Life

Cât a ajuns să coste o porție de cartofi prăjiți în Eforie Nord. Prețul i-a revoltat pe turiști

Cât costă acum o porție de cartofi prăjiți în Eforie Nord. Prețul care i-a scandalizat pe turiștii de pe litoralul românesc.
01.07.2024 | 22:25
Cat a ajuns sa coste o portie de cartofi prajiti in Eforie Nord Pretul ia revoltat pe turisti
Cât costă o porție de cartofi prăjiți în Eforie Nord. Foto: canva.com
ADVERTISEMENT

În Eforie Nord, prețurile la mâncare au crescut considerabil, iar acest lucru a stârnit nemulțumirea românilor. O simplă porție de cartofi prăjiți a ajuns să coste mult mai mult decât se așteptau turiștii.

Cât a ajuns să coste o porție de cartofi prăjiți în Eforie Nord. Prețul i-a revoltat pe turiști

Mulți români aleg să își petreaca vacanța de vară pe litoralul românesc, iar una dintre stațiunile preferate este Eforie Nord. Recent, însă, prețurile au devenit o adevărată provocare. Turiștii sunt șocați de sumele exorbitante pe care trebuie să le scoată din buzunar. Cât a ajuns să coste o porție de cartofi prăjiți în această stațiune?

ADVERTISEMENT

O vacanță la mare în România a devenit un lux tot mai scump, cu prețurile crescând dramatic de la an la an. Tarifele s-au mărit notabil atât la cazări, cât și la restaurante. În loc să se bucure de vacanță fără griji, mulți vizitatori se găsesc acum în căutarea de soluții creative pentru a gestiona bugetul.

Odată, o porție de cartofi prăjiți era un clasic al vacanței la mare în România, o bucurie accesibilă pentru toate buzunarele. Astăzi, lucrurile stau diferit. Turiștii sunt revoltați atunci când primesc nota de plată.

ADVERTISEMENT

Un turist a remarcat că 100 de grame de cartofi prăjiți în Eforie Nord costă acum 16.20 lei, în timp ce un kilogram este vândut la 120 lei. Prețul este uriaș, având în vedere că un kilogram de cartofi în supermarketurile din România costă aproximativ 5 lei.

Românii aleg să își petreacă vacanțele în străinătate

Se cunoaște deja că unele destinații din afara României sunt adesea mai ieftine decât cele din țară. De exemplu, în Grecia, un turist a plătit în jur de 9 lei pentru aceeași cantitate de cartofi prăjiți.

ADVERTISEMENT

Costurile unei vacanțe la Marea Neagră, în special în stațiuni populare precum Mamaia, pot fi destul de ridicate. Cazarea la hoteluri de patru stele poate ajunge până la 700-800 lei pe noapte, reflectând cererea crescută în sezonul estival.

Pentru cei care caută luxul, costurile cresc semnificativ, ajungând chiar și la aproape 2.000 de euro pentru șapte nopți pentru două persoane.

ADVERTISEMENT

Mulți români optează să își petreacă vacanțele în alte țări, considerând că prețurile din România nu justifică condițiile și serviciile oferite.

ADVERTISEMENT