News

Cât a ajuns să coste chiria unei garsoniere în Sectorul 1 din București. Suma mare pe care trebuie s-o plătești lunar

Nivelul chiriilor a fost în creștere în luna aprilie. Cele mai mari creșteri ale prețurilor s-au înregistrat la garsoniere
10.05.2023 | 10:50
Cat a ajuns sa coste chiria unei garsoniere in Sectorul 1 din Bucuresti Suma mare pe care trebuie so platesti lunar
Cele mai mari creșteri s-au înregistrat la chiriile pentru garsoniere Sursa foto: hepta
ADVERTISEMENT

În luna aprilie s-au înregistrat ușoare creșteri la prețurile medii pentru chirii în marile orașe, arată o analiză a unei platforme de imobiliare. În București, cea mai mare creștere s-a înregistrată la garsoniere.

Cât a ajuns să coste chiria unei garsoniere în Sectorul 1 din București

În luna aprilie s-au înregistrat stagnări ale prețurilor chiriilor la apartamentele de două camere în toate sectoarele din București. Pe de altă parte,  cea mai mare creștere a prețului mediu se observă la garsonierele din Sectorul 5, unde au crescut cu 13% față de luna anterioară, de la 266 euro la 300 euro, arată analiza storia.ro, citată de Wall Street.

ADVERTISEMENT

La apartamentele cu patru camere s-a înregistrat cea mai mare scădere a chiriilor, de 20%, tot în Sectorul 5. Prețul mediu al chiriei pentru aceste apartamente a ajuns de la 808 euro la 650 euro.

Revenind la chiriile pentru garsoniere, prețurile medii au fost de 300 de euro (în sectoarele 2, 3, 4, 5, 6), excepție făcând Sectorul 1, cu o medie de 390 de euro. Apartamentele cu două camere au avut prețuri medii de închiriere cuprinse între 400 de euro (sectorul 6) și 600 de euro (Sectorul 1), la fel ca în luna martie.

ADVERTISEMENT

Apartamentele de trei camere au avut prețuri medii cuprinse între 490 de euro (în sectorul 6) și 950 de euro (sectorul 1), iar în categoria apartamentelor de patru camere, prețurile medii pentru închiriere s-au încadrat între 550 de euro (sectorul 6) și 1900 de euro (sectorul 1).

Evoluția prețurilor pentru chirii în alte orașe mari din țară

Luna aprilie nu a adus fluctuații importante la prețurile chiriilor din cele mai mari orașe din țară. Cele mai mari creșteri de la o lună la alta s-au înregistrat în Arad, la apartamentele de trei camere (13%), dar și în Constanța, la apartamentele cu două camere (11%).

ADVERTISEMENT

La polul opus, cel mai mult au scăzut chiriile apartamentelor de două camere din Craiova, unde prețul mediu solicitat este cu aproximativ 6% mai mic, dar și în Constanța, în cazul garsonierelor, unde prețul mediu a scăzut cu 5%.

În Constanța, chiriile apartamentelor cu două camere au crescut cu 11%, de la 450 de euro la 500 de euro, dar și pentru apartamentele cu trei camere, cu 9%, prețul mediu de închiriere ajungând la 600 de euro. În cazul garsonierelor, prețul mediu de închiriere a scăzut cu 5%.

ADVERTISEMENT

În Arad, prețurile medii pentru chirii au crescut atât în cazul garsonierelor (6%), situându-se la 170 euro, cat și în cazul apartamentelor cu două camere (3%),până la 330 de euro, și al apartamentelor cu trei camere (13%), până la 450 de euro.

În Craiova, s-au înregistrat stagnări în cazul garsonierelor și apartamentelor cu trei camere, în timp ce prețul mediu al apartamentelor cu două camere a scăzut cu 6%, de la 350 de euro ajungând la 330 de euro.

ADVERTISEMENT