News

Cât a ajuns să coste renovarea unei locuințe: ”Dacă aude un doctor de prețurile astea se oftică”

La ce prețuri se ridică modernizarea unui spațiu interior. Sumele care depășesc salariile medicilor după 6 ani la Facultate de Medicină.
28.01.2023 | 16:19
Cat a ajuns sa coste renovarea unei locuinte Daca aude un doctor de preturile astea se oftica
La ce prețuri se ridică modernizarea unui spațiu interior. Sumele care depășesc salariile medicilor. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Cât a ajuns să coste renovarea unei locuințe. Foarte multe persoane caută meseriași pentru repararea, restaurarea sau transformarea unei case, însă unii se sperie când aud de prețurile care îi fac pe doctori „să se oftice”.

La ce prețuri se ridică modernizarea unui spațiu interior. Sumele care depășesc salariile medicilor

Materialele de construcții au prețuri destul de piperate, lucru pe care îl cunosc foarte bine zugravii și meseriașii care se ocupă cu modernizarea spațiilor interioare sau exterioare. Sumele vehiculate nu sunt deloc mici.

ADVERTISEMENT

Un bărbat a postat un mesaj pe grupul Constructori și meseriași în construcții, unde a fost curios să afle cât costă o lucrare absolut simplă de întreținere. Acesta vrea să știe cât costă mâna de lucru pentru două mâini de glet și alta de finisaj pe pereții din locuință.

Părerile au fost bineînțeles împărțite, însă un lucru este cert: prețurile sunt ridicate și meseriașii nu sunt dispuși să lase prea mult pentru munca pe care o depun. Un metru de peret poate costa până la 50 de lei.

ADVERTISEMENT

„35 lei mp”, „40 de ron mp”, „Glet încărcătură/ straturi, glet finisaj, șlefuit, amorsă, lavabilă (2 straturi), 50 lei”, „E vai de capul lor, auzi, 35 de lei, cârpaci cu ziua”, „Ați înnebunit, am firmă de construcții, verificați, 50 de lei la gata”.

„Dacă aude un doctor de prețurile astea se oftică rău de tot, el a făcut ca prostul 6 ani de facultate plus rezidențiat și câștigă mult mai puțin”, „Cu 25 de lei îl făceam în 2007”.

ADVERTISEMENT

„Prețul corect 2 mâini grosier + 1 finisaj, șlefuit, amorsă și vopsea lavabilă este undeva la 80-100 lei mp, să fie în condiții”, sunt câteva dintre comentariile care apar în comunitatea de pe Facebook.

Prețurile renovărilor în zilele noastre

Mai exact, persoana care a vrut să știe care sunt prețurile în renovări la ora actuala a vrut să cunoască la ce sumă poate ajunge. Acesta vrea două mâini de glet care se lasă să se usuce și care ulterior, se șlefuiesc pereții din locuință.

ADVERTISEMENT

Meseriașul a ajuns să câștige bani frumoși în zilele noastre, în condițiile în care pentru o simplă zugrăveală poate încasa 1.000 de lei. Conform paylab.ro, salariul său lunar se încadrează între 3.000 și 5.500 de lei.

ADVERTISEMENT