-culturală are foarte multe obiective turistice, dar și activități pe care oamenii sunt dornici să le încerce.
Care e prețul pentru o noapte de cazare într-o pensiune cu ciubăr, în județul Maramureș. Este cea mai mare dorință a călătorilor care vin din toate colțurile țării pentru a se bucura de peisajele uimitoare și de relaxare.
Turiștii nu trebuie să scoată foarte mulți bani din buzunar atunci când vor să se destindă într-o ”cadă” de lemn. De cele mai multe ori aceasta nu este inclusă în costurile cazării, dar asta nu-i împiedică pe vizitatori să o încerce.
Aceștia achită 100 de lei pentru o zi de răsfăț, în timp ce o noapte de cazare pleacă de la 150 de lei. Costurile sunt rezonabile având în vedere activitățile pe care le pot face cei care ajung în localitățile din Maramureș.
„Venim pentru ciubăr, pentru apă sărată. E foarte bine. Ne simţim foarte bine”, a declarat un turist român care s-a bucurat de beneficiile unui cuibăr cu apă fierbinte, pentru publicația observatornews.ro.
„E foarte frumos aici, merită venit. E foarte bine. E sănătate curată. Îmi place”, a spus altul. Pe de altă parte, proprietarii de pensiuni susțin că majoritatea călătorilor întreabă dacă există ciubăr atunci când fac rezervarea.
Ciubărul nu este doar o atracție în rândul turiștilor, ci și o adevărată cură de sănătate. Specialiștii sunt de părere că are foarte multe beneficii pentru că băile calde au rolul de a relaxa mușchii și de a ameliora presiunea asupra nervilor.
Flotabilitatea oferită de apă reduce greutatea corporală cu 90%, lucru care duce la eliminarea presiunii de pe articulații. Hidroterapia într-un astfel de loc poate ameliora simptomele unor boli, cum ar fi artrită sau poliartrită reumatoidă.
În plus, băile în ciubăr pot avea un rol important în calitatea somnului, motiv pentru care este indicat să se stea în apa fierbinte cu circa 90 de minute înainte de ora de culcare. De asemenea, experții spun că scufundarea în apă caldă îmbunătățește starea de spirit.
Calmează durerile articulare, favorizează eliminarea toxinelor și întărește sistemul imunitar. Băile făcute în ciubăr pot reduce simptomele provocate de gripă și răceală, mai ales dacă vă confruntați cu nas înfundat și tuse puternică.