Life

Cât a ajuns să coste o vacanță în Grecia în 2023. Prețurile pentru un sejur complet au explodat

Românii care vor să plece într-o vacanță în Grecia în această vară au de scos din buzunar sume mult mai mari decât până acum, pentru un sejur complet.
06.03.2023 | 12:09
Cat a ajuns sa coste o vacanta in Grecia in 2023 Preturile pentru un sejur complet au explodat
Cât a ajuns să coste o vacanță în Grecia în 2023. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Grecia este cu siguranță una dintre destinațiile preferate ale românilor în perioada verii. Spre deosebire de alte zone, în Grecia, românii pot merge și cu mașina, chiar dacă drumul este ceva mai lung, dar și cu avionul, zborurile fiind destul de accesibile când vine vorba de prețuri.

Cum arată prețurile pentru o vacanță în Grecia în 2023

Pe lângă faptul că este aproape de România, Grecia este și o țară care merită văzută măcar odată. Plajele sunt spectaculoase aici, iar la fel și peisajele, dar și mâncărurile tradiționale. De asemenea, până recent și ofertele erau cu mult mai accesibile decât un sejur pe litoralul românesc. 

ADVERTISEMENT

Ce se întâmplă însă cu prețurile anul acesta? Mulți români și-au rezervat deja cazarea pentru vacanța din Grecia din această vară și se pare că prețurile sunt cu mult mai mari decât știam până acum. Într-un grup de Facebook, Forum Thassos, membrii au fost întrebați cât au plătit pentru concediul de vară 2023 în Grecia.

De asemenea, aceștia au fost nevoiți să scrie atât locația aleasă, numărul de persoane, dar și numărul de nopți alături de tarif. Peste 150 de răspunsuri s-au adunat la postarea respectivă. Unele persoane s-au declarat mulțumite de ofertele pe care le-au accesat, în timp ce altele au spus că prețurile au crescut cu mult față de anul trecut.

ADVERTISEMENT

Și totuși ce prețuri avem în Grecia în această vară? Un studio cu două camere lângă plajă, pentru doi adulți și doi copii, în Limenas, pentru șase nopți, în prima săptămână din luna iulie, a costat 960 de euro. Alte persoane în schimb au plătit în perioada 12-21 august, pentru două camere cu mic dejun inclus și un sejur de 9 nopți 2.115 euro.

Au mai fost și tarife de 85 de euro pentru o singură noapte de cazare la o cameră dublă, dar și 69 de euro pentru o singură noapte la o cameră single. O familie în schimb a optat pentru un apartament în Prinos în perioada 6-16 iulie, cu trei camere. Pentru 10 nopți de cazare, familia respectivă a plătit 1.400 de euro.

ADVERTISEMENT

Cât a plătit o familie pentru un duplex în Grecia

Dacă unele persoane s-au oprit doar la tarife și la sejururi, iată că au fost și internauți care s-au arătat dezamăgiți de tarifele pentru anul acesta. O persoană spre exemplu spune că prețurile, dar și calitatea sejururilor sunt nejustificate. De asemenea, sursa citată mai scrie că deși este îndrăgostită de Grecia, s-ar orienta spre alte locații având în vedere noile prețuri.

”E insula cea mai aproape de continent, are căutare. Mă leagă multe de insulă, o iubesc așa cum iubești prima dragoste, dar raportul calitate /preț începe să devină nejustificat de mare. Grecia e imensă, sunt locuri minunate și mai departe de Thassos. Îndrăzniți să le căutați!”, a fost un alt comentariu.

ADVERTISEMENT

Alți internauți în schimb au reușit să prindă oferte mai bune. O familie a închiriat un duplex cu două camere în Skala Potamia, Thasos, chiar pe plajă. Pentru șapte nopți de cazare la finalul lunii iulie, patru persoane au plătit 165 de euro pe noapte, fără mic dejun inclus, însă cu șezlonguri asigurate.

ADVERTISEMENT