Life

Cât a ajuns să coste o porţie de sarmale într-un târg din Bucureşti. Preţul o să te lase fără cuvinte

Prețuri uriașe pentru o porție de sarmale, într-un târg din București. Cât a ajuns să coste unul dintre cele mai căutate preparate culinare.
20.03.2023 | 08:13
Cat a ajuns sa coste o portie de sarmale intrun targ din Bucuresti Pretul o sa te lase fara cuvinte
Cât costă o porție de sarmale la un târg din București. Sursa foto: Inquam Photos / George Călin
ADVERTISEMENT

Prețul pentru o porție de sarmale, într-un târg din București, i-a șocat pe oameni. Acest preparat a ajuns să coste destul de mult, la fel ca alte feluri de mâncare. Iată ce sume trebuie să scoți din buzunar pentru ele!

Care este prețul pentru o porție de sarmale într-un târg din București

Scumpirile din ultimul an nu s-au simțit doar la supermarketuri sau la facturile de energie și gaz. De exemplu, la târgurile culinare, unde prețurile sunt oricum ceva mai mari, preparatele cele mai căutate au ajuns să coste destul de mult.

ADVERTISEMENT

Odată cu venirea primăverii, oamenii se pot bucura de mai multe plimbări în aer liber și de vizitele la târgurile culinare din Capitală. Cele mai iubite preparate culinare au fost scoase la vânzare de micii producători, însă prețurile nu sunt tocmai accesibile.

La un cunoscut târg culinar din București, cei care ajung acolo au posibilitatea de a-și achiziționa diverse feluri de mâncare, cum ar fi borș de pește, pilaf, fasole, dar și grătare în stil american sau sarmale de post.

ADVERTISEMENT

Din moment ce este perioada Postului Paștelui, mai mulți oameni au optat pentru preparatele fără ingrediente de origine animală. Din păcate, prețurile pentru o porție de cinci sarmale de post i-au lăsat fără cuvinte. Cei care au vizitat târgul cu scos din buzunare 25 de lei pentru acest preparat, potrivit cancan.ro.

De asemenea, o porție de borș de peste costă 20 de lei, iar crapul și păstrăvul pe grătar 15 lei. Grătarul în stil american a fost cel mai căutat pentru cei care nu țin post în această perioadă.

ADVERTISEMENT

Producătorii muncesc din greu pentru acest târg și petec ore întregi gătind, chiar și o zi întreagă. Atunci când vine vorba de grătar, procesul este unul destul de complex, după cum a explicat un comerciant.

“Căldura vine direct de aici. Este un pat deja pe care punem lemne şi dă acea aromă afumată, uşor afumată. O zi de gătit poate să dureze şi 20 de ore. Cu cât e mai mare bucata, cu atât durează mai mult”, a declarat un comerciant de la târg, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT

Sâmbăta viitoare este Buna Vestire, ziua în care va fi dezlegare la pește. Tocmai din acest motiv, românii sunt așteptați în număr mare la târg. Producătorii se așteaptă să-și facă apariția cât mai mulți vizitatori.

ADVERTISEMENT