Life

Cât a ajuns să coste o sticlă de apă plată în Vama Veche. Prețurile le-au întrecut pe cele din Aeroportul Otopeni

Vama Veche a ajuns să aibă prețuri exorbitante la aproape orice. Prețul pentru o sticlă de apă plată este mai mare pe litoral decât în aeroport.
08.06.2023 | 17:45
Cat a ajuns sa coste o sticla de apa plata in Vama Veche Preturile leau intrecut pe cele din Aeroportul Otopeni
Cat a ajuns sa coste o apa in Vama Veche . Preturi mai mari decat in aeroport
ADVERTISEMENT

Sezonul estival a început, iar temperaturile ridicate i-au făcut pe turiști să se înghesuie în stațiunile de pe litoral. Au fost anunțate multe evenimente la malul mării, motiv pentru care prețurile au explodat. Iată cu câți bani trebuie să pleci de acasă pentru a avea un confort. Prețurile pentru o apă plată au ajuns să le întreacă pe cele din aeroport.

Vama Veche, stațiunea cu prețuri mai mari decât cele din aeroport

Este bine cunoscut faptul că prețurile din aeroporturile din România sunt foarte piperate. În urmă cu puțin timp FANATIK vă dezvăluia că o sticlă de apă plată a ajuns să fie mai scumpă în Aeroportul Otopeni, decât în Aeroportul Charles de Gaulle din Paris.

ADVERTISEMENT

Și, dacă în aeroport, România se compară cu Franța, vă spunem că și pe litoral este la fel. Prețurile din Vamă au ajuns să fie comparabile cu cele din St-Tropez. Astfel, vă informăm că o apă plată la un litru și jumătate, dar și doi litri în Vama Veche la o alimentară costă 10 lei. O sticlă de apă plată la 0,5 litri costă și ea în jur de 8 lei în magazine.

Prețuri uriașe în toate stațiunile de pe litoral: de la Vama Veche la Mamaia

Vama Veche nu mai este nici pe departe o stațiune accesibilă oricărui buzunar. Astfel, nu doar prețurile la apă sau suc sunt piperate, ci și cele la produse alimentare. Până și hamsiile, denumite „mâncarea săracului” au ajuns un preparat de lux. Prețul unei porții de hamsii servite pe stradă costă între 25-35 de lei.

ADVERTISEMENT

Fițele cele mai mari rămân în Mamaia, stațiunea care atrage cei mai mulți turiști. Aici, prețul unei ape plate la 2 litri la alimentară pornește de la 10 lei și, la stațiunile de fițe ajunge și la 30 de lei.

În privința mâncării, lucrurile stau la fel. Pe litoralul Mării Negre o porție de mititei și cartofi prăjiți costă în jur de 40 de lei. Borșul de pește este 35 de lei, ciorba de văcuță la fel, iar pentru o simplă mămăligă cu brânză veți fi nevoiți să scoateți din buzunar 32 de lei.

ADVERTISEMENT

Prețurile din Vama Veche pentru apă sau suc, comparabile cu cele din Aeroportul Otopeni sau din Cluj

Vă spuneam că la alimentară o apă plată la un litru și jumătate în Vama Veche costă 10 lei. O sticlă de apă plată de 0,5 litri costă între 6 și 8 lei. Prețurile sunt comparabile cu cele din aeroport. Și aici totul s-a scumpit.

O sticlă de apă plată la 0,5 litri a ajuns să fie mai scumpă în Aeroportul Otopeni, decât în Aeroportul Charles de Gaulle din Paris. Este cunoscut faptul că prețurile din Aeroportul Otopeni sunt foarte mari, însă de data aceasta, le-au depășit până și pe cele din Franța.

ADVERTISEMENT

Se pare că în Aeroportul Charles de Gaulle din Paris o sticlă de suc se vinde la prețul de 3,95 de euro, respectiv, 19,49 de lei, iar în aeroportul Otopeni, aceeași sticlă, costă 23 de lei, respectiv, 4,66 de euro.

Cei care ajung pe aeroportul din Cluj ar putea avea parte de câteva surprize dacă vor să își cumpere o sticlă de apă plată la 0.5. O sticlă mică de apă la 0,5 litri costă cât era odinioară un meniu accesibil de mâncare. 10 lei, atât vor fi nevoiți să scoată din buzunar turiștii pe care “îi lovește setea” în aeroport.

Cât vă costă cazarea pe litoral în această perioadă

În privința cazării, prețurile pentru o noapte de cazare în Mamaia pornesc de la 135 de lei în hotelurile de trei stele și fără mic dejun. De asemenea, există și camere libere în hoteluri de patru stele la prețul de 220 de lei.

Aici vi se oferă și micul dejun. Tarifele cresc atunci când vine vorba de hoteluri cu regim All Inclusive. Astfel acestea ajung să coste aproximatov de 500 de lei pe noapte.

ADVERTISEMENT